Gezinsuitjes

In ons overzicht gezinsuitjes zie je wat er mogelijk is qua uitjes voor het gezin. We bieden gezinnen een prachtige locatie volop vermaak voor jong en oud. Ouders beoordelen de plek als 'uitstekend'. 

Linksachter ons restaurant De Postwagen hebben we een 'activiteitenarena': Posta7. Hier heeft een interieurarchitect zich uitgeleefd op onze opdracht: een gezellig en sfeervol plekje creëren voor gezinnen. 

Gezinsuitjes in Groningen, Friesland en Drenthe 'tegelijkertijd'

Voor een gezinsuitje in Groningen of in Friesland zit je hier goed. Je bent zelfs op de juiste plek als je iets zoekt in Drenthe. Dat komt omdat onze locatie exact in het grensgebied ligt. Je bent daardoor zo in Drachten (Friesland), Roden (Drenthe) of Groningen. En andersom ben je dus zo in Tolbert, onze thuisbasis. 

Wat is een leuk gezinsuitje?
Blacklight Minigolf Friesland 
Bowlen met gezin
Bowlen met hekjes
Gezinsuitjes: kinderactiviteit in Groningen
Gezinsuitjes: kinderactiviteit in Friesland
Wat kun je doen met het hele gezin?
Wat kun je doen met je gezin op zondag?
Uitjes en eten
De routes naar de gezinsuitjes

Wat is een leuk gezinsuitje?

De Jail Challenge is een superleuk gezinsuitje met veel variatie. Bij dit te gekke uitje zijn er maar liefst 17 spellen in evenveel cellen. Het idee is dat jullie als gezin zoveel mogelijk punten proberen te scoren. 

Elke cel biedt een andere 'challenge' (uitdaging) voor zowel de ouders als de kinderen. Soms komt het denkvermogen van een volwassene van pas, de andere keer het onbezonnen karakter van kinderen. 

De cellen verschillen namelijk van opzet en insteek. De ene keer is de vloer lava en ben je af als je niet goed oversteekt. De andere keer draait het om kracht, behendigheid of snelheid. Alles komt voorbij. 

Bij dit te gekke uitje zijn er maar liefst 17 spellen in evenveel cellen

Het dynamische aspect is wat Jail Challenge zo leuk maakt als gezinsuitje. De afwisseling wordt bijzonder gewaardeerd door ouders en kinderen. Hoe vaak komt het nu voor dat je tijdens een dagje uit 17 spellen achter elkaar doet? Kom maar door, denken de meesten dan.

De populariteit van de Jail Challenge noodzaakt tot reserveren. Dat geldt overigens voor meerdere gezinsuitjes. Het komt wel voor dat activiteiten volgeboekt zijn en dan is het jammer als je er net op rekende. Reserveer voor de zekerheid. Onze medewerkers kunnen er niks aan doen als het al vol is. 

Blacklight Minigolf Friesland

Met Blacklight Minigolf Friesland biedt Posta7 een ideaal groepsuitje voor alle gezinnen en leeftijden. De kinderen vermaken zich met deze vorm van indoor midgetgolf. Volwassenen genieten ook. De donkere ruimte en de lichtgevende elementen zorgen voor een sfeervol schouwspel, een fraai decor. 

Voor volwassenen en kinderen  

Een parcours van 18 holes, vergezeld door fantasiefiguren en bijzondere blacklighteffecten. Het lijkt wel een magische wereld. Met name kinderen zijn echt even ergens anders, maar ook volwassenen kunnen helemaal opgaan in dit toffe landschap. Blacklight Minigolf Friesland is duidelijk voor alle leeftijden een leuke activiteit. 

Het lijkt wel een magische wereld

Bowlen met gezin

Van alle gezinsuitjes is bowlen met het gezin altijd populair. Dit doe je vanzelfsprekend bij bowlinglocatie De Postwagen. We hebben moderne bowlingbanen in een sfeervol gebouw vol gezelligheid. Speciaal voor de jonge kids is het mogelijk om te zorgen dat de bowlingballen op de baan blijven.*

De bowlingbanen zijn voorzien van goten aan de zijkanten. Dat maakt het spel spannend. Je moet de bal zo goed mogelijk gooien om te voorkomen dat de bal in de goot valt. Soms hebben kinderen hier veel moeite mee. Het spel voelt dan minder leuk, omdat er geen pins omvallen. Dit valt gelukkig op te lossen.

Gooi alles om

Bij Bowlen met het gezin is het de bedoeling om alle kegels om te gooien. Lukt dit in één keer? Gefeliciteerd, dan heb je een strike behaald. Lukt het in de tweede poging? Dan heb je een spare, ook al een supermooi resultaat. Let op: het gaat vooral om het plezier. Het is sowieso al leuk als er een aantal kegels omvallen. Die kegels noemen we trouwens 'pins'. 

Goedkoop bowlen

De Postwagen biedt bowlen aan voor een laag bedrag per persoon. Het bowlen is vooral goedkoop als je met minimaal 4 personen een baan huurt. 

