Top 10 uitjes

Wat is leuk als dagje weg?
Bowlen Groningen
Blacklight Minigolf Groningen
Escape room voor groepen Groningen
Wat is de top 10 uitjes?
Top 10 uitjes: centraal in het Noorden van Nederland
Lasergame Drenthe
Curlingbaan Drenthe
Wat is een leuk uitje met je vriend?
Wat zijn leukste uitjes met vriendin?

Wat is leuk als dagje weg?

Wat voelt het soms toch lekker om weg te zijn. Even buiten de deur kijken. Alleen wat is leuk als dagje weg? Er valt gelukkig genoeg te doen, mocht je even geen inspiratie hebben. Wij zetten hier de top 10 uitjes op een rij. En nog een gelukje: al deze uitjes zijn gewoon centraal in het Noorden van Nederland. 

Doe een ritje door het Westerkwartier op de E-Cruiser of kies voor activiteiten als minigolf en lasergame. Laatstgenoemde uitjes bevatten een twist: ze hebben allebei een thema. Zo kom je tijdens je dagje weg terecht in de jungle of in de ruimte. Buitenaardse taferelen in Tolbert, het kan allemaal. Of ga bowlen, in stijl.

Bowlen Groningen

Plezier en sportiviteit ontmoeten elkaar in een prachtige setting bij Bowlen Groningen (Posta7). Een compleet bowlingcentrum met zes bowlingbanen, uitgebreide faciliteiten en een prettige sfeer. Dit alles in een markant en modern gebouw, met een industriële knipoog naar retro, vintage en meer.  

Bowlen in stijl

Kortom: bowlen in stijl. Daarvoor ga je naar Posta7. Alle mogelijke doelgroepen komen hier met veel plezier bowlen. Denk aan families, bedrijven en vrienden; de pure liefhebbers en de debutanten. Zowel nieuwkomers als ervaren spelers beleven bowling in een optimale omgeving. Ook voor kinderfeestjes en verenigingen is dit de ideale locatie. 

Bowling in een optimale omgeving  

Zet 'm op

Iedereen heeft z'n eigen niveau en doelen. Zet 'm op. Mogelijk ga je enkel voor de strike, waarbij je de tien 'kegels' (pins) in één keer omver gooit. Misschien ben je net zo tevreden met een spare: twee pogingen, alsnog alles om. Het hoogst haalbare doel is de turkey. Dit is een soort 'hattrick', drie strikes op een rij. Daarmee kon je vroeger (tijdens Thanksgiving) een kalkoen winnen.

Reserveren voor Bowlen Groningen 

Je kunt spontaan langskomen bij Bowlen Groningen (Posta7), maar dan weten we niet zeker of er plek is voor jullie. Daarom raden we eigenlijk altijd aan om wel even te reserveren. Dat kan gewoon online, makkelijk en snel. Zo weet je zeker dat je gewoon kunt bowlen. 

Plezier en sportiviteit ontmoeten elkaar in een prachtige setting bij Bowlen Groningen (Posta7)

Blacklight Minigolf Groningen

Donker en licht komen op een mooie manier samen bij Blacklight Minigolf Groningen. We weten allemaal dat er niets boven Groningen gaat en dat geldt ook voor de activiteiten daar.

Vooral indoor minigolf is een geliefd uitje bij de Noorderlingen. Ons parcours is voorzien van speciale blacklightverlichting, wat een gaaf effect geeft. 

Fantasie, magie en 18 holes 

Ons parcours telt 18 holes. Langs de verschillende onderdelen staan fantasiefiguren opgesteld. De muren zijn op fraaie wijze beschilderd. Het geheel zorgt voor een andere wereld met een magisch tintje.

Zowel volwassenen als kinderen vinden het leuk om in deze setting een lekker potje minigolf te spelen. De activiteit is dus geschikt voor alle leeftijden. 

Langs de verschillende onderdelen staan fantasiefiguren opgesteld 

Escape room voor groepen Groningen

Op zoek naar een escape room voor groepen in Groningen? Zoek niet verder en reserveer nu snel de escape room op het evenemententerrein van Posta7.

Een superspannend uitje dat ideaal is als teambuildingsuitje, activiteit voor een familiedag of dagje weg met een grote vriendengroep. Test jullie intelligentie en vaardigheden en ontsnap zo snel mogelijk uit de escape room. 

Ideaal als uitje voor groepen

Bij de escape room op ons evenemententerrein zijn vijf dezelfde kamers te vinden. Daardoor kun je de collega's, familieleden of vrienden verdelen over de kamers. Ze kunnen vervolgens onderling om de snelste tijd strijden. Dit concept maakt het een ideale escape room voor groepen in Groningen.

Onderling strijden voor de beste prestatie

Een groep kan dus opgedeeld worden, het liefst in teams van ongeveer vijf personen per kamer. Elk team moet dan dezelfde opdrachten oplossen. Perfect als origineel en spannend spel voor een bedrijfsuitje, teamuitje of vrijgezellenfeest.

