Uitjes

Uitjes die gewoon goed geregeld zijn, waarbij het gezellig is en de horecamedewerkers zich vriendelijk opstellen. Dat is de sfeer van uitjeslocatie Posta7. Hier weet je dat je goed zit. 

Uitjes voor vrienden, families en bedrijven

Vrienden, families en bedrijven komen graag naar de 'activiteitenarena' Posta7, centraal gelegen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Deze 'arena' bestaat uit een warm, gezellig en overdekt terrassenplein met allerlei activiteiten. Je hebt dus de mogelijkheid uit indoor en outdoor uitjes. Het totale aanbod zie je hierboven. 

Wat is een leuk uitje?
Uitjes: bedrijfsuitje organiseren
Bedrijfsuitje ideeën
Bedrijfsuitje met activiteit
Wat is leuk voor bedrijfsuitje?
Bedrijfsuitje indoor
Bedrijfsuitje outoor 
Top 5 uitjes
Bedrijfsuitje op maat
Bedrijfsuitje met overnachting 

Wat is een leuk uitje?

De Secret Jail Challenge is echt een leuk uitje. Het gaat om een grote, gave en gedecoreerde ruimte met 17 variërende cellen, missies en spellen. Daardoor ontstaat er een fijne dynamiek met een vlotte afwisseling tussen diverse spelonderdelen.  

Glow in the Dark Midgetgolf behoort tot de 'all time' klassiekers. Je speelt met je vrienden, familie of collega's midgetgolf in een schitterende jungle. Dat in het donker, met hier en daar lichteffecten en prachtige schilderingen. Wie daag jij uit?

Als je naar buiten gaat, doet Toeren met de VETbike het goed. Dit elektrisch aangedreven apparaat heeft vette banden en de toertocht zelf is ook vet: dwars door het Westerkwartier. Een leuke rondrit voor iedereen. Daarna even lekker borrelen. 

Natuurlijk bieden we met Posta7 nog veel meer leuke activiteiten aan. Bekijk ook de top 5 uitjes. 

Uitjes: bedrijfsuitje organiseren 

Het wordt wel weer tijd voor een gezellig bedrijfsfeest. Een leuk bedrijfsuitje organiseren wordt een eenvoudige opgave. We hebben namelijk genoeg mooie activiteiten om jou en je collega's een mooie dag te bezorgen. 

Posta7 vormt de ideale locatie voor het organiseren van een bedrijfsuitje. Dat komt door de ligging, op de rand van Groningen, Drenthe en Friesland. Dus: centraal in Noord-Nederland.

Naast een modern activiteitencentrum beschikken we over historisch restaurant 'De Postwagen'. Dit prachtige pand geeft in het interieur allerlei architectonische knipogen naar het roemrijke verleden (een uitje met geluksmomentjes sinds 1780). Desondanks zijn de faciliteiten modern en van alle gemakken voorzien. 

De ideale locatie voor het organiseren van een bedrijfsuitje

Door de aanwezigheid van het restaurant kun je het bedrijfsuitje gezellig afsluiten. Er is veel mogelijk wanneer jullie samen willen eten. De buffetten zouden een goede keus zijn en ook met de Bulgaarse Ovensteen is het raak: die valt bijzonder in de smaak.

Het bedrijfsuitje is de perfecte gelegenheid om collega's eens van een andere kant te zien. Wij helpen je op weg naar het leukste uitje sinds lange tijd. 

Bedrijfsuitje ideeën en aandachtspunten  

Een bedrijfsuitje is soms echt wel 'hit' or 'miss'. Oftewel, organisatoren zitten er weleens faliekant naast met hun ideeën. Zo zonde, want je hebt niet elke dag de gelegenheid. Daarom komt het nogal aan op goede ideeën. En.... Een goede locatie waar die ideeën tot hun recht komen.

