vetbike door drenthe

Toeren met de VETbike

Gasten genieten: dikke banden • tegen of met elkaar • elektrisch aangedreven

Heerlijk (elektrisch) toeren door de omgeving in het fraaie grensgebied tussen Groningen, Friesland en Drenthe. Een gezellig groepsuitje waar iedereen van geniet.

 • Gezellig groepsuitje
 • Stoere uitstraling, dikke banden
 • Heerlijk (elektrisch) toeren

Toeren met de VETbike

Soepel en solide, sterk en stoer. De robuuste VETbike valt op door de kracht die de step uitstraalt. En die kracht komt er zeker uit. Voordat je het weet zit je op 30 kilometer per uur, zonder zelf iets te hoeven doen. Een comfortabele snelheid om de omgeving te verkennen. Ga lekker hard in het hart van Noord-Nederland. De VETbike is gewoon DIK. 

Groepsuitje

Voor een groepsuitje in Drenthe, Friesland of Groningen ga je naar partycentrum De Postwagen. Aanbieder van de beste rondritten in de regio. Laagdrempeligheid, plezier en gezelligheid domineren de beleving tijdens de rondritten. Je kunt kiezen uit verschillende voertuigen, maar de (elektrisch aangedreven) VETbike is zeker een aanrader. 

Laagdrempeligheid, plezier en gezelligheid domineren de beleving

Dorpjes en weilanden

Grijze en blauwe luchten wisselen elkaar af. Het decor op de grond is net zo veranderlijk. Dorpjes en weilanden. De VETbike staat voor een sfeervolle ontmoeting met het pure platteland. De ziel van de provincie. Voor families, bedrijven en vriendengroepen vormt de VETbike een geslaagde invulling van het groepsuitje. 

Uit eten, backpack en pretfiets met elektromotor

Vooraf of achteraf lekker (uit) eten? Doen! De combinatie van eten met een activiteit is altijd aantrekkelijk. Tussendoor is er ook een andere mogelijkheid: een backpack mee voor onderweg. Oh, en voor de tieners en kinderen is er de Quattro Pretfiets met elektromotor, uitgevoerd met trapondersteuning. Superleuk!

VET fotogeniek #nofilter 

Dankzij de dikke banden is de VETbike VET fotogeniek. Dus zorg dat je smartphone volledig is opgeladen en leg jezelf vast. Tip: doe dat in een pauze, anders wordt het misschien een beetje gevaarlijk. We zijn benieuwd naar het eindresultaat. Mocht je iets delen op bijvoorbeeld Instagram, vergeet dan niet om ons te vermelden! #postwagen 

Overzicht

 Deze activiteit is erg gewild
 Voorkom teleurstelling, reserveer op tijd

 • +-75 minuten | 23,75 p.p.
Veelgestelde vragen over Toeren met de VETbike

Ja. Op deze pagina zie je een kalender staan:

 • Kies een datum voor je activiteit(en) en vink aan dat je een offerte of reservering wilt samenstellen. Kies 'Volgende'. 
 • Vervolgens kun je de gewenste activiteit(en) toevoegen.

(Ook is het mogelijk om eten, drinken en extra's toe te voegen.)

Op deze pagina zie je een kalender staan:

 • Kies een datum voor je activiteit en vink aan dat je een reservering wilt samenstellen. Kies 'Volgende'. 

Vervolgens kun je de gewenste activiteit(en) toevoegen. Ook is het mogelijk om eten, drinken en extra's toe te voegen.

Let op: je kunt reserveren zonder te betalen. Betalen kan op de dag zelf (als dit de enige activiteit is die je doet) of achteraf (als je kiest voor een arrangementvorm of meerdere activiteiten).

Ja.

 • Ter plekke tekenen jullie een huurovereenkomst.
 • Dit is voornamelijk om oneigenlijk gebruik van het voertuig uit te sluiten.
 • Het ondertekenen van de huurovereenkomst is een voorwaarde om het voertuig te gebruiken. 
 • Ja, wel wanneer dit je enige activiteit is. In dat geval ontvang je bij aankomst de factuur plus de borgsom van 150 euro per groep. De borgsom krijg je terug, als het voertuig in goede staat terugkeert.
   
 • Er is geen sprake van een borgsom wanneer je deze activiteit in arrangementvorm boekt (met bijvoorbeeld een maaltijd en/of meerdere activiteiten). Je kunt dan ook achteraf betalen. Uiteraard is het nog steeds de bedoeling dat het voertuig in goede staat terugkeert. Eventuele schade door oneigenlijk gebruik wordt verhaald. 

Ja, je kunt nu eerst een schatting doorgeven en later het definitieve aantal personen.

 • Let op: wijzigingen in het aantal personen kun je nog doorgeven tot 5 dagen voor de reserveringsdatum. 
 • Het doorgegeven aantal personen wordt berekend. 
 • Het afmelden van personen binnen 5 dagen vóór de datum kan in rekening worden gebracht.

Eventuele wijzigingen in het aantal personen ontvangen we bij voorkeur via de mail (info@postwagen.nl).

Ja. De cadeaubon van De Postwagen is online te bestellen.

 • Deze bon vertegenwoordigt een bepaalde (gekozen) waarde. Hiermee kan de ontvanger uit eten of een activiteit doen.

De cadeaubon is (onder andere) te gebruiken voor een diner, een lunch, Glow in the Dark Midgetgolf, Bowlen in stijl, Fun Curling 2.0 en rondritten in de regio (VETbike, Moonwalker of Quattro Pretfiets).

Er zijn verschillende opties voor het drinken. Zo kun je onder andere kiezen voor losse drankjes (op nacalculatie), consumptiemunten of een drankenarrangement. Neem de mogelijkheden door. 

