Tieners en kids

Voor een geslaagd uitje met kinderen ga je naar De Postwagen. In activiteitencentrum Posta7 is genoeg indoor vermaak voor het hele gezin. Met tieners en kids van alle leeftijden kunnen jullie bij ons terecht. Het aanbod met kinderactiviteiten is divers en de sfeervolle locatie leent zich voor een onvergetelijk dagje uit. Ontdek het activiteitenaanbod van Posta7 voor kinderen.

Leukste activiteiten voor kinderen
Bowlen met kinderen: 3 tips
Hoe duur is een kinderfeestje?
Schoolreisje organiseren
Wat zijn leuke indoor activiteiten voor een gezinsuitje?
Uit eten met kinderen

Leukste activiteiten voor kinderen

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen zijn er allerlei mogelijkheden voor een geslaagd gezinsuitje of kinderfeestje. We helpen jullie graag op weg bij het kiezen van een passende activiteit voor jullie situatie.

Onderstaand een aantal activiteiten die gegarandeerd een succes zijn voor kinderen:

  • Jail Challenge (vanaf 7 jaar, minimaal 1.20 m)
  • Glow in the dark midgetgolf (vanaf 5 jaar)
  • Bowlen in stijl (vanaf 6 jaar) 
  • Science fiction lasergamen (vanaf 7 jaar, minimaal 1.20 m)
  • Fun Curling (vanaf 7 jaar)

Jail Challenge
De Jail Challenge is een actieve en diverse activiteit met wel 17 'minigames'. De kinderen kunnen alle spellen bij langs gaan en proberen zo veel mogelijk punten te behalen. Bij een kinderfeestje is er per groepje begeleiding van ouders/verzorgers nodig.

Glow in the dark Midgetgolf
Iedereen kan mee doen met Glowgolfen in de jungle wereld door middel van de kinder-glowsticks. Dit is en fraai parcours in het donker met glow-in-the-dark effecten en een fantasierijk thema. Het levert voor de kinderen (en ouders) een leuke uitdaging op.

Bowlen in stijl
Bij het Bowlen kunnen de kinderen gebruik maken van goothekjes en een werphelling. Wanneer de ouders aan de beurt zijn gaan de goothekjes automatisch naar beneden. Zo is Bowlen extra gezellig met het gezin. Bestel ondertussen drankjes en hapjes en zie het enthousiasme bij de kinderen ontstaan.

Lasergamen science fiction wereld
Op zoek naar spanning en actie? Lasergamen is ook een leuke activiteit met kinderen. Schiet op elkaar met laserstralen en zorg dat jullie het winnende team worden. Gaan jullie voor een revanche in de tweede ronde?

Fun Curling
Verder is Curling een originele kinderactiviteit. Na de uitleg zijn jullie aan zet. Schuif de steen naar de 'roos' en zorg er voor dat deze hier zo dicht mogelijk bij blijft liggen. Bij het Curlen is er ook een hulp-stok beschikbaar. Met kinderen is dit een hartstikke leuke en uitdagende activiteit.

De ouders kunnen natuurlijk ook ondersteuning bieden. Op deze manier kan het hele gezin meedoen aan de activiteiten.

 

Bowlen met kinderen: 3 tips

Wanneer je gaat Bowlen met kinderen hebben wij drie tips waar je op kan letten. Denk aan goothekjes, een werphelling en natuurlijk hapjes en drankjes tijdens het Bowlen. Met deze hulpmiddelen is de activiteit geschikt voor alle leeftijden. 

1. Mogelijkheid voor goothekjes

De Bowlingbanen van Posta7 bieden de mogelijkheid om goothekjes in te schakelen. Dit kan specifiek per naam worden ingesteld. Wanneer de ouders aan de beurt zijn gaan de hekjes weer naar beneden. Voor kinderen is het fijn dat de bal niet direct in de goot beland na een worp.

2. Speciale werphelling voor kinderen

Net als de goothekjes is een werphelling en handig hulpmiddel. Dit kan gezien worden als 'schans' waar de bal vanaf gerold wordt. Hierdoor komt de bal in een rechte lijn op de baan terecht. De werphellingen zijn ook in thema. Ze hebben de vorm van een dinosaurus wat het extra leuk maakt voor de kinderen.

3. Hapjes en drankjes tijdens het Bowlen

Voor kinderen kunnen jullie hapjes en drankjes bestellen tijdens het Bowlen. Denk aan Fristi, Chocomel, ranja of andere soorten frisdrank. Wat hapjes betreft kunnen jullie denken aan zakjes chips, snoepjes, verpakte ijsjes of snacks. Dit varieert van nacho's tot gemengd bittergarnituur. Voor ouders is dit natuurlijk ook een voordeel.

