Solex rijden Friesland

Solex rijden Friesland

De koeien kijken even op. Een stoet van solexen passeert. Verderop doet een klein dorp dienst als onderdeel van dezelfde solextocht. Een tocht over het platteland, een rit door de provincie. Solex rijden in Friesland is een prettig groepsuitje vol sfeer en gezelligheid, zeker met de bijbehorende (ouderwetse) kleding. 

Nostalgie op de Solex 

Ruim veertig jaar (1946 - 1988) produceerde het Franse bedrijf Vélosolex de 'rijwielen-met-hulpmotor' (in Nederland afgekort tot Solex). Vooral in de jaren zestig was de Solex niet uit het straatbeeld weg te denken. Vandaag is de Solex er puur nog voor vermaak, waarbij de tijden van vroeger herleven: een stoet solexen door het dorp. Nostalgie op de Solex!

De solex is afwezig tot (naar verwachting) medio 2021, maar we hebben heel populaire alternatieven:

Klik op één van de voertuigen voor meer informatie.

Groepsuitje in Friesland (aanrader)

Met dat vermaak zit het overigens wel goed. Er zijn een paar routes, variërend van ongeveer 75 minuten tot plusminus 120 minuten. Bij beide lengtes valt er genoeg te beleven, helemaal als je elkaar uitdaagt. Bijvoorbeeld met een wedstrijdje over een deel van de route. Uiteraard is er ook ruimte om even te pauzeren of het sowieso lekker rustig aan te doen.

Bijzondere beleving! 

Dit groepsuitje in Friesland is een regelrechte aanrader. Met lange leren jassen en passende caps creëert het uitje een bijzondere beleving. Reken maar dat collega's, vrienden of familieleden genieten van het personeelsuitje, vrijgezellenfeest of familiefeest. Voor elke gelegenheid en voor elk gezelschap zijn de solexen beschikbaar (ook voor kleine groepen, stelletjes). 

Voor elke gelegenheid en voor elk gezelschap zijn de solexen beschikbaar

Complete dag uit?

Wat is er leuker dan een complete dag uit? De andere activiteiten van De Postwagen zijn uitstekend te combineren met het solex rijden in Friesland. Denk aan spelshows als Ik hou van Holland, Ontmasker de Mol en Jongens tegen de meisjes. Ook de Ecape Room, het Levend Tafelvoetbal en Sterrenslag zijn leuke uitjes als aanvulling op de solexrit. 

Gezellig eten en drinken

De Postwagen serveert een uitje met geluksmomentjes. Kom lekker eten in het restaurant. Een lunch vooraf of achteraf doet het altijd goed. 's Avonds aanschuiven is een andere optie. Kies uit de beste buffetten, de Toffe Tafelgrill of de Bulgaarse Smulsteen. Sowieso is de barbecue het hele jaar beschikbaar. 

Solex rijden in Friesland doe je bij de Solexkoning van Noord-Nederland: De Postwagen.

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

  • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
  • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
  • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's