Vrijgezellenfeest Groningen

Het wordt tijd voor een spetterend vrijgezellenfeest in Groningen. Want het is zover. Je vriend(in), broer of zus gaat trouwen. Dat verdient een feest vooraf. Bij de supergave locatie Posta7 in Tolbert stel je een origineel en onvergetelijk vrijgezellenfeest samen. Dat wordt lachen!

Leuke ideeën voor het vrijgezellenfeest
Lekker eten tijdens je vrijgezellenfeest
Originele activiteiten voor het vrijgezellenfeest
Vrijgezellenfeest voor de heren
Wat doe je op een vrijgezellenfeest vrouwen?
Actief vrijgezellenfeestje 
Compleet vrijgezellenfeest in Groningen
Hoe ver van tevoren vrijgezellenfeest?
Top 5 ideeën 

Leuke ideeën voor het vrijgezellenfeest

Wij organiseren vele verschillende activiteiten. Een leuk vrijgezellenfeest beleven bij Posta7 is daarom heel gemakkelijk. Je kunt verschillende activiteiten ook prima combineren. Maak er een mooie dag van. Diegene beleeft het eigen vrijgezellenfeest immers maar één keer.

 • Lasergamen in een gave setting. Op de eerste etage van ons activiteitencentrum hebben we een gave wereld gemaakt met het thema sciencefiction. Hier heb je het idee dat je in een buitenlands ruimteschip aan het vechten bent. Open het (laser)vuur op de tegenstanders die je onderweg ontmoet. 
   
 • Midgetgolf in het donker. Midgetgolf is weer helemaal in dankzij prachtige banen, thematisering en de toch wel pittige uitdaging. Wie verslaat wie in het donker? Met allerlei elementen in blacklight en glow in the dark ontstaat er een toffe jungle. Pak je stick en mik! Midgetgolf in het donker is een aanrader.
   
 • Bowlen in in een stijlvolle omgeving. Bowlen is natuurlijk altijd een gezellig uitje en geslaagde keuze. Iedereen kent het concept, wat het toegankelijk en laagdrempelig maakt. Bij Posta7 gaat het ook nog eens om een superstylische bowlingarena. Een stoer interieur en een aangename sfeer.

Dit is zomaar een greep uit de vrijgezellenuitjes. Uiteraard zie je op deze pagina meer van ons aanbod. Posta7 heeft verder als voordeel dat er een historisch restaurant is: welkom bij De Postwagen...

Lekker eten tijdens je vrijgezellenfeest

Een leuke activiteit maakt hongerig, en dus is het extra leuk om je vrijgezellenfeest te combineren met een heerlijk etentje. Denk aan de Bulgaarse Ovensteen, dat is sowieso een aanrader. Tast toe! De Bulgaarse Ovensteen bieden we aan als Mixed Grill- en als Postwagen Klassiekers-variant.

Ook vegetariërs kunnen terecht bij De Postwagen. De Vegetarische Ovensteen bevat allerlei heerlijke alternatieven. Reken maar dat dit alles in de smaak valt bij jullie vrijgezellengroep. Bovendien weet je met een vaste prijs per persoon precies waar je aan toe bent. Wel zo makkelijk natuurlijk als je iets organiseert. 

Posta7 is de naam van de uitjeslocatie, De Postwagen is de naam van het restaurant. De gebouwen horen bij elkaar (van dezelfde eigenaar) en zijn gemakkelijk overbrugbaar. Daardoor heb je alles in de buurt wat je nodig hebt voor een geslaagd vrijgezellenfeest in Groningen: de uitjes en het lekkere eten. 

Naast de genoemde Ovenstenen zijn er diverse buffetten beschikbaar voor vrijgezellenuitjes. Andere populaire opties zijn de Indoor Barbecue of de High Tea. Je ziet het complete aanbod bij Eten & drinken. Daar kun je evengoed kiezen voor een drankenarrangement. 

