Solextocht Friesland

Solextocht Friesland

Van vriendelijke ouderen tot chique chicks, harige hipsters en jongvolwassenen in het algemeen: de solextocht in Friesland is er voor elk gezelschap. Vriendengroepen, bedrijven en families kloppen massaal aan voor een ritje op de solex. Het blijft leuk om met deze bijzondere bromfiets de omgeving te verkennen. 

Uitje met de solex

De 'rijwielen-met-hulpmotor' werden geproduceerd tussen 1946 en 1988, onder de (Franse) naam Vélosolex. Nederlanders weten wel raad met afkortingen en maakten er Solex van. Met name in de jaren 60 bepaalde de Solex het straatbeeld in Friesland. Nu is het solexrijden terug, als hilarisch groepsuitje met lange leren jassen en bijbehorende caps. 

Superleuke start

De combinatie van de (optionele) kleding en de bromfiets levert een ode op aan de historie: Nostalgie op de Solex. We hebben ruim 100 solexen staan voor jou en jouw gezelschap. De solextocht in Friesland vormt een superleuke start van de personeelsdag, het verenigingsuitje of het vrijgezellenfeest. De start? Ja, want er zijn meer activiteiten mogelijk!   

We hebben ruim 100 solexen staan voor jou en jouw gezelschap

Solexrit + ander uitje 

Maak er een vrolijk dagje uit van: doe een solexrit + een andere activiteit. We hebben veel verschillende uitjes: van spelshows (Ik hou van Holland, Ontmasker de Mol en Jongens tegen de Meisjes) tot de Race to Escape (escape room) en van Levend Tafelvoetbal tot dierenactiviteiten (Daten met Struisvogels, Spiegelen met honden en schapen). 

Complete solextocht in Friesland

Of je nou wel of geen extra activiteit doet, één aspect kan sowieso niet ontbreken. Lekker eten maakt de solextocht in Friesland helemaal compleet. Smaakvolle toppers zijn de Bulgaarse Smulsteen en de Toffe Tafelgrill, maar ook de buffetten zijn geliefd. De indoor barbecue is het hele jaar beschikbaar en natuurlijk kun je een kijkje nemen op de menukaart van het restaurant

Voor een geslaagde solextocht in Friesland ga je naar partycentrum De Postwagen.

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

  • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
  • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
  • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's
1 Appen met De Postwagen? Klik hier om te beginnen +31644071172