Activiteit Groningen: overzicht originele activiteiten

Posta7 biedt hierboven een overzicht activiteiten voor een familiefeest of bedrijfsfeest in Friesland, Drenthe en Groningen. Alles zit op dezelfde locatie in het centrale grensgebied tussen deze provincies. 

De leukste activiteiten in de buurt
E-Cruiser of WC-pot-Race als een uitstapje in Groningen
Bedrijfsfeest in Drenthe organiseren
Bedrijfsfeest in Friesland organiseren
Activiteit Groningen: populaire activiteiten
Bedrijfsfeest met Glow in the Dark Midgetgolf
Teambuilding en personeelsfeest
Wat te doen in Groningen met een groep?
Wat te doen in Groningen dit weekend?

De leukste activiteiten in de buurt

Posta7 heeft een goede reputatie als het gaat om het organiseren van uitstapjes met een activiteit. Gasten combineren bijvoorbeeld de E-Cruiser met de Race to Escape. Ze proeven daarmee eerst wat van de omgeving, om vervolgens in een gesloten kamer de strijd met de tijd aan te gaan. Zo zijn er veel losse activiteiten en combinaties denkbaar.

We staan bekend om de leukste activiteiten in de buurt. En dankzij de centrale ligging zitten we altijd in de buurt. Veel uitstapjes worden ruim van tevoren gereserveerd, want onze gasten willen er zeker van zijn dat hun favoriete datum beschikbaar is.

Reserveren kan via de online kalender die bij elke activiteit getoond wordt. Daarin kun je ook al direct combinaties maken met andere activiteiten en de opties voor het eten. Eet smakelijk alvast. 

Locatie activiteiten

We heten je welkom in het Westerkwartier, de middelste grensregio in Noord-Nederland. Onze locatie in Tolbert valt soepel te bereiken via de A7. Tolbert ligt tussen Drachten (Friesland) en Groningen en grenst via buurdorp Leek bijna direct aan Drenthe. Daardoor zijn we vanuit elke provincie vrij vlot bereikbaar. 

Tolbert ligt tussen Drachten (Friesland) en Groningen en grenst via buurdorp Leek bijna direct aan Drenthe

E-Cruiser of WC-pot-Race als een uitstapje in Groningen 

Ga eens lekker toeren door de omgeving hier. De E-Cruiser vormt een geliefd uitstapje in Groningen (ja, toch wel). Vanwege de elektrische aandrijving valt dit leuke voertuig onder de duurzame toertochten. De naam is niet te danken aan het milieuvriendelijke karakter, maar aan de VET dikke banden. 

Een belachelijk en daarom oh zo leuk alternatief? De WC-pot-Race! Die rijdt evengoed elektrisch en deze keer op een daarvoor aangelegd 'circuit' met wc-rolhouders. Verzamel onderweg zoveel mogelijk wc-rollen ten opzichte van je vrienden of collega's. Het wordt nog beter. Jullie dragen gekleurde badjassen.

De WC-pot-Race tovert altijd een glimlach op het gezicht door de bedenkelijke setting. Iedereen probeert als een gek wc-rollen te scoren. Wie gas geeft, kan merken dat de pot je een 'zetje' geeft. Dit sorteert een gevoel alsof de pot wegschiet. Dat leidt dan weer tot hilariteit. Je familie kan de pot op. Je werkgever ook. 

Bedrijfsfeest in Drenthe organiseren

In een ontspannen omgeving een bedrijfsfeest beleven. Dat kan uitstekend in Drenthe. Samenwerken op een andere manier. Een leuke spelshow, die mooie rondrit door de regio of een sciencefiction-lasergame: er zijn zat mogelijkheden voor een mooi programma met diverse activiteiten. 

Een bedrijfsfeest in Drenthe organiseren is dankzij de 'activiteitenarena' eenvoudig. Ons bovenregionale partycentrum heeft talloze uitjes voor grote en kleinere groepen. Strijd op verschillende manieren tegen elkaar in de zeventien cellen en spellen bij de Jail Challenge, of ga voor een combinatie curling en bowling.

Het Full-on Party hour met thema zorgt dat de voetjes van de vloer gaan. Beleef heerlijke gekte met de Amsterdamse Jordaan, de Tiroler Berghut of Crazy Christmas. Dit feestuur staat garant voor plezier en valt met een eenmalig bedrag spotgoedkoop uit. Een compleet mini-themafeest met dj, privécafé en decorstukken. 

Toch maar zo'n leuke spelshow doen? Ik hou van Holland behoort tot de absolute klassiekers en dat is echt niet enkel voor kaaskoppen — hoewel het qua smartkappenkennis wel een voordeel kan zijn. Spelshows als Alles mag vandaag en De Alleskunner zijn andere hits voor een geslaagd bedrijfsfeest in Drenthe. 

Bedrijfsfeest in Friesland organiseren

Nadenken, klimmen en springen. Als opwarmer van je bedrijfsfeest volgen je collega's en jij actieve activiteiten tijdens de Jail Challenge. Of althans, dat is een optie. Een ander idee is om juist ontspannende uitjes te kiezen. Alles is mogelijk in ons partycentrum. Al noemen we ons partycentrum eerder een lounge, bar en uitjeslocatie.  