Onze escape room voor groepen heeft een thema en een bijzonder verhaal over Het Wilde Noorden. 

Combineren met eten 

Sinds 1780 is de Hoofdstraat (53) in Tolbert al het adres voor verrukkelijke maaltijden. Eeuwen later vind je hier een bowlingcentrum én ons historische restaurant: De Postwagen.

Hier kun je heerlijk eten. Populair zijn de Bulgaarse Ovensteen, de Indoor Barbecue en de buffetten. 

Wat is de top 10 uitjes?

Veel mensen willen weten wat onze top 10 uitjes zijn bij Posta7. Waar kiezen anderen voor, welke activiteiten zijn populair? 

 1. Lasergame Scienceficton-wereld
  Dit is dé Lasergame van Drenthe, Groningen en Friesland. Er is namelijk een heel toffe wereld gecreëerd die doet denken aan ruimteschepen. De aliens maken het af.
   
 2. Glow in the Dark Midgetgolf
  Het spel in het donker, waar diverse blacklight en glow in the dark domineren. Stap in de jungle en leg het parcours af, zonder punten te verspillen. Focus, je kunt het.
   
 3. WC-pot-Race: Formule WC indoor
  Wat hebben ze nu weer bedacht, daar in Tolbert? We horen dit vaker en we hoorden het zeker toen we de WC-pot-Race introduceerden: een minicircuit met elektrische potten.
   
 4. Fun Curling 2.0
  De curlingbaan van Drenthe, Friesland en Groningen heet Fun Curling 2.0. Die 2.0 staat onder meer voor het volautomatische karakter van de puntentelling, wel zo gemakkelijk.
   
 5. Race to Escape: Het Wilde Vervolg
  Deze escape room voor groepen heeft alles in zich om de strijd onderling te lanceren. Het gaat om meer dan ontsnappen. Het gaat om sneller ontsnappen dan de anderen.
   
 6. Bowlen in stijl
  Bowlingruimtes zijn niet altijd even mooi. Bij Posta7 valt juist de bowlingzone op als aantrekkelijke, stijlvolle omgeving. Hier wil iedereen graag verblijven. 
   
 7. Privé Karaokecafé 
  Zing de longen uit je lijf, aangezien jullie nu een eigen café bezitten. Een privé karaokecafé! Vaak gaan gasten eerst bowlen en sluiten ze af met een supergrappige karaokesessie.
   
 8. Toeren met de E-Cruiser
  Een gezellige en laagdrempelige toertocht klinkt goed. En dat is het ook. Lekker toeren op een elektrisch voertuig met best wel vette banden. Verken het Westerkwartier. 
   
 9. Dé Formule-ervaring 
  Misschien heb jij wel net zo'n talent als Max Verstappen. Of je vliegt uit elke bocht, dat kan natuurlijk ook. Je ontdekt het bij dé Formule 1-ervaring. Levensecht stuurwerk vol actie.
   
 10. Jail Challenge 
  De Jail Challenge verdient een plek in de top 10 uitjes. Met 17 spellen in evenveel cellen heb je een garantie op plezier en afwisseling. Wie scoort de meeste punten in dit complex?

Top 10 uitjes: centraal in het Noorden van Nederland

Posta7 zit in Tolbert, het dorp dat vergroeid is met Leek. We zijn vlot bereikbaar via makkelijke en overwegend grote wegen. Dat wil zeggen, we zitten pal aan de A7. We hebben nog net geen eigen afrit en oprit gekregen, dus is het nog enkele minuutjes rijden vanaf de snelweg.

Neem afrit 33 (Tolbert) als je vanuit de 'Friese' kant richting Posta7 rijdt. Je bent bijvoorbeeld net Drachten gepasseerd, op weg naar Tolbert. Kies voor afrit 34 (Leek/Tolbert) wanneer je aankomt vanaf de Groningse kant. Vanaf Roden (Drenthe) volg je de N372 en de Oldebertweg. 

Onze top 10 uitjes organiseren en faciliteren we centraal in het Noorden van Nederland. Het grote evenemententerrein van Posta7 bestrijkt bijna een 'gemengd' grondgebied:

 • Leek (provincie Groningen) zit vast aan Nietap (provincie Drenthe). 
 • Ook provincie Friesland schuurt tegen Posta7 aan met de snelweg richting Drachten.

Om die reden zie je op deze pagina verschillende provincies vermeld staan. Het betekent niet dat we verschillende locaties hebben. We hebben één locatie, centraal in het Noorden van Nederland. 

We hebben één locatie, centraal in het Noorden van Nederland

Lasergame Drenthe

Met een lasergun in je hand en een vest met targets kan Lasergame Drenthe beginnen! Tegenwoordig is Lasergame een geliefde activiteit bij alle leeftijdscategorieën.

Het thema van dit spel is sciencefiction met fenomenale effecten. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk tegenspelers uit te schakelen in één game.