De activiteit werkt met een fotoroute.

 • Via de foto's op een klembord volg je een speciale route.
 • Vanwege de actieradius van de accu's is het van belang om je aan de route te houden. Anders loop je het risico dat de accu's het niet volhouden.

Het voordeel van de fotopuzzelroute is dat je sowieso een mooie route rijdt door het Westerkwartier.

Krijg een indruk van de route door de plaatsnamen en de kaart te bekijken.

Op deze pagina zie je een kalender staan:

 • Kies een datum en vink aan dat je een offerte wilt samenstellen. Kies 'Volgende'. 

Vervolgens kun je de gewenste onderdelen toevoegen. Ook is het mogelijk om eten, drinken en extra's toe te voegen.

De Postwagen biedt een 'Mooi weer'-garantie: bij slecht weer is het mogelijk het uitje te vervangen door een leuke indoor-activiteit. Zo kan het uitje altijd doorgaan. Er zijn veel leuke opties. Om gebruik te maken van de 'Mooi weer'-garantie geef je je wensen de dag vooraf of meteen in de ochtend aan ons door.

Parkeren is gratis.

 • De parkeergelegenheid is ruim opgezet, er zijn ontzettend veel plekken beschikbaar.

Soms zijn er verkeersregelaars voor de veiligheid en doorstroming. Gasten dienen te allen tijde de aanwijzingen op te volgen.

Ja. In de huurtijd is rekening gehouden met een pauze/tussenstop onderweg. We kunnen jullie een backpack meegeven. Een extra optie is een demonstratie schapendrijven (20 minuten) als tussendoortje, neem hiervoor contact op.

Ja, al het is vaak leuker om met z'n allen hetzelfde voertuig te ervaren (dezelfde belevenis) en dan later nog eens terug te komen om gezamenlijk een ander voertuig uit te proberen. Maar als het jullie absolute voorkeur heeft, dan zijn de VETbikes, Moonwalkers en Pretfietsen met elkaar te combineren. Let op: bij de pretfiets geldt wel een andere route dan bij de overige voertuigen.

De minimumleeftijd voor de VETbike is 16 jaar. De Quattro Pretfiets is een alternatief voor ouders met jonge kinderen.

Hoge hakken en slippers zijn niet toegestaan.

Je kunt zelf een arrangement samenstellen door onderdelen (zoals activiteiten en eten) toe te voegen aan je offerte of reservering. Combineer je activiteit bijvoorbeeld met één van de volgende aanbevolen opties:

 

 

Bekijk Activiteiten en Eten voor alle combinaties

Jolande

We hebben een super leuke dag gehad met ons team. Alles was corona proof en we hebben genoten. Alles was top geregeld. De Vetbike en het eten! Zeker voor herhaling vatbaar!

Wesley

Vrijgezellenfeest gehad. Leuk route met de Vetbike en Moonwalker. Escape room leuk en uitdagend. Bediening was prima hapjes aan de dure kant. Super dag gehad

Itje

We hebben met gezin de vetbike gehuurd. Super leuke tocht door de omgeving.

Gerben Kiel

Wij hebben vrijdag 26 juni 22 vetbikes gehuurd. Super ervaring en super geregeld.

Gerben Kiel

Wij hebben vrijdag 26 juni 22 VETbikes gehuurd. Super ervaring en super geregeld.

TOKO vrienden

We hebben tijdens ons jaarlijkse vriendenweekend de moonwalker en VETbike tour gedaan met 18 personen en na de tijd koffie met gebak op het terras gedaan. De uitleg was erg helder en vriendelijk, de route was duidelijk aangegeven en het landschap was prachtig onder de herfstzon. De zaal zag er ook erg mooi uit maar omwille van het zonnetje, kozen wij voor het terras. De bediening was vriendelijk en snel.

Sanne

Wij hebben gister een VETbike gehuurd, erg leuk om te doen en een mooie omgeving! Personeel erg vriendelijk en behulpzaam! Heerlijke carpaccio gehad, zeker voor herhaling vatbaar!

Nico

Als teamuitje maakten we eerst een mooie route door het Westerkwartier op een VET-bike en aansluitend maakten we gebruik van het Diner-keuzemenu. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een zeer geslaagd uitje was, in allerlei opzichten. Duidelijke communicatie vooraf, vriendelijk personeel, een duidelijke route, een leuk terras, bijzondere (lokale) biertjes op de kaart en bovenal: we hebben heerlijk gegeten. Wij komen graag nog eens terug.

Linda

Met vooraf een vergadering in Noordelijk verband, werd een heerlijke lunch geserveerd met aandacht voor de diverse diëten, top verzorgd. Daarna een activiteit met 30 personen op de vetbike en geautomatiseerde step, door de prachtige landelijke omgeving. Een zonnetje erbij maakte het tot een prima dag.

Karin Yvonne Orsel

Wij hebben Met een Group van 16 mensen een combi gedaan van een Solex tour en Vet bikes, het was een last minute / spontane actie. Het bedienend personeel, het eten en alles was meer dan goed verzorgd. Een echte aanrader!

Friso Schonenburg

De Postwagen is echt een aanrader! Wij hadden een vrijgezellen dag geregeld. koffie met gebak vooraf op het terras. Met de Vetbike anderhalf uur rond getoured. Daarna tafelgrillen. Zeer vriendelijk personeel en alles zeer goed verzorgt!

Friso Schonenburg

De Postwagen is echt een aanrader! Wij hadden een vrijgezellen dag geregeld. koffie met gebak vooraf op het terras. Met de Vetbike anderhalf uur rond getoured. Daarna tafelgrillen. Zeer vriendelijk personeel en alles zeer goed verzorgt!

Uw recensie is geplaatst!

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

 • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
 • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
 • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's