Originele activiteiten voor het vrijgezellenfeest

We hebben een aantal activiteiten genoemd die redelijk 'normaal' zijn nog. Bowlen, midgetgolf en lasergame komt vaker voor. En dat is prima. Want dit soort activiteiten waren, zijn en blijven simpelweg geliefd bij een breed publiek. Maar misschien zoek je meer naar originele activiteiten voor het vrijgezellenfeest. 

Neem nu de WC-pot-Race met elektrisch aangedreven WC-potten waar je dus daadwerkelijk mee kunt 'racen'. Je legt een parcours af waarbij jullie wc-rollen dienen te verzamelen. Dit doe je in teamverband versus andere teams. De teams zijn gekleed in badjassen die onze schijtrechters (geen spelfout) uitlenen.

Met elektrisch aangedreven WC-potten

Het Full-on Party Hour met thema klinkt eveneens verleidelijk. Bij dit vrijgezellenfeest in Groningen beschik je over een compleet eigen minicafé. Dit is met inbegrip van een mini-themafeest, dj, dj-booth en allerlei attributen. Jullie kunnen kiezen uit thema's als Amsterdamse Jordaan, Tiroler Berghut en Crazy Christmas. 

Twee andere toppers onder de vrijgezellenuitjes zijn Alles mag vandaag! en Ready to Marry. Deze spelshows met een entertainer toveren hoe dan ook een lach op het gezicht. Deze originele activiteiten blinken uit in dynamiek, verrassing en sensatie. Toch even wat origineler dan dat potje bowlen. 

Wat je ook kiest, we geven je één absolute garantie: het wordt gewoon hilarisch. Bij Posta7 wordt het vrijgezellenfeest een leuke en grappige dag die je blijft onthouden. Een origineel vrijgezellenfeest organiseren was daarmee zelden zo makkelijk. Wij staan voor je klaar 

Vrijgezellenfeest voor de heren

Soms zijn mensen specifiek op zoek naar een vrijgezellenfeest voor de heren. Dat zal altijd wat discutabel kunnen aanvoelen. Maar we kunnen wel zien welke activiteiten over het algemeen populairder zijn bij de heren. Een typisch vrijgezellenfeest voor de heren is bijvoorbeeld dé Formule 1-ervaring

Bij deze activiteit komt het tot serieus stuurwerk in een levensechte Formule 1-ervaring. Wie zet de snelste rondetijden neer en wie vliegt gelijk uit de bocht? Dit spel daagt de heren uit om te laten zien wat ze in huis hebben. Redden ze het op de baan of blijken het bluffers... Het antwoord zal snel volgen. 

Een toertocht met de E-Cruiser behoort tot een andere activiteit die mannen vaak kiezen. De tocht leidt door het Westerkwartier. Een mooie rondrit waar het om ontspannen en genieten gaat. Lekker toeren met elkaar. 

Wat doe je op een vrijgezellenfeest vrouwen?

Het valt onder de originele activiteiten voor een vrijgezellenfeest en het valt ook onder de toppers voor vrouwen: Ready to Marry. Groepen zijn bijzonder te spreken over dit grappige uitje. Een professionele entertainer pakt uit en jullie leveren zelf al evenveel energie.

Intussen werken vrouwen samen bij The Ultimate Wedding Citygame. Dit is een interactieve wandeling door het dorp (de 'city') met een variatie aan opdrachten onderweg. Daarmee voorkomen jullie dat de bruiloft in het water valt. Dat dreigt te gebeuren als jullie niet slagen. 

Voor de vrouwen die zwijmelen bij nostalgie raden we Oh, wat een decennium! aan. Dat uitje gooit jullie als het ware in een tijdmachine naar een andere decennium vol herkenbaarheid. Een heerlijke trip naar memory road met stuk voor stuk nostalgische sentimenten. 