Familie-uitje

Verzamel je familieleden en kom Lasergamen bij Posta7, achter De Postwagen. Deze activiteit zal jullie familiedag een boost geven. De deelnemers worden in twee teams verdeeld. Iedere deelnemer krijgt een vest met target-points en een lasergun. 

Na de uitleg van onze instructeur kunnen jullie van start. Aliens en ruimteschepen zorgen voor een sciencefiction-thema. De rookeffecten en glow-in-the-dark-verf maken deze activiteit extra uitdagend. Heeft jullie groep niet gewonnen? Neem revanche op het winnende team met een extra game!

Sciencefiction setting

Jullie bevinden je in een sciencefiction-wereld met aliensruimtevoertuigen en futuristische wezens. In een onbewaakt moment kan de eindscore bepaald worden. Het hoogteverschil, de obstakels en verstopplaatsen in het parcours maken de game extra spannend.

Zorg er voor dat jouw team de tegenstander als eerste uitschakelt. Speel tactisch en bespreek jullie strategie. Wie gaat er met de winst vandoor?

Curlingbaan Drenthe

 • De Curlingbaan Drenthe biedt groepen de gelegenheid om curling te spelen met automatische puntentelling en een terugschuifsysteem voor de stenen.
 • De stenen zijn bovendien door iedereen te gebruiken. Curling wordt hierdoor voor een breed publiek toegankelijk, als aantrekkelijke activiteit voor families, vrienden en bedrijven. 

Richten op de cirkel 

De Curlingbaan Drenthe heeft een cirkel op het einde, die ook wel het 'huis' wordt genoemd. Jullie uitdaging bij Fun Curling 2.0? De steen met de juiste snelheid over de baan schuiven, richting de cirkel.

De kunst is om de steen in het huis te krijgen, dat levert punten op. De punten worden op digitale schermen bijgehouden, de stenen worden teruggeschoven door het systeem. 

Jullie uitdaging bij Fun Curling 2.0? De steen met de juiste snelheid over de baan schuiven

Curlingbaan Drenthe: aanbiedingen

Bekijk 'Fun Curling 2.0' in het overzicht van de 10 uitjes bovenin voor onze aanbieding. Er zijn ook aanbiedingen in combinatie met andere activiteiten van uitjeslocatie Posta7.

 • Zo combineer je curling met Bowlen in stijl voor een laag totaalbedrag per persoon. Dat is niet gek voor twee activiteiten.
 • Kijk daarnaast eens bij Glow in the Dark Midgetgolf en de Lasergame Sciencefiction-wereld. 

Volop gezelligheid 

Kies voor een uitje met geluksmomentjes. De Curlingbaan Drenthe is onderdeel van Posta7, het fijne uitgaanscentrum vol gezelligheid.

Het is een sfeerrijk geheel dankzij de stijlvolle aankleding en inrichting, de binnen- en buitenterrasjes en een vriendelijk team van medewerkers.

Speel curling, bestel hapjes en drankjes en geniet van een topsfeer. 

Wat is een leuk uitje met je vriend?

Verras je vriend met een leuk uitje. Dat is niet alleen heel aardig, het schept ook nog herinneringen voor het leven. Zeker wanneer je vriend het echt totaal niet verwacht. En als je dan uitpakt met een originele activiteit... Reken maar dat dit jullie band goed doet. Maar wat is nu een leuk uitje met je vriend?

Laten we voorop stellen dat het idee om iets met je vriend te doen sowieso al leuk is. Wanneer het gebaar gewaardeerd wordt, ben je al een heel eind. Maar wij geven graag een zetje in de goede richting. Wij geloven bijvoorbeeld dat we je vriend blij kunnen maken met een levensechte Formule 1-ervaring. 

Ja, dat lees je goed. In Posta7 hebben we de F1-race nagebouwd. Dit betekent een ontzettend realistische benadering qua positie in de stoel, stuurwerk en remmen en gas geven. Je vriend en jij mogen elk plaatsnemen in zo'n stoeltje. Nu wordt het leuk: lights out and here we go. De race start. 

Wat zijn leukste uitjes met vriendin?

Ook met een vriendin kun je uiteraard de Formule 1-ervaring beleven. We zien verder dat Glow in the Dark tot de leukste uitjes met vriendin behoort. Redenen kunnen zijn: elkaar kunnen plagen, elkaar kunnen helpen en elkaar kunnen uitdagen. Dat wil allemaal prima daar. En de sfeer is er superrelaxed. 

De Jail Challenge hoort ook zeker bij de leukste uitjes met vriendin. Samen krijgen jullie een speciale spel-Tag waarmee jullie 17 cellen kunnen openen. Elke cel heeft een eigen spel. Het idee is dat jullie hoge scores proberen te halen in elke kamer. Een lekker vlotte activiteit met energie en gezelligheid.

De Postwagen
Posta7
De noordelijke hotspot

Lounge, fun en events. Posta7 bij de A7 is dé hotspot van Noord-Nederland voor een geslaagd dagje uit.

 • Mooiste activiteitencentrum
 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)