Dit zijn aandachtspunten wanneer je een locatie voor het bedrijfsuitje overweegt:

 • Kies idealiter voor een locatie met zowel indoor als outdoor activiteiten. Dan valt de dag nooit in het water. Posta7 voorziet in binnen- en buitenactiviteiten, zodat je altijd droog zit.
 • Kijk naar de bereikbaarheid en laagdrempeligheid. Sommige collega's doe je er geen plezier mee door ze over moeilijke wegen te sturen. Posta7 ligt toegankelijk op enkele minuutjes van de snelweg A7. Er is een groot parkeerterrein, wat parkeren makkelijk maakt. Overal is overzicht dankzij duidelijke bordjes en de naam staat levensgroot op de gevel. 
 • Ga voor een aanbieder met ervaring. Posta7 is de trotse uitbreiding van De Postwagen, al eeuwen naamgever van horeca in Tolbert. Gastvrijheid zit dus al generaties en generaties in het bloed. Om die reden ervaren veel mensen Posta7 als hun tweede thuis: iedereen voelt zich welkom.
 • Houd rekening met capaciteit. We kunnen alle soorten bedrijven en bedrijfsgroottes verwelkomen. Van vijf tot 1.500 personen of meer. We ontvangen onder meer het mkb en multinationals, maar ook overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en sportbedrijven.
 • Denk na over de transparantie van de locatie. Wij laten onze gezichten zien op de pagina over De Postwagen. We geven antwoorden op veelgestelde vragen. Ook staan alle prijzen transparant op de website. Verder zijn we telefonisch bereikbaar voor alle op- of aanmerkingen. 

Een bedrijfsuitje organiseren is stiekem best spannend. Eigenlijk is het een uitdaging om een leuk programma samen te stellen. En het liefst wil je natuurlijk dat het een groot succes wordt. Hoe je dat doet? We zetten wat goede ideeën op een rijtje. 

1. Mix actieve en ontspannende uitjes

Een bedrijfsuitje waar ze nog lang over praten. Dat bereik je als je een goede mix maakt van actieve en ontspannende onderdelen in je programma. Voor activiteiten als Lasergame Sciencefiction-wereld is meer lichamelijke inspanning nodig dan voor activiteiten als Ik hou van Holland of de WC-pot-Race.

2. Heerlijk eten erbij 

Een bedrijfsuitje wordt nog leuker met heerlijk eten erbij. Bij restaurant De Postwagen zijn er meerdere opties om gezellig te eten samen. Je kunt hierbij denken aan de Bulgaarse Ovensteen, een Warm en koud buffet of de Indoor Barbecue. Andere geliefde opties zijn het lunchbuffet en de high tea.

3. Party Hour toevoegen 

Gewoon nog even een extra goed feestje bouwen met z'n allen. Ontzettend gaaf en het is nog best makkelijk hoor: een passende aankleding van de zaal + de muzikale omlijsting + (uiteraard) alle collega's in outfits die bij het (themafeest) horen. Dat laatste regel jij, de rest regelen wij. 

4. Bedrijfsuitje + Overnachting

Teambuilding bereik je door samen te zijn. Samen activiteiten doen, samen eten en samen overnachten in legerwagons. Een unieke groepsaccommodatie om jullie bedrijfsuitje ook echt uniek te maken.

De (intern gekoppelde) gezelschapszaal die er bij hoort, maakt het helemaal af. Zo kun je het heel laat maken. De volgende dag is het lunchbuffet van De Postwagen een prettig idee: fatsoenlijk uitslapen en daarna aanschuiven voor een welkome maaltijd!

Bedrijfsuitje met activiteit

Of wij een bedrijfsuitje met activiteit voor jullie kunnen verzorgen? Jazeker. Overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en overige organisaties en bedrijven uit heel het land komen naar Tolbert voor een bedrijfsuitje met activiteit. 

Wat is een bedrijfsuitje zonder leuke activiteit? Niets. Een bedrijfsuitje valt of staat met een plezierige activiteit.

