Kinderfeestjes

Posta7 heeft meerdere leuke kinderfeestjes in een speciale 'activiteitenarena'. Dit is een sfeerrijke uitjeslocatie, waar zowel kinderen als ouders of begeleiders zich snel thuis voelen. Een uitje met geluksmomentjes.

Kinderfeestje organiseren

Een kinderfeestje organiseren doe je in de activiteitenarena van Tolbert: Posta7. Dit gave gebouw heeft een mooi interieur en allerlei leuke toffe spellen. Vooral op woensdag zien we deze plek als het centrum van Noord-Nederland om de verjaardagen te vieren. Natuurlijk zijn jullie ook op andere dagen welkom.

Wat kan je doen voor een kinderfeestje?
Wat betaal je voor een kinderfeestje?
Escaperoom kinderfeestje
Meerdere leuke kinderfeestjes: kinderfeestje ideeën
Kinderfeestje Groningen of Friesland? 
Kindvriendelijk restaurant: kinderrestaurant Drenthe 
Uitjes reserveren
Wat te doen met kinderfeestje 7 jaar?
Over Posta7
Kinderfeestjes met patat

Wat kan je doen voor een kinderfeestje?

De Jail Challenge is superleuk om te doen voor een kinderfeestje. Jullie leggen een soort parcours af met allemaal verschillende spellen in allerlei cellen. Je gaat van de ene cel naar de andere cel. Daarvoor krijg je een spel-sleutel mee. Daarmee open je de celdeur en kan het spel beginnen.

De (Secret) Jail Challenge Kids brengt geheimen met zich mee. Ontrafel in elke cel wat nu precies de bedoeling is van het spel. Soms gaat het om snelheid, soms speelt balans een rol. Elke keer komt een ander talent bovendrijven. Het leuke is dat iedereen wel ergens in uitblinkt. 

17 activiteiten in één 

Het mooie aan dat kinderfeestje is dat je maar liefst 17 kleine activiteiten doet. Want zoveel cellen en dus spellen zijn er. En je kunt de spellen ook nog een keer doen om je score te verbeteren. Uiteindelijk gaat het er om dat je zoveel mogelijk punten scoort per kamer, tot de tijd op is.

We zien dat dit gevangenisspel het meest gekozen is als activiteit tijdens een kinderfeestje. Om die reden is het ook vaak zo dat de activiteit is volgeboekt. Met name op de woensdag gebeurt dit regelmatig. Daarom verzoeken we je om op tijd te reserveren, zodat je zeker bent van je zaak. 

Wat betaal je voor een kinderfeestje?

Mensen die een kinderfeestje organiseren, willen graag weten wat het ongeveer kost. Nu verschilt de prijs per uitje. Oftewel, de exacte prijs hangt af van het gekozen uitje. Gelukkig kun je dat al wel van tevoren zien. In het bovenstaande overzicht kinderfeestjes wordt de prijs per uitje getoond. 

Voor andere kinderfeestjes in ons aanbod betaal je minder dan voor de Jail Challenge. Dat komt omdat de Challenge 17 activiteiten in één bevat. Verhoudingsgewijs is dat uitje dus best voordelig. Het goedkoopste kinderfeestje is bowlen. Daarna zijn curling, midgetgolf en lasergame het goedkoopst. 

Escaperoom kinderfeestje

Een escaperoom kinderfeestje doet het natuurlijk altijd goed. Nou mogen we daar wel bij zeggen dat zo'n escaperoom best uitdagend kan zijn. Zó uitdagend dat er een ouder of begeleider mee moet de kamer in. Dat is trouwens stiekem best heel leuk voor diegene. Er ontstaat een leuke dynamiek met de kinderen. 

Voor het escaperoom kinderfeestje geldt een minimumleeftijd van 9 jaar. Je kunt uitwijken naar andere activiteiten als de kinderen jonger zijn dan deze leeftijd. Zijn ze wel oud genoeg? Gefeliciteerd! Niet alleen gefeliciteerd voor de jarige, maar gefeliciteerd aan alle kids, want ze mogen de escaperoom doen! 

Jullie worden allereerst verwacht bij Posta7. Het kan zijn dat iemand jullie op komt halen... een echte sheriff! De sheriff neemt jullie mee in Het Wilde Noorden: Het Wilde Vervolg. Dit escaperoom kinderfeestje belooft spanning en gejuich, vooral als het lukt om op tijd te ontsnappen. Zet 'm op.

Meerdere leuke kinderfeestjes

 • Stap in het (Glow in the Dark-)licht tijdens het kinderfeestje Midgetgolf met een thema. Loop door een schitterende wereld van de jungle en de dieren. Vervolgens leg je meerdere holes af rond het parcours. Een gave ervaring voor jong en oud.

  Jullie kunnen je rechtstreeks melden bij de receptie van Posta7. Het is belangrijk om de aanwijzingen op te volgen van het personeel. Jullie pakken de sticks als de instructies geweest zijn en lopen via de trap naar de eerste etage.  
   
