Friesland Citygame

Friesland Citygame

De Citygame wint aan populariteit in Nederland. Vooral in Friesland zien we steeds meer boekingen binnenkomen voor dit leuke spel. Wat houdt de Citygame in en waarom is juist Friesland koploper in dit soort activiteiten? We gaan je de antwoorden verklappen en beginnen bij het begin: de betekenis van een Citygame.

Citygame: wat houdt het precies in?

Samenwerken en een strijd tegen de tijd. Op het eerste gezicht heeft een Citygame wel iets weg van een escape room, qua belangrijke ingrediënten. Toch is de opzet iets anders.

  • Ditmaal is niet één kamer, maar een héél dorp het speelveld. Je zoekt naar voorwerpen, alleen zijn ze dit keer virtueel.
  • Daarnaast moet je allerlei foto's maken om bijzondere opdrachten te voltooien.
  • Alles wat je doet is onderdeel van een verhaallijn.

De exacte invulling van een Citygame hangt dan ook af van deze verhaallijn. Daarmee komen we aan bij de vraag waarom de citygames met name in Friesland zo aantrekkelijk zijn.

Alles wat je doet is onderdeel van een verhaallijn

Waarom de Citygame in Friesland populair is

Op de rand van Friesland, Drenthe en Groningen zijn twee citygames met toffe verhaallijnen. Het gaat om The Blacklist Citygame en The Ultimate Wedding Citygame. Beide citygames spelen zich af in Tolbert en omgeving. Het dorp ligt bijzonder strategisch aan de A7 richting Drachten en Heerenveen, waardoor vooral veel Friezen naar Tolbert komen. Ook Groningen en Drenthe zijn overigens niet ver weg.

De beide opties uitgelicht:
 

Het lukt de Tolbert City Police Department (TCPD) niet om een lugubere moord op te lossen, zelfs niet met de onverwachte hulp van crimineel Remon Roodsema. Daarom doet dit koppel een beroep op jullie. Verken de 'stad', vind aanwijzingen en los de zaak op. Eitje toch? Of toch niet?

Red de bruiloft van jullie beste vriendin! Ze dacht dat ze er klaar voor was, maar de ceremoniemeester is ineens spoorloos. Bovendien blijkt dat er nog heel wat moet gebeuren. Tijd om in actie te komen. En eh... uiteraard zijn er leuke opdrachten in het spel gestopt. Dus doen!

Samen gezellig uit eten na de Friesland Citygame

Na afloop kun je lekker gaan eten met je groep. De Bulgaarse Smulsteen is een leuke optie, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Waar je ook voor gaat: het wordt gezellig! 

  • Bel Oetze, 0594-515999 Bel Oetze, 0594-515999 Bel Oetze, 0594-515999
  • Bel Renée, 0594-515999 Bel Renée, 0594-515999 Bel Renée, 0594-515999
  • Bel Denise, 0594-515999 Bel Denise, 0594-515999 Bel Denise, 0594-515999

Neem contact op: 0594-515999

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

  • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
  • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
  • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's