Want dat is waar we voor staan: activiteiten en ontspanning. Met een moderne en stijlvolle twist ten opzichte van een traditioneel partycentrum. Zo tikt het onder architectuur aangelegde Posta7 een hoog level aan qua apparatuur en afwerking. Het resulteert onder andere in Fun Curling 2.0 en Bowlen in stijl. 

 • Fun Curling 2.0: je kent curling vast wel als de Olympische sport vol inspanning. Het lijkt ludiek, maar curling kost wel degelijk kracht. Denk alleen al aan die zware stenen en het zware bezemwerk. In Tolbert, op de rand van Groningen en Friesland, pakken we het anders aan. 

  Wij halen de — in de praktijk — vervelende kenmerken van curling weg en vergroten de fun. Dit door automatische puntentelling, waardoor je vaker kunt spelen en schuiven. Normaal gesproken had je steeds moeten kijken en rekenen. Verder laten we de (lichte) stenen automatisch terugschuiven. 
   
 • Bowlen in stijl: bowlen heeft hier en daar wat glans verloren. Bowlingbanen zijn in dichte dozen geplempt en voorzien van kitscherige discolichten. Posta7 pakt uit met Chesterfield-achtige banken, industriële elementen, vloerkleden en andere stijlkenmerken. Kom bowlen in stijl. 

  Bovendien zijn de bowlingbanen lekker 'open'. Er is leven in de brouwerij, met uitzicht op de bar en lounge verderop. Er hangt een vriendelijke en gezellige sfeer in de lucht. Laat de hapjes en drankjes maar komen. 

Activiteit Groningen: populaire activiteiten 

Een uitstapje Groningen biedt vermaak en herinneringen. We zetten een aantal populaire activiteiten op een rij, zodat je een indruk krijgt van de mogelijkheden. Deze activiteiten zijn evengoed te boeken als bedrijfsfeest in Drenthe of bedrijfsfeest in Friesland. Dit omdat alles dus op één locatie in het grensgebied zit.

Lasergame Sciencefiction-wereld

Onbekende vliegende objecten bestaan, zojuist landde er één in Tolbert. Het buitenaardse karakter valt op. Aliens en aliensmurrie omgeven het ruimteschip. Dit is het decor waarin jullie elkaar aanvallen. Want wie kan jou nu overtuigen dat die ander niet stiekem een alien is? Ze zijn onder ons! Het is tijd om te vuren. 

De Lasergame Sciencefiction-wereld is bij uitstek geschikt als actief onderdeel van een familiefeest of bedrijfsfeest. Met grote groepen kun je het 'schip' geheel voor jezelf krijgen. Schakel over op individuele modus waarin iedereen een bedreiging vormt, of strijd in teamverband. De laserguns staan voor jullie klaar. 

Bedrijfsfeest met Glow in the Dark Midgetgolf 

Collega's opgelet, er nadert 'precisie-pret'. Precies, wat een lastig woord. En zo lastig is het ook om midgetgolf te doen in het donker. Probeer met Glow in the Dark goed te mikken op de holes. De een slaat snel raak, de ander heeft iets minder geluk. Hier ontstaat de pret. Precisie-pret. Het is nog niet zo makkelijk als het lijkt... 

Een vermakelijk aspect aan Glow in the Dark Midgetgolf is het verrassingselement. De ogenschijnlijke topfavorieten laten zomaar steekjes vallen en een glorieuze rol voor de underdog dient zich aan. Niemand kan echt voorspellen wie zo'n potje gaat winnen. Dat houdt de spanning erin. Spanning en sensatie. Hole-in-one!

Posta7 biedt 18 holes op de eerste etage van de 'activiteitenarena'. Deze etage valt eventueel ook per lift te bereiken. Reserveren loont, aangezien deze activiteit vaak volloopt. Dit geldt overigens net zo voor de eerder benoemde Lasergame Sciencefiction-wereld. Voorkom teleurstelling, reserveer op tijd. 

Teambuilding en personeelsfeest

Al met al begint echte teambuilding in het centrale domein van Noord-Nederland, het landsdeel dat bol staat van de activiteiten. Voor elke gelegenheid zijn er leuke uitjes te vinden. Van indoor tot outdoor en van inspannend tot ontspannend: Tolbert heeft het. Grondlegger van het vele vermaak is uitjeslocatie Posta7, omgeven door provincies. 

Een complete dag teambuilding

Een uitje is leuk, maar zet misschien nog niet genoeg zoden aan de dijk. Een gouden ingrediënt van teambuilding is samen eten. Dit past prima in een gevarieerd dagprogramma met meerdere activiteiten. Je doet dan bijvoorbeeld eerst één of twee activiteit(en), vervolgens ga je eten en als afsluiter doe je nog een activiteit. Eventueel kun je na afloop overnachten in een unieke accommodatie.