 • Je kunt ook gaan bowlen. In stijl. Want wij zetten alles heel mooi neer. Daardoor beleef je deze activiteit in een mooie omgeving. Voor de kinderen hebben we optioneel goothekjes beschikbaar. Breng het personeel op de hoogte wanneer je goothekjes wenst. 

  Je hebt een strike wanneer je al die kegels omver gooit in één keer. Die kegels noemen we 'pins'. Je hebt een spare als je bij de tweede poging alsnog alles omver krijgt. En bij drie strikes op rij heb je een turkey, maar dat gebeurt bijna nooit!
   
 • We bieden een moderne tegenhanger van bowlen in stijl met het Fun Curling 2.0 kinderfeestje. Schuif de stenen zo goed mogelijk richting de roos, die wij het huis noemen. De stenen komen daarna vanzelf terug door een automatisch systeem. 

  Het automatissche systeem gaat nog verder dan de stenen terugschuiven. Ook de puntentelling verloopt zonder tussenkomst van mensen. Net als bij bowlen verschijnen de behaalde punten op het scherm. Zo kunnen jullie vlot doorspelen.

  Bij 'normaal curlen' zijn er zware stenen. Er wordt geveegd en geteld. Dat kost tijd en is intensief. Bij onze Fun 2.0-variant ligt de focus op het schuiven van de stenen. Daar word je steeds beter in. Yes, de steen komt in de roos terecht!
   
 • Breng een bezoek aan de ruimte, het heelal, met aliens en laserguns. Bij Lasergame Sciencefiction-wereld nemen jullie het op tegen elkaar. Wie weet is iemand anders wel een vermomde alien. Je kunt maar beter je lasergun op diegene richten. Schiet!

  Lasergamen in een sciencefiction-wereld is ten eerste heel cool. Ten tweede heeft het een lekker actief karakter. Daarbij vermelden we wel even: rennen is op eigen risico! De kunst is juist om je stilletjes te verschansen en dan ineens te 'schieten'. 

  Een tactisch spel waarbij degene die zich weet te beheersen, de grootste kans heeft om een ander te raken. Veel plezier gewenst en vergeet niet: iedereen kan een alien zijn! Geen genade, schiet raak met je lasergun. 

Kinderfeestje Groningen of Friesland?

Een kinderfeestje Groningen of Friesland organiseer je allebei bij Posta7. Maar huh, hoe zit dat? Noorderlingen zijn altijd in de war waar Tolbert precies ligt.

Wie uit Drachten komt, denkt nog in Friesland te zijn. Andersom gebeurt hetzelfde vanaf Groningen. Tegelijkertijd ligt Nietap (Drenthe) pal tegen Leek aan, Leek is het buurdorp van Tolbert. 

Tolbert ligt dan ook in het hart van Noord-Nederland, in het grensgebied. Net op of eigenlijk over de rand van Friesland, maar wel comfortabel bereikbaar vanaf Heerenveen en Drachten (A7). 

Tolbert ligt dan ook in het hart van Noord-Nederland

Assenaren (A28), Dokkumers (Centrale As) en Leeuwarders (Wâldwei) zijn ongeveer 37 minuten onderweg. Vanaf Groningen en Roden (Drenthe) arriveer je hier nog een stuk vlotter.

Kindvriendelijk restaurant: kinderrestaurant Drenthe

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant? Op woensdagmiddag bieden wij een 'easy'-arrangement voor kinderfeestjes. Voor 5,50 p.p kunnen de kinderen genieten van friet, een snack en onbeperkt ranja.

Via de reserveringsmodule valt dit er bij te boeken. Het eten wordt verzorgd door de keuken van 'De Postwagen', op woensdag het kinderrestaurant Drenthe. 

De overige dagen zijn er geen arrangementen met bijvoorbeeld frietjes. De uitjes voor kinderen zijn dan enkel los te reserveren. Ter plekke zijn er wel hapjes en drankjes te bestellen van de borrelkaart. Denk bijvoorbeeld aan bitterballen, nacho's, warme borrelmaatjes, zakjes chips of snoepjes.

Het is wel mogelijk om jullie bezoek te combineren met een bezoek aan Cafetaria Westerkwartier. Dit is onze samenwerkingspartner op loopafstand aan de overkant van ons restaurant. Hier kunnen jullie heerlijke frietjes halen voor of na het kinderfeestje.

Uitjes reserveren

Uitjes reserveren doe je eenvoudig via de kalender op de pagina van de gewenste activiteit. Kies daarin een datum en een tijdstip. Ook geef je hier het aantal personen aan. Tot slot ontvangen we graag je contactgegevens voor het toesturen van de reserveringsbevestiging. 

Gratis toegang volwassenen?

Mogelijk organiseer je iets vanwege een kinderfeestje. Dan kan het zijn dat puur de kinderen aan de activiteiten meedoen. En dat je zelf enkel kijkt en de groep goed begeleidt. In zo'n geval heb je als volwassene gratis toegang. 