Bowlen met hekjes

*Natuurlijk kunnen jullie zelf bepalen of jullie willen dat bowlingballen (hoe dan ook) op de baan blijven. Zo nee, dan schakelen we die optie uit. Zo ja, dan schakelen we die optie in. In dat geval kiezen jullie voor bowlen met hekjes. Bij bowlen met hekjes zijn er bumpers aanwezig, dit zijn goothekjes.

Deze bumpers kunnen we ook per opgegeven naam in-/uitschakelen. Dit doen we bijvoorbeeld voor de ouders die graag zonder hekjes bowlen. De goothekjes gaan dan omlaag als de ouders aan de beurt zijn. Ze komen weer omhoog wanneer de kinderen aan zet zijn. Op die manier blijft het voor iedereen leuk. 

Bowlen met hekjes maakt bowling extra geschikt voor (jongere) kinderen. Dankzij de bumpers blijft de bowlingbal altijd op de baan, waardoor er sowieso kegels omvallen. Zonder zulke hekjes is de kans aanwezig dat de bal in de goot naast de baan valt. Voor kinderen kan het teleurstellend zijn als dat steeds zou gebeuren. 

Gezinsuitjes: kinderactiviteit in Groningen

Er zijn nog meer aanbevolen gezinsuitjes in ons grensgebied. Ga als gezin eens naar het heelal. Posta7 laat jullie elkaar onder vuur nemen in een sciencefiction-wereld. Nee, dit is niet zomaar een lasergame.

Met de laserguns in de aanslag arriveren jullie in een buitenaards schip, dat overgenomen lijkt door aliens. Maar wie weet is jouw ouder, kind of partner ook wel een alien... Je kunt het risico niet nemen: vuur! 

Het gezinsuitje Lasergame Sciencefiction-wereld spelen jullie individueel of in teams. Als het spel 'solo' is, is automatisch iedereen je persoonlijke tegenstander. Als je in teams speelt, speel je samen met iemand anders van het gezin. Of met meerdere gezinsleden tegelijkertijd. 

Het uitje wordt ook door complete families geboekt. Op die manier hebben ze het gehele parcours voor zichzelf. Bij groepen onder de 13 deelnemers kunnen groepen met andere groepen worden samengevoegd. 

Gezinsuitjes: kinderactiviteit in Friesland

Benieuwd naar een andere topper onder de gezinsuitjes? Welkom in de wereld van Fun Curling 2.0, waar curling leuk en laagdrempelig wordt...

 • ...ten eerste omdat je niet zelf de punten hoeft te tellen. Dat moet normaal wel bij curling, wat tijd en moeite kost en ook nog eens saai is. Maar Posta7 telt automatisch de punten, net als bij bowlen. 
 • ...ten tweede omdat je de stenen na het schuiven niet op hoeft te halen. Normaal gesproken moet je bij curling de stenen ophalen. Dat kost weer tijd en energie. Wij hebben een automatisch terugschuifsysteem. 

Is curling zwaar? Wel op de ijsbaan, niet bij Posta7. Dankzij deze ingrepen blijft het spel lekker snel. Ouders en kinderen komen snel weer aan de beurt voor het schuiven van stenen. Want, dat is nog steeds waar curling om draait: de stenen zo goed mogelijk schuiven. En die stenen zijn mooi licht. 

Curlingbanen

Aan het einde van de curlingbanen zien jullie de roos. Het heeft wel iets weg van de roos op een dartbord. Het is de bedoeling om jouw steen bij en het liefst op de roos te krijgen. Daarmee halen jullie punten. Als gezinsleden hebben jullie verschillende teams en teamkleuren. Wint team rood of team geel? Of gaat toch team groen er met de winst vandoor? 

Curlen Friesland

Posta7 Curlen Friesland is een superleuk indoor groepsuitje voor alle leeftijden. De Postwagen gooit chique curlingbanen, een stijlvolle omgeving én een laagdrempelig karakter in de blender en het resultaat is een aantrekkelijk plaatje voor gezinnen. Curlen met plezier in een gezellige setting. 

Curling spelen

De steen heeft een handvat (handle), waarmee je de steen eventueel een draaiing (curl) kunt geven. Je scoort punten als het lukt om de steen in het huis te schuiven. Het huis is die roos (de cirkel) op het einde van de baan. Fun Curling 2.0 is een populaire kinderactiviteit in Groningen. Zorg dat je van tevoren reserveert. 

Wat kun je doen met het hele gezin?

Samengevat zijn er best wat activiteiten die je kunt doen met het hele gezin. We zetten hier alles nog eens overzichtelijk op een rijtje. We trappen af met de banen

 • Bowlingbanen in stijl: net even anders dan die dichte 'bowlingdozen' met discolichten. Hier liggen de bowlingbanen een fijne, warme 'huiskamer' waar het hele gezin zich thuis voelt. 
 • Curlingbanen à la 2.0: volautomatische puntentelling, net als bij bowlen, en ook nog eens een volautomatisch terugschuifsysteem en lichte stenen. Toegankelijk voor het hele gezin.