Tips vrijgezellenfeest vrouwen

 • Ready to Marry
 • The Ultimate Wedding Citygame
 • Oh, wat een decennium!
 • Ik hou van Holland
 • Alles mag vandaag

Verder adviseren we de spelshows Ik hou van Holland en Alles mag vandaag. Originele activiteiten met een Hollands of lekker gek tintje. Het kaaskopgehalte stijgt tot grote hoogte, terwijl bij de andere activiteit alle gekheid op een stokje balanceert. Het is maar net waar je voorkeur ligt. 

Actief vrijgezellenfeestje

Vaak valt een actief vrijgezellenfeestje in de smaak bij groepen. En dat is logisch, want het schudt de boel lekker los. Een losse sfeer zorgt voor vriendelijkheid en gezelligheid. Samen actief zijn brengt de deelnemers bij elkaar. Vervolgens leidt een competitie-element tot leuke spanning en flinke uitdaging. 

Een voorbeeld van een populair actief vrijgezellenfeestje is bij uitstek de Secret Jail Challenge. Dit betreft een 'real life game' vol wisselende actie. Wisselend, aangezien er 17 cellen, missies en spellen aanwezig zijn. De vraag luidt dan ook: hoeveel kamers spelen jullie succesvol uit? Ga voor het grootste puntenaantal. 

Vervolgens leidt een competitie-element tot leuke spanning en flinke uitdaging

Ook de Race to Escape valt onder de actievere vrijgezellenuitjes. Geen wonder: de tijd tikt in een race om te ontsnappen aan Dirty Derk. Welkom in het Het Wilde Noorden, een wild vervolg van onze eerste Escape Room. Jullie krijgen een uur de tijd om te ontkomen in een verhaal dat zich afspeelt in 1913. 

Hier is evengoed sprake van een competitie-element. Afhankelijk van de groepsgrootte kunnen jullie worden verdeeld over meerdere (dezelfde) escape rooms. Dat leidt tot een tweede uitdaging: niet alleen ontsnappen, maar vooral eerder ontsnappen dan die andere groep. Jullie zijn toch de beste?

Compleet vrijgezellenfeest in Groningen

Je hebt goede vrijgezellenfeesten en je hebt steengoede vrijgezellenfeesten. Tot die laatste categorie rekenen we de vrijgezellenfeesten die helemaal compleet zijn. Bijvoorbeeld door de combinatie met lekker eten of zelfs een overnachting.

Na een rondrit op de E-Cruiser is het best gaaf om aan te schuiven voor de Indoor Barbecue. Een traditionele High Tea is eveneens mogelijk. Genoeg opties als het om eten gaat.

Aanschuiven voor de Indoor Barbecue

Legerwagons uit Rusland

Wat die overnachting betreft hebben we een verrassing voor de vrijgezellen. Ze hebben waarschijnlijk nog nooit geslapen in legerwagons

De groepsaccommodatie achter Posta7 bestaat uit dit soort legervoertuigen, tien stuks maar liefst. Er kunnen desgewenst wel zestig mensen blijven slapen.

Het grote voordeel van een vrijgezellenfeest met overnachting is duidelijk: je kunt kletsen, kaarten en drinken tot het bittere eind en dan lekker in je bedje ploffen.

PS De legerwagons staan opgesteld rondom een zaal... met bar en eigen tapinstallatie. Dat wordt drinken...

Hoe ver van tevoren vrijgezellenfeest? 

De datum van het feest kan prima een maand of zo'n zes tot acht weken vóór de bruiloft zijn. Maar let op, dat betekent dat veel eerder al aan de slag mag met de organisatie. Zo is het belangrijk om een idee te hebben van het aantal personen. Bedenk op tijd wat je wil doen en leg de uitjes vast door te reserveren.

Ver van tevoren reserveren wordt van harte aanbevolen. De uitjeslocatie Posta7 voorziet veel gasten van een uitje met geluksmomentjes. De populariteit van het uitgaanscentrum maakt vroeg resereren bijna noodzaak. Hoewel je soms best nog geluk kunt hebben met enkele vrije plekken op bepaalde data. 