Laat bij je online reservering van de kinderfeestjes wel weten dat je hier gebruik van maakt. Dit kan in het Opmerking-veld. 

Wat te doen met kinderfeestje 7 jaar?

De kinderfeestjes Glow in the Dark Midgetgolf, Fun Curling 2.0 en Bowlen zijn goed te doen vanaf 7 jaar!

Het escaperoom kinderfeestje kan helaas (nog) niet, daar geldt immers een minimumleeftijd van 9 jaar. Bovendien hoort er een volwassene mee te gaan in de escaperoom. 

Is er nog een optie naast midgetgolf, curlen en bowlen vanaf 7 jaar? Waarschijnlijk wel! Zo kun je Lasergamen als je 7 jaar oud bent (advies minimumleeftijd) én 1,20 meter groot. Als alle kinderen groot genoeg zijn, kan lasergamen een stoere optie zijn.  

Lasergamen als je 7 jaar oud bent en 1,20 meter groot

Geen uitzondering 

Let op, het personeel kan geen uitzonderingen maken voor kleinere kinderen. Dat heeft te maken met de lasergame-uitrusting. Het gaat om een vest dat je draagt. Dit vest vereist een bepaalde fysieke gesteldheid. Dat vanwege de grootte en het gewicht van het vest. 

Wil je voor het kinderfeestje vanaf 7 jaar lasergamen? Ga dan eerst na of iedereen groot genoeg is.

Over Posta7

Posta7 is een populaire bar, lounge en uitjeslocatie aan de Hoofdstraat in Tolbert. Het uitgaanscentrum heeft ook diverse activiteiten voor kinderen. Die komen dan ook in grote aantallen naar de uitbreiding van De Postwagen. De Postwagen is het restaurant dat aan de basis staat van alle uitjes. 

Het begon allemaal in 1780, toen De Postwagen een herberg was. De namen van de zalen refereren nog aan die tijd. Zo heb je de Tuigenkamer, De Doorrit en 't Koetshuis. Een tijd van paarden en hoefijzers, een tijd van pauzeren en feesten in de herberg. Door de eeuwen heen bleef de horecafunctie gewaarborgd. 

Complete activiteitenarena: het moderne Posta7

Als dorpscafé en later als restaurant besloot De Postwagen feesten te organiseren en solexen te verhuren. Dit vergrootte de aantrekkingskracht, uiteindelijk tot bovenregionale proporties. Uiteindelijk werd er zelfs een complete 'activiteitenarena' uit de grond gestampt: het moderne Posta7 voor uitjes.

De gebouwencomplexen vullen elkaar mooi aan. De Postwagen ademt de gekoesterde historie, met hoogwaardige en sfeerrijke detaillering. Posta7 toont innovatie, met een relaxte loungesfeer en automatisering. In beide gevallen heeft de architect alles ingezet op gezelligheid en samenzijn, een huiskamer voor iedereen. 

Kinderfeestjes met patat 

Sinds de komst van de activiteitenarena Posta7 is er ook alle ruimte voor kinderfeestjes. Speciaal voor de kinderen zijn er topschilders aangesteld die hele mooie muurschilderingen maken. Zij hebben onder andere de Glow in the Dark Midgetgolf en de Lasergame Sciencefiction-wereld vormgegeven. 

Het ziet er zo mooi uit, dat kinderen het gelijk al leuk vinden. En dan is er nog geen bal geslagen of (laser)schot gelost. Ook ouders en begeleiders genieten van de mooi ontworpen ruimtes. Verder kunnen ze het waarderen dat de gebouwen evengoed aantrekkelijk voor volwassenen zijn. 

Met de komst van kinderfeestjes is evengoed het kinderrestaurant Drenthe opgetuigd. De vriendelijke horecamensen van De Postwagen verzorgen op woensdag patat, snacks en ranja voor de kids. Dit alles voor één vaste prijs per kind. Dat maakt het gemakkelijk en overzichtelijk voor de ouders of begeleiders. 

Het komt voor dat mensen kinderfeestjes met patat op andere dagen wensen. Op andere dagen zijn er weliswaar hapjes, snoepjes en chips te bestellen, maar geen patat. Kinderfeestjes zijn dan wel te boeken. Patatliefhebbers kunnen voor of na het kinderfeestje naar onze samenwerkingspartner, Cafetaria Westerkwartier. 

De Postwagen
Posta7
De grootste in uitjes van Noord-Nederland, met bar en lounge

Uitjes, bar en lounge: Posta7 is een gezellige uitjeslocatie, centraal in Noord-Nederland. Hier doe je allerlei leuke activiteiten. Daarnaast is er een groot terras, zowel indoor als outdoor. Ook zijn er regelmatig evenementen. Breng net als vele anderen een bezoek aan het mooiste uitgaanscentrum van het Noorden.

 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)
 • Mooiste uitgaanscentrum