Naast de banen zijn er parcoursen die je kunt doen. 

 • Parcours Blacklight Minigolf: het duister valt in, terwijl we de jungle doorkruizen. De leeuw slaapt vannacht. Prachtige blacklight-schilderingen omgeven het parcours van 18 holes.
 • Parcours Jail Challenge: ditmaal geen 18 holes, maar 17 cellen. Elke cel heeft een eigen spel. Leg het parcours af en test jezelf en het gezin op allerlei vaardigheden. Superleuk om te doen. 

Verder kun je natuurlijk met het hele gezin 'de ruimte in'... 

 • Lasergame Sciencefiction-wereld: lasergamen is al gaaf, maar helemaal wanneer je het in een buitenaards schip doet. Welkom in een regelrechte sciencefiction-wereld met actie voor het gezin. 

Wat kun je doen met je gezin op zondag?

De banen, de parcoursen en de sciencefiction-wereld zijn ook allemaal op zondag open. Oftewel: activiteiten als bowlen; curling; minigolf, jail challenge en lasergame kun je gewoon met je gezin doen op zondag. 

De banen, de parcoursen en de sciencefiction-wereld zijn ook allemaal op zondag open

Nu is het zo dat de beschikbaarheid per activiteit verschilt, afhankelijk van de (voor)reserveringen. Gelukkig valt dit online al direct te checken:

 • Ga naar de activiteit van jouw voorkeur en klik de gewenste datum aan in de getoonde kalender. 
 • Klik de activiteit aan, vul het aantal personen in en vervolgens zie je de beschikbare tijden. 

De medewerkers van Posta7 werken met hetzelfde systeem om te kijken naar de beschikbaarheid. Er zijn dus geen andere opties dan de getoonde opties. Als activiteiten vol zijn, staat het aangegeven. 

De zondag trekt vaak gezinnen die nog even iets leuks willen doen deze dag. We zijn blij met jullie belangstelling en heten jullie van harte welkom. Je kunt je rechtstreeks melden bij het gebouw met ons logo op de gevel. 

Vanaf de grote, gratis parkeerplaats valt Posta7 niet te missen. Volg na het uitstappen de groene bordjes, zodat je aan de juiste kant van het gebouw arriveert. In Posta7 zit de receptie en het startpunt voor de activiteiten. Je hoeft je dus (nog) niet te melden bij restaurant De Postwagen. 

Uitjes en eten

Het voelt pas echt als een dagje uit wanneer je aanvullend kunt eten. Voor gezinnen kunnen we de Bulgaarse Ovensteen aanbevelen.

Ooit brachten Oost-Europese inwoners hun beste specialiteiten samen in één hete steen. Nu heeft ons restaurant een Postwagen Klassiekers-variant: heerlijk Hollands vlees, op de Bulgaarse wijze bereid. 

 • Deze Postwagen-steen bevat onder meer geroosterd varkensvlees in ketjapsaus, krokante chicken strips en spiesjes (kip teriyaki). Daarnaast zitten er malse spare ribs bij. De frietjes maken het feest compleet.
 • Deze +12 Bulgaarse Ovensteen is er ook nog in een populaire Mixed Grill-versie met bijvoorbeeld chicken wings, Thaise gehaktballetjes en smakelijke Oosterse kipspiesjes. Verder zijn er natuurlijk weer frietjes.

Bij beide Ovenstenen serveren we salade en appelmoescompote. Jongere kinderen kunnen genieten van een speciale kinder-Ovensteen vol patatjes en snacks. 

De routes naar de gezinsuitjes

De centrale ligging van Posta7 wordt omarmd door gezinnen. De routes naar de gezinsuitjes verlopen over het algemeen lekker vlot. Wel zo fijn wanneer je kinderen in de auto hebt. 

Kom je uit Leeuwarden, dan zijn de Wâldwei (N31) en A7 de toevoerwegen. Vanuit Heerenveen neem je sowieso al de A7, richting Groningen. In beide gevallen sla je af bij afrit 33 Tolbert. 

Assenaren nemen de A28 richting Groningen en rijden dan door over de A7 naar Leek/Tolbert. Vanaf de Groningse kant neem je niet afrit 33, maar afrit 34. Posta7 ligt precies tussen beide afritten in.

Eventueel kun je met het openbaar vervoer naar ons evenemententerrein. De bushalte Rotonde Tolbert ligt op loopafstand. 

De Postwagen
Posta7
De grootste in uitjes van Noord-Nederland, met bar en lounge

Uitjes, bar en lounge: Posta7 is een gezellige uitjeslocatie, centraal in Noord-Nederland. Hier doe je allerlei leuke activiteiten. Daarnaast is er een groot terras, zowel indoor als outdoor. Ook zijn er regelmatig evenementen. Breng net als vele anderen een bezoek aan het mooiste uitgaanscentrum van het Noorden.

 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)
 • Mooiste uitgaanscentrum