Hoe dan ook: maak de groep zo snel mogelijk compleet en gooi die datumprikker erin. Het zou namelijk zonde zijn wanneer we geen ruimte meer beschikbaar hebben voor jullie groep. 

Top 5 ideeën

We hebben nu een aantal activiteiten genoemd uit ons overzicht vrijgezellenuitjes. Maar misschien ben je er nog niet helemaal uit. Er kan namelijk veel. Om die reden helpen we je graag een handje met de top 5 ideeën. Die zijn gebaseerd op wat anderen het vaakst kiezen bij Posta7. 

 • Lasergame SF als vrijgezellenuitje
 • Glow in the Dark Midgetgolf 
 • Fun Curling 2.0
 • Party Hour met thema 
 • Privé Karaoke Room

Een paar activiteiten zullen we alsnog uitlichten. Ten eerste Fun Curling. Dit is een ontspannen variant op de Olympische sport. Je schuift de stenen zo goed mogelijk in de richting van de roos. Die roos noemen we hier het 'huis'. Dus breng de stenen van jouw kleur thuis! 

Het ontspannende karakter zit onder andere in het weghalen van de rompslomp. Normaal gesproken moet je bij curling alle geschoven stenen weer ophalen. Daarnaast moet je ook nog handmatig punten gaan tellen. Dan heb je net even geschoven en duurt het lang voordat je verder kunt. 

Bij Fun Curling 2.0 ligt dat allemaal net even anders. Posta7 had de wereldprimeur met een automatische puntentelling voor curlingbanen. Daardoor verschijnen de punten snel op de schermen, net als bij bowlen gebeurt. Een extra ontspannen effect is het automatische terugschuifsysteem, ook zo'n primeur. 

Wanneer de stenen geschoven zijn, druk je op een knop en alle stenen komen zelf terug. Dit maakt Curling 'fun', je kunt lekker doorgaan. Er zit eindelijk tempo in het spel en het voelt lekker warm aan met zo'n hippe kunstbaan. 

Ten tweede wijzen we naar de Privé Karaoke Room. Deze ruimte leent zich perfect voor heerlijk vermaak. Zet je geheel eigen café compleet op stelten. Laat de keeltjes horen. En smeer de keeltjes in met de onweerstaanbare drankjes. Dan nog wat borrelhapjes en het vrijgezellenfeest is compleet. Natuurlijk hoort deze karaokekamer in de top 5 ideeën. 

Geluksmomentjes centraal in Noord-Nederland

Het is fijn dat er allerlei activiteiten zijn, maar zijn die ook in de buurt? Over het algemeen kun je dat wel zeggen. Dankzij de centrale ligging in Noord-Nederland zijn we prima bereikbaar. Vanaf de A7 is het nog maar enkele minuutjes rijden. Vanuit Zwolle neem je de A28, A32 en de A7. Vanuit Assen de A28 en A7. 

Ter plekke tref je een groot en gratis parkeerterrein aan met genoeg ruimte voor iedereen. Mocht het toch krap worden, dan schakelen we speciale stewards in die je helpen. Het openbaar vervoer behoort eveneens tot de mogelijkheden. Op loopafstand van ons gebouwencomlex staat een bushalte. 

Posta7 komt voort uit De Postwagen, dat geluksmomentjes centraal heeft staan. Bij het eten én bij de activiteiten in het uitgaanscentrum. Alles zit mooi bij elkaar en iedereen geniet van leuke mometen met vrienden en familie. De goede sfeer is één van de redenen dat vrijgezellengroepen hier graag langskomen.

Het leukste vrijgezellenfeest organiseren doe je bij Posta7 met restaurant De Postwagen. 

De Postwagen
Posta7
De noordelijke hotspot

Lounge, fun en events. Posta7 bij de A7 is dé hotspot van Noord-Nederland voor een geslaagd dagje uit.

 • Mooiste activiteitencentrum
 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)