De Privé Karaoke Room wordt verrassend vaak geboekt door bedrijven. Je krijgt dat met je collega's toegang tot een afgesloten privécafé in Posta7. Hier kunnen alle stemmen zich laten horen. Met meer inleving en bezieling dan ooit tevoren... Laat maar horen wat jullie kunnen. 

De WC-pot-Race is zo'n andere klassieker die volle zalen trekt. Jullie bedrijf wordt in teams opgedeeld aan de hand van gekleurde badjassen. In die jassen mogen jullie gassen. Op elektrisch aangedreven toiletpotten. Wie verzint het? Intussen is er een heuse strijd gaande, want het gaat om de wc-rollen (punten). 

Jullie bedrijf wordt in teams opgedeeld aan de hand van gekleurde badjassen

Ik hou van Holland brengt het kaaskopniveau naar boven. Wat weet je nu van het land van de molens en de tulpen? En hoe is je Nederlands? Alles met een superdikke knipoog natuurlijk, waarbij de vrolijke muziek door de speakers klinkt. Inclusief de lekkerste meezingers. Dit levert gegarandeerd plezier op.

Wat is leuk voor bedrijfsuitje?

Uitjes als de Privé Karaoke Room, de WC-pot-Race en Ik hou van Holland zijn dus sowieso aanbevolen. Daarnaast zijn er leuke spelshows als Alles mag vandaag en De Alleskunner. 

Bij Alles mag vandaag beleven jullie veel lol door uiteenlopende opdrachten. Tijdens dit gekke spel krijgen jullie vragen en spelletjes. Hier komt creativiteit aan te pas, met een vleugje doorzettingsvermogen. Uiteraard juichen we teamwork toe. Dat zal nodig zijn voor de winst. 

De Alleskunner is leuk voor een bedrijfsuitje omdat het uit twintig rondes bestaat. Een supergrappige afvalrace. Een race die voor plezierig blijft door middel van comebackrondes. De knettergekke opzet belooft pret voor elke deelnemer. 

Dit zijn een paar aanbevolen activiteiten, maar kijk vooral ook in de top 5 voor meer inspiratie. 

Bedrijfsuitje indoor

Het 'activiteitenterras' achter De Postwagen is niet zomaar een terras. Dit 'terras' is voor een groot deel overdekt en voorzien van fraaie, sfeerrijke zones. Door de opdeling in zones heb je overal gezellige plekken. Er is bijvoorbeeld een zone met retro games en een zone met Bowlen in stijl.

Ook is er een gedeelte waar je kunt curlen. Maar dit is curlen met een compleet nieuw jasje: Fun Curling 2.0. Waar je normaal gesproken alle geschoven stenen weer terug moet slepen, komen ze nu automatisch terug. Dit vergroot de snelheid van het spel enorm. Bovendien verloopt de puntentelling automatisch. 

Iets verderop hoor je het gejuich van een team dat de WC-pot-Race aan het winnen is. Over racen gesproken... Andere mensen genieten van Dé Formule 1-ervaring. Hier beneden wordt geborreld met heerlijke hapjes. Boven zijn bedrijven fanatiek bezig bij de Jail Challenge of Glow in the Dark Midgetgolf

Bedrijfsuitje outdoor

Er zijn minstens 3 populaire opties naast de eerder genoemde VETbike (aanrader!) voor een bedrijfsuitje outdoor. Ten eerste behoort het Teambuilding Tournament tot de toppers. Een vrolijk teamuitje waar samenwerking vooropstaat. Het spellentoernooi staat voor gezelligheid waarbij elk talent telt. 

Ten tweede zien we dat de aloude (GPS-)Dropping nog steeds populariteit geniet. Het concept van ergens gedropt worden en de weg terugvinden staat garant voor voldoende interactie. Tot slot is The Blacklist Citygame een lijstklimmer in de toplijsten. Bij dat spel dienen jullie een moord op te lossen.