Mogelijkheden voor het eten

Wat het eten betreft zijn er weer diverse mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan buffetten, barbecueën of een Bulgaarse belevenis. En eh... wat dacht je van een lunch, vrijdagmiddagborrel of High Tea? Lekker hoor! Bekijk alle mogelijkheden door bovenin het scherm naar Eten & drinken te navigeren (via het menu).

Personeelsfeest compleet met overnachting

Voor een compleet bedrijfsfeest in Drenthe, Groningen of Friesland mist er nog een cruciaal onderdeel: een unieke groepsovernachting. Niet in een kampeerboerderij of een ander gebouw van clichés, maar in legerwagons uit Oost-Europa. Dat geeft de dag een extra bijzonder tintje.

De legerwagons zijn intern gekoppeld met een gezelschapszaal (voor een gezellige nazit), voorzien van alle gemakken. Zo vind je er een bar met tapinstallatie, een goed uitgeruste keuken en sanitair. Deze manier van feestvieren en overnachten vormt een waardige afsluiter van het bedrijfsfeest. 

Zaalverhuur: prachtige zalen 

Geen zin in een volledig verzorgd bedrijfsfeest? Dat kunnen we ons bijna niet voorstellen. Toch kan het zo zijn dat je bijvoorbeeld liever zelf het feest organiseert. We kunnen je dan alsnog helpen bij het vinden van een passende ruimte. 'De Postwagen' staat bekend om de prachtige zalen. Die toveren we desgewenst om in elk denkbaar thema.

Wat te doen in Groningen met een groep?

Intussen hebben we een aardig aantal activiteiten opgesomd voor een activiteit in Groningen. We kunnen ons voorstellen dat je nog een bondige samenvatting van het aanbod wenst. Daarom hebben we hier de toplijst aan activiteiten op een rijtje staan. Wat te doen in Groningen met een groep? Onder andere dit:

 • Race to Escape: strijd tegen de tijd, ontsnap uit een kamer door met oplossingen te komen
 • Lasergame Sciencefiction-wereld: lasergame met een bijzonder buitenaards tintje, oei, oei...
 • WC-pot-Race indoor of outdoor: een race in een ander (bad)jasje, met wc-rollen als punten
 • Glow in the Dark Midgetgolf: de prachtige jungle ontfermt zich over jou en je golfkunsten 
 • Ik hou van Holland: tulpen, molens en alles wat Holland Holland maakt, met humor gekraakt
 • Bowlen in stijl: zo'n naam verklapt al iets, bowlen in een mooie ruimte en wel laagdrempelig 
 • Retro Games: nog niet eerder genoemd hier; losse spellen op basis van muntinworp (nostalgie!)

Voor het volledige overzicht scroll of swipe je omhoog met je computer of device. 

Wat te doen in Groningen dit weekend?

De meeste mensen reserveren van tevoren, maar vaak genoeg ontstaan er spontane plannen. Wat te doen in Groningen dit weekend? De activiteiten die we net noemden, zijn vaak ook dit weekend te doen. Verder zijn de onderstaande activiteiten elk weekend te doen, alleen de E-Cruiser is weersafhankelijk. 

 • Privé Karaoke Room of Full-on Party Hour met thema, voor een heerlijk feestuur 
 • Fun Curling 2.0: curling met automatische puntentelling en terugveegsysteem, meer fun
 • Alles mag vandaag: lekker lachen met z'n allen met veel verschillende opdrachten
 • Jail Challenge: tot 17 spellen verdeeld over net zoveel cellen, een uitdagend parcours
 • E-Cruiser: een stoer voertuig voor toertochten, met een fijn duurzaam tintje
 • Dé Formule 1-ervaring: wie blijkt totaal onverwacht de nieuwe Verstappen?

Zeker weten of een activiteit te doen is

Iedereen houdt van zekerheid. Er is een manier om zeker te weten of een activiteit te doen is. Daarvoor ga je naar de kalender die bij elke aangeklikte of aangetikte activiteit getoond wordt. Vervolgens selecteer je de activiteit van je voorkeur en voer je het aantal personen in. Je krijgt dan de beschikbare opties te zien voor die dag. 

Hoe komen we bij jullie?

Ga je voor eigen vervoer, dan kom je bij ons via de A7. Vanuit Drachten pak je afritnummer 33, terwijl je vanaf Groningen afritnummer 34 pakt. Dat komt omdat onze uitjeslocatie exact tussen beide afritten ligt. Vanaf die afritten mag je nog enkele minuutjes rijden. Je ziet dan allereerst ons restaurant 'De Postwagen'. 

Vanaf Assen neem je de A28 naar Groningen en rij je verder over de A7. Vanaf Zwolle neem je juist de A32 naar Heerenveen en rij je dan verder over de A7. Dit toont wederom het centrale karakter van Posta7 aan. 

Er is een bushalte op loopafstand, deze bushalte heet Rotonde Tolbert. 
 

De Postwagen
Posta7
De noordelijke hotspot

Lounge, fun en events. Posta7 bij de A7 is dé hotspot van Noord-Nederland voor een geslaagd dagje uit.

 • Mooiste activiteitencentrum
 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)