Bowlen Drenthe

Bowlen Drenthe

Bowlen Drenthe is de unieke bowlinglocatie van partycentrum De Postwagen, centraal in Noord-Nederland. Voor een heerlijk potje bowlen is de afstand gemakkelijk te overzien. De locatie ligt op enkele minuten rijden van de A7 (afrit 33/34). Ter plaatse geniet je van zes fraaie bowlingbanen en uitstekende voorzieningen. 

Let op: deze activiteit is nog in voorbereiding (gereed vanaf komende winter).

Spare, strike en turkey

Bowlen is bij uitstek een sport die geschikt is voor iedereen. Jong en oud, ervaren en onervaren. Het doel is bekend: met de bowlingbal proberen alle 'kegels' (pins in bowlingtermen) om te gooien. Lukt dit in één keer, dan spreken we van een strike. Dat is het hoogst haalbare resultaat. Heb je er twee keer voor nodig, dan noemen we dat een spare

Eervolle prestatie

Een strike is op zichzelf al een kunstje, maar er is nog een grotere uitdaging. De turkey! Dit is de bijzondere naam voor drie strikes op een rij. Die naam is te danken aan een Amerikaanse bowlingtraditie van lang geleden. Toen kon je nog voedselprijzen winnen. Tijdens Thanksgiving ging het specifiek om een kalkoen (turkey) bij drie strikes achter elkaar. 

De bijzondere naam voor drie strikes op een rij

Bowlen Drenthe: een prachtig plaatje

Het unieke karakter van Bowlen Drenthe schuilt in de opvallende opzet en de uitstraling van de bowlingzaal, een sfeervolle ode aan het bowlen. Denk hierbij aan staal, hout en een ultieme combinatie tussen industrieel, retro en vintage. Tel daar de hoogwaardige bowlingballen bij op en het resultaat is een prachtig plaatje voor bowlen in stijl

Reserveren en (uit) eten 

Van hapjes en drankjes bij de baan tot (uit) eten in het mooie restaurant van De Postwagen, het kan allemaal. De alternatieven zijn aantrekkelijk en talrijk: bijvoorbeeld een buffet, een Bulgaarse Smulsteen of een Toffe Tafelgrill. Het is altijd handig om te reserveren voor de lunch of het avondeten. Dit geldt ook voor het bowlen. Zo weet je zeker dat er plek voor jullie is. 

Bowlen Drenthe is een activiteit van partycentrum De Postwagen.*

*In voorbereiding (gereed vanaf komende winter)
De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

  • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
  • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
  • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's