Mededelingen en maatregelen coronavirus

Mededelingen en maatregelen coronavirus

Kabinet verlengt intelligente lockdown tot en met 28 april.

De maatregel om onder andere scholen, sportclubs en horecagelegenheden te sluiten wordt verlengd tot en met 28 april. Het kabinet heeft dat onlangs besloten om de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk af te remmen. 

Wij annuleren uw reservering als u iets heeft staan in de periode tot 28 april. Dat doen we ook als de periode eventueel verlengd wordt.

Om die reden verzoeken we u om reserveringen na 28 april nog niet te annuleren, tot er meer bekend is. Afhankelijk van het verdere verloop van de coronacrisis is het optioneel dat de horeca na 28 april opengaat, maar we zijn uiteraard wel realistisch en begrijpen dat de kans óók erg aanwezig is dat de horeca alsnog langer dichtgaat.

Echter, zolang dat nog geen feit is, vragen we u om niets te doen: als de horeca daadwerkelijk langer dicht gaat, annuleren wij uw reservering ook dan automatisch én u krijgt dan een bevestiging van ons. Na het annuleren nemen we graag contact met u op om een (eventuele) nieuwe datum te plannen voor de reservering.

Zondag 15 maart • Kabinetsbesluit: o.a. de horeca tot en met 6 april dicht. Reserveringen bij voorkeur verplaatsen.

Van scholen en de kinderopvang tot sportclubs en horecagelegenheden: alles gaat dicht om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat heeft het kabinet besloten. Dit geldt tot en met 6 april. 

 • We willen graag uw reservering verplaatsen. Bij voorkeur voorzien we u op een later moment van een gezellig etentje of groepsuitje. We zullen gasten hiervoor benaderen. U kunt zelf ook helpen:
 • Gasten die reserveringen wensen te annuleren, wijzen wij op de mogelijkheid om een reservering vrijblijvend te verplaatsen naar later dit jaar. Neem contact met ons op om een nieuwe datum vast te leggen. 
 • Uiteraard kunt u óók te zijner tijd uw reservering alsnog annuleren, mocht het zo zijn dat dit gewenst of noodzakelijk is. Een nieuwe datum vastleggen kan dus gerust en wordt van harte aanbevolen. 

Donderdag 12 maart • Het kabinet neemt nieuwe maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Uiteraard volgt De Postwagen alle adviezen op.

De Postwagen blijft OPEN met de normale openingstijden. Wel zijn er aanpassingen in het soort en het aantal reserveringen. Drie kernpunten voor nu:

 1. De reserveringen onder de 100 personen kunnen plaatsvinden. 
 2. Tot en met 31 maart worden alle reserveringen van meer dan 100 personen geannuleerd.
 3. We maken verstandig gebruik van de indeling van de accommodatie. Het gebouw is bewust over vele verschillende ruimtes verdeeld. We zorgen er actief voor dat het aantal gasten in één ruimte acceptabel is en blijft. Hierdoor, en vanwege het advies van het RIVM, én wegens onze aanvullende eigen maatregelen, vinden wij het verantwoord om open te blijven en gezonde gasten te ontvangen.

We rekenen erop dat u de door het RIVM aangegeven adviezen opvolgt en onze accommodatie niet bezoekt als u symptomen van griep vertoont. Lees hieronder verder; 'Protocol Coronavirus' en superschone locatie:

'Protocol Coronavirus' voor gasten en personeel De Postwagen

Wij kunnen ons voorstellen dat u als onze gast benieuwd bent welke maatregelen we nemen in verband met het coronavirus. Hieronder leest u welke acties we van u vragen en welke maatregelen wij als Postwagen nemen. 

Wat vragen we van onze gasten?

 • Kom niet naar De Postwagen als u in een door het RIVM benoemd risicogebied bent geweest en/of griepverschijnselen heeft.
 • Kom als u kerngezond bent gerust wel naar De Postwagen: gaag contactloos betalen via de pin.
 • Wij zullen u bij het ontvangst geen hand geven. Wij vragen u ook onderling geen handen te geven.

We vragen u om tijdens uw bezoek uw eigen verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van persoonlijke hygiëne. Neem daarvoor de volgende, door het RIVM geadviseerde, hygiëneregels in acht:

 • Was regelmatig je handen.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.

U komt alleen naar De Postwagen als u gezond bent. Moet u per abuis tóch hoesten of niezen, dan geldt een derde advies: Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

De Postwagen zorgt ervoor dat foamzeep en papieren handdoekjes altijd aanwezig zijn in de toiletten.

Maatregelen vanuit superschone Postwagen: allerhoogste hygiënelevel

 • Een superschone locatie vinden wij altijd al heel belangrijk. Met het oog op beperking van verspreiding van het coronavirus, hebben we daar bovenop extra schoonmaakmomenten gepland.
 • Met name deurklinken; kranen; trapleuningen, tafels en deuren worden (nog) vaker gereinigd.
 • Bij onze activiteiten vinden er extra schoonmaakmomenten plaats.
 • Er is alleen gezond personeel zonder enkele griepverschijnselen aan het werk. Andere medewerkers blijven thuis. 
Superschone locatie én extra schoonmaakmomenten

Voor vragen kunt u ons altijd bereiken via info@postwagen.nl of via telefoonnummer 0594-515999.

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

 • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
 • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
 • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's