Doorkruis de 'city' in opdracht van de TCPD (Tolbert City Police Department). Werk samen met een belachelijke crimineel, Remon Roodsema. De samenwerking blijkt onoverkomelijk omdat Remon over een unieke 'blacklist' beschikt. Met die lijst en een virtuele dorpsplattegrond gaan jullie op pad.

Top 5 uitjes

 • Glow in the Dark Midgetgolf
 • Lasergame Sciencefiction-wereld
 • Fun Curling 2.0
 • Bowlen in stijl
 • Wc-pot-Race

Dit is de top 5 van uitjes bij Posta7 in Tolbert (centraal in Noord-Nederland). Benieuwd naar de complete toplijst? Bekijk de top 10. Zorg dat je op tijd reserveert in verband met drukte. 

Bedrijfsuitje op maat

Het is ieder jaar weer dé ultieme uitdaging: een bedrijfsuitje organiseren dat voor iedereen leuk is. Bij Posta7 stel je eenvoudig een divers en compleet programma samen. Daar worden alle deelnemers vrolijk van. We bieden een ideale mix van activiteiten, spelshows en themafeesten. Een XXL bedrijfsuitje op maat voor grote groepen.

Combineer uitjes en feesten met elkaar. We hebben hiervoor verschillende opties. Dit maakt het mogelijk om een gevarieerd dagprogramma te kiezen. Je kunt spelshows centraal stellen, vooral voor themafeesten gaan of allebei. Gegarandeerd plezier met een XXL bedrijfsuitje op maat.

Bij Posta7 stel je eenvoudig een divers en compleet programma samen

Door de ruime ervaring in het organiseren van bedrijfsfeesten zijn de mogelijkheden enorm. We kunnen alles regelen. Klik een activiteit aan om in de offertemodule te komen. Daar kun je alles naar wens samenstellen.

Uiteraard is het mogelijk om onze gebouwen te bezichtigen. Zo kun je alvast een indruk krijgen van het complex en de ambiance. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. We kijken er naar uit om je te ontvangen bij Posta7 en De Postwagen voor een persoonlijke rondleiding door onze panden.

Bedrijfsuitje met overnachting

Maak het bedrijfsuitje extra bijzonder door te kiezen voor een bedrijfsuitje met overnachting. Onze groepsaccommodatie is de kers op de taart van elk dagje uit. De zaal biedt volop ruimte voor eigen gezelligheid en gesprekken, mede door de aanwezigheid van een bar en tapinstallatie.

Posta7 biedt een leuke accommodatie voor een bedrijfsuitje met overnachting: Oost-Europese legerwagons.

Het was al een gezellige dag, maar deze after maakt het allemaal nóg mooier. We gaan richting de late avonduurtjes. Heb je ooit eerder in voormalige radioverbindingswagens van een Oost-Europese legereenheid geslapen? Dit is je kans. Eerst lekker nakletsen, vervolgens direct je bed inrollen.

Route naar de leukste uitjes 

Kom je uit de richting van Zwolle, dan neem je de A28, de A32 en de A7. Wie vanuit Leeuwarden komt, kan de N31 of de A32 nemen en dan de weg vervolgen via de A7. 

Wie vanaf Assen komt, kan de A28 en A7 aanhouden. Vanaf Groningen neem je sowieso de A7. Op die snelweg kun je tot slot afrit 34 nemen (Groningse kant) of afrit 33 (Friese kant).

De Postwagen
Posta7
De grootste in uitjes van Noord-Nederland, met bar en lounge

Uitjes, bar en lounge: Posta7 is een gezellige uitjeslocatie, centraal in Noord-Nederland. Hier doe je allerlei leuke activiteiten. Daarnaast is er een groot terras, zowel indoor als outdoor. Ook zijn er regelmatig evenementen. Breng net als vele anderen een bezoek aan het mooiste uitgaanscentrum van het Noorden.

 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)
 • Mooiste uitgaanscentrum