 

Hoe duur is een kinderfeestje?

De kosten voor een kinderfeestje variëren van €10 - €25 per kind. Dit is afhankelijk van de onderdelen van het programma. Wanneer jullie enkel bij ons komen voor een activiteit blijft het feestje relatief goedkoop.

Bowlen kost bijvoorbeeld slechts €6,50 per speler. Ouders mogen meedoen met de activiteit of toezicht houden op de kinderen.

Bowlen kost slechts 6,50 euro per speler

Ga je voor het complete plaatje? Jullie kunnen bij ons terecht voor het ontvangst met wat te drinken en iets lekkers er bij. Dit is ook een mooi moment om de cadeautjes uit te pakken.

Vervolgens kunnen de kinderen beginnen aan de activiteit(en). Ter afsluiting is het op woensdag mogelijk om een patatje met een snack te eten. Jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om dit vóór de activiteiten aan te doen.

Wanneer je voor een uitgebreid programma kiest, lopen de kosten hoger op dan bij een enkele losse activiteit. Dit bepalen jullie zelf. Wij helpen graag in het adviseren van de organisatie van jullie kinderfeestje. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Hoe organiseer je een kinderfeestje?

Het organiseren van een kinderfeestje brengt een bepaalde planning met zich mee. Je wil natuurlijk een geslaagde dag voor je kind regelen. Het begint bij het bepalen van de datum en jullie budget.

Vervolgens is het handig om in overleg met je kind een lijstje te maken met de kinderen die ze graag willen uitnodigen. Hou hierbij de kosten per kind ook in gedachten.

Zodra de datum, het budget en aantal kinderen bekend is kunnen jullie het programma bepalen. Vraag wat je kind leuk lijkt om te doen en bespreek de tijden. Denk bijvoorbeeld ook aan de tijden wanneer ze vrij zijn van school. 

Tot slot kunnen jullie de uitnodiging versturen. Vermeld ook of de kinderen gehaald en/of gebracht worden. Dit is praktisch voor de andere ouders. Het aftellen kan beginnen...

Schoolreisje organiseren

De leukste uitjes voor een schoolreisje in Friesland vind je achter De Postwagen. Met Posta7 hebben we een speciaal partycentrum vol vermaak. Dit is een geschikte plek voor docenten en leerlingen om te genieten van verschillende activiteiten. Maar hoe organiseer je een schoolreisje?

Checklist voor het organiseren van een schoolreisje

Het is ten eerste natuurlijk van belang om een datum te prikken. Communiceer deze datum intern met collega's en extern met de leerlingen en ouders. Op deze manier weet iedereen waar ze aan toe zijn.

Intern kunnen jullie ook de vraag uitzetten wat het budget is voor een schoolreisje. Betalen de ouders mee of zal de school de kosten volledig dekken?

Zodra de datum en het budget bekend zijn kan de locatie worden bepaald. Het is leuk om een schooluitje op eigen locatie te organiseren. Maar het kan ook prettig zijn om dit extern te laten regelen.

Jullie geven het werk uit handen en hebben na afloop geen hectiek van het opruimen. Het is dan alleen zaak om de kinderen te begleiden van en naar de locatie en om op de locatie toezicht te houden.

Wanneer de locatie bekend is kan het programma worden ingevuld. Hou hierbij rekening met de tijdsduur van het programma en de spanningsboog van de kinderen. Deze ligt lager dan bij volwassenen. Een lang programma zal voor de leerlingen niet prettig zijn. 

Hou rekening met de spanningsboog van de kinderen

Er zijn diverse mogelijkheden voor activiteiten met tieners en kinderen. Denk aan Bowlen, Curlen of Glow in the Dark Minigolf. Voor alle leeftijden en groepsgroottes van de kinderen zijn er voldoende opties.

Schoolreisje met overnachting?

Het is bij De Postwagen ook mogelijk om het schoolreisje te combineren met een overnachting. We beschikken over een ruime groepsaccommodatie met 10 legerwagons. Deze wagons zijn aan elkaar gekoppeld door middel van een centraal middenstuk. 

De stapelbedden in de legerwagons bieden 60 slaapplekken. Dit maakt het overnachten ideaal voor schoolreisjes. Dat gaat natuurlijk een groot feest worden voor de leerlingen...

Er zijn kortom meerdere mogelijkheden om een geslaagd schoolreisje te organiseren bij De Postwagen. Van een volledig verzorgde middag met activiteiten tot een overnachting. Vraag ons naar de mogelijkheden en we stellen een vrijblijvende offerte voor jullie op.

