Openingsplan: 26 mei horeca voor uit eten open

Openingsplan: 26 mei horeca voor uit eten open

In het openingsplan van de Rijksoverheid is een datum genoemd om horeca voor uit eten te openen: 26 mei. De Postwagen is blij met het geboden perspectief. De koks en de gastmensen staan te trappelen om aan de slag te gaan. En meer nog om alle gasten weer welkom te mogen heten in ons à-la-carterestaurant.  

 • Openingsplan: horeca voor uit eten open (26 mei)

Openingstijden restaurant vanaf 26 mei 

 • Restaurant met terras buiten vanaf 26 mei dagelijks geopend vanaf 11.00 uur 
  Lunch | High Tea | Gebak | Borrelhapjes | Diner 
   
 • Evenementen en partijen
  Dagelijks te reserveren

Buitenactiviteiten: elk weekend, Koningsdag en in de meivakantie

De buitenactiviteiten zijn al open: elk weekend kun je op de Moonwalker, VETbike of Pretfiets toeren door de regio. En met Koningsdag en in de meivakantie.

Reserveer nu voor 26 mei en verder

Vanwege de vele belangstelling om uit eten te gaan, raden we aan om nu te reserveren voor 26 mei en verder. Op die manier weet je zeker dat er een plekje voor je is, wanneer we eindelijk weer open zijn. 

Openingsplan van de Rijksoverheid

Het openingsplan van de Rijksoverheid voorziet in zo'n zes stappen naar het loslaten van coronamaatregelen. In de derde stap is openen van horeca voor uit eten voorzien. Het voelt goed dat de coronamaatregelen stapsgewijs worden losgelaten! 

De geplande versoepeling is wel afhankelijk van het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen. Daarom hopen we dat basisregels zoveel mogelijk nageleefd worden (handen wassen, afstand houden). Want dan gaat alles sneller. 

Sfeervol uit eten

Basisregels als handen wassen en afstand houden zullen nog even van toepassing zijn. Maar deze relatief kleine maatregelen doen gelukkig weinig af aan de sfeer. Die blijft namelijk vrijwel geheel gewaarborgd. Sfeervol uit eten doe je bij De Postwagen. Ook als er nog een paar summiere vanzelfsprekendheden zijn. 

Mensen kunnen gezellig bij elkaar zitten in groepjes tot 4 personen. Op 16 juni gaat die groepsgrootte volgens plan naar 6 personen. Vervolgens neemt de groepsgrootte toe tot 8 personen vanaf 7 juli. Daarnaast zijn er allemaal activiteiten te boeken voor gezinnen en kleine groepjes. 

Verwachte openingstijden Activiteitenarena vanaf 11 mei (eerder dan horeca)

Open voor gezinnen en kleine groepjes

 • Het activiteitenaanbod is tijdelijk gereduceerd in verband met de basisregels. Wat we aanbieden zijn de activiteiten: Fun Curling 2.0, Glow in the Dark Midgetgolf, Bowlen in stijl en Retro Games (inclusief poolen). Via de linkjes tref je meer informatie over de activiteiten. Reserveren kan via de reserveringsmodule op de betreffende pagina's of hieronder. Hier worden ook de beschikbare tijden aangegeven. 

Nu reserveren:

Groot gemak

Door versoepelingen van de coronamaatregelen zijn gezinnen en kleine groepjes welkom van 26 mei:

 • Samen zorgen we voor een gepaste afstand (1,5 meter) tussen elkaar. Mensen uit dezelfde huishoudens mogen gezamenlijk aan één tafel zitten binnen 1,5 meter.
 • Wij werken met hygiënestations bij alle ingangen van onze gebouwen. Dit zijn desinfectiezuilen met bewegingssensoren. Heel eenvoudig in gebruik, een groot gemak. 
 • Verder blijft de afstandsregel van toepassing, reinigen we regelmatig alle attributen en hanteren we sowieso een strikt schoonmaakbeleid. Gasten zijn van harte welkom. Veel plezier!   

Genoeg ruimte voor meerdere, kleine groepen 

De Postwagen is een verzamelnaam van verschillende gebouwen en functies die bij elkaar in de buurt staan (op loopafstand). We hebben genoeg ruimte om meerdere, kleine groepen te ontvangen en gasten zorgvuldig te spreiden. Voor vragen kun je ons bereiken via info@postwagen.nl of via telefoonnummer 0594-515999.

Gerust reserveren en annuleren? Stuur een e-mail!

Je kunt gerust reserveren voor 26 mei. Wij annuleren het etentje of de activiteit wanneer verzwarende coronamaatregelen in de weg staan. Je kunt ook zelf annuleren via e-mail door het offertenummer/referentienummer te vermelden. 

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

 • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
 • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
 • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's