Wat zijn leuke indoor activiteiten voor een gezinsuitje?

Stel: het is een regenachtige dag of jullie weten niet wat jullie met de kinderen gaan doen. Bij Posta7 kunnen jullie terecht voor diverse indoor activiteiten. Deze zijn geschikt voor het hele gezin. Zo is een dag snel gevuld met een gezellig uitstapje. 

Wat de weersomstandigheden ook zijn, bij ons kunnen jullie van woensdag tot zondag terecht voor een leuk gezinsuitje. Hier onder vinden jullie een aantal leuke tips voor een indoor dagje uit:

> Glow in the Dark Minigolf: In deze indrukwekkende jungle-wereld kunnen jullie genieten van een potje Glow in the Dark Minigolf. Voor zowel de kinderen als de ouders is dit een vermakelijke activiteit. Ga het parcours met 18 holes bij langs en zorg er voor dat je zo min mogelijk 'slagen' hebt. 

> Bowlen: Wat is er nou gezelliger dan een middagje Bowlen? Zowel kinderen als volwassenen vinden Bowlen altijd een leuke activiteit. Voor kinderen zijn er enkele aanpassingen mogelijk zoals goothekjes of een werphelling. Hierdoor is deze activiteit geschikt voor alle leeftijden.

> Curlen: Iedereen kan meedoen aan Curling. Het is de bedoeling dat de Curlingstenen zo dicht mogelijk in 'het huis' gespeeld worden. Door middel van het automatische score- en terugveegsysteem worden de punten vanzelf bijgehouden. Jullie hoeven de baan niet op om te 'vegen'. Een vermakelijke activiteit voor jong en oud.

> Lasergamen: Een spannend en actief potje Lasergamen zorgt voor adrenaline en fanatieke taferelen. Raak elkaar met Laserstralen en behaal de meeste punten. Hou er rekening mee dat we bij deze activiteit we een minimale lengte van 1.20 meter hanteren in verband met de grootte van het pak. Tevens kan het Science Fiction thema spannend zijn voor jonge(re) kinderen.

Het komt er op neer dat een gezinsuitje bij De Postwagen altijd mogelijk is, onder elke weersomstandigheid. Het sfeervolle indoor horecaplein en de diverse activiteiten bieden vele opties. Denk aan Curlen, Bowlen, Lasergamen of Glowgolfen met tieners en kids. Voor alle leeftijden is er wat te doen in Posta7. Kom naar Tolbert voor de leukste indoor activiteiten voor het hele gezin.

Uit eten met kinderen

Bij De Postwagen zijn er voldoende mogelijkheden om uit eten te gaan met kinderen. Het is van belang om de groepsgrootte vooraf te bepalen waarmee jullie komen eten. Voor elk soort gezelschap zijn er meerde opties om uit te kiezen.

Is de groep groter dan 20 personen? Jullie kunnen dan kiezen uit een Indoor Barbecue, Warm Koud Buffet of de Bulgaarse Ovensteen. Overdag zijn er nog lunch- en high tea mogelijkheden. Voor kinderen hanteren we aangepaste tarieven. Naast warm eten zijn er ook diverse opties voor een dessert.

Zo kunnen jullie er voor kiezen om de kinderen mee te laten eten van het buffet. We kunnen ook de bestelling opnemen. Dan kunnen jullie denken aan een patatje met snack of andere maaltijd voor de kids.

Hebben jullie een gezelschap met minder dan 20 personen? Voor het avondeten is er de optie voor de Bulgaarse Ovensteen. Dit kan al vanaf 2 personen. Voor de kinderen is er een speciale kinder-Ovensteen gevuld met patatjes en snacks. Ook kunnen jullie overdag, op zaterdag en zondag, kiezen voor een Bourgondisch Lunchbuffet of High Tea. Hier zijn vanzelfsprekend ook de kindertarieven van toepassing.

Al met al wordt uit eten gaan met kinderen een groot succes bij De Postwagen. Er is genoeg keuze voor elke groepsgrootte en voor de kinderen hanteren we aangepaste tarieven. We houden uiteraard ook rekening met de wensen van de kinderen bij het eten.

De Postwagen
Posta7
De noordelijke hotspot

Lounge, fun en events. Posta7 bij de A7 is dé hotspot van Noord-Nederland voor een geslaagd dagje uit.

  • Mooiste activiteitencentrum
  • Centraal in Noord-Nederland
  • Groot terras (indoor & outdoor)