Activiteitenarena Tolbert: "Symbool van vooruitstrevendheid"

Activiteitenarena Tolbert: "Symbool van vooruitstrevendheid"

De Postwagen heeft het aanbod groepsuitjes fors uitgebreid. De opening van de overdekte Activiteitenarena markeert een nieuw tijdperk. Een miljoenenproject, aldus het Algemeen Dagblad. Van een voormalige dorpskroeg naar ‘dé hotspot in Noord-Nederland’, een razendsnelle ontwikkeling. "En dat nog wel in Tolbert." Een veelgehoorde uitspraak die perfect de verbazing illustreert. Terwijl het vredige dorpje Tolbert zelf slechts (ongeveer) 4.500 inwoners telt, mikt de Activiteitenarena gerust op 50.000 bezoekers per jaar. Hoe is dat mogelijk? 

Futuristische curlingbanen en bowlen in stijl

De arena van De Postwagen heeft onder andere futuristische curlingbanen. "We noemen het curling 2.0", verklapt eigenaar Oetze Mulder. "De puntentelling verloopt automatisch en er zijn lichteffecten. Een uniek systeem schuift de stenen terug naar de spelers. Je hoeft niet achter je stenen aan, het is net zo leuk en eenvoudig als bowlen." Over bowlen gesproken, dat kan hier ook. Maar dan in stijl. Met Chesterfield-achtige banken en een industriële setting met vintage elementen. "Net even anders dan wat je misschien gewend bent van bowlingcentra. Het is een sfeerrijk geheel vol gezelligheid."

Een uniek systeem schuift de stenen terug naar de spelers

Glow & Throw 

Het schuiven van stenen en het gooien van ballen wordt aangevuld met het (indoor) werpen van bijlen. "Een superstoer spel, overgewaaid uit Canada en Amerika – Axe Throwing", zegt Oetze. Op de eerste etage is er Glow in the Dark Midgetgolf. "Het gaat om minigolf in een magische jungle, gerealiseerd door schitterende schilderingen en thematische objecten op en om het parcours." Verderop zijn de Virtual Reality Rooms. "Spelers werken samen in een alternatieve realiteit. In deze wereld proberen ze te ontsnappen uit een goudmijn met zoveel mogelijk goudstaven."

Retro Games

Elders in de arena ligt een heus Jeu de Boules-terrein, omgeven door flipperkasten en airhockeytafels. Daarnaast staat er een XXL-tafelvoetbaltafel. En er zijn meerdere dartbanen. Alles bij elkaar opgeteld gaat het om Retro Games. "Variatie en nostalgie zijn hierbij de pluspunten." De spellen van toen zijn nu weer helemaal hip. Het Algemeen Dagblad meldde dat Jeu de Boules bezig is met een ‘ongekende opmars’. Volgens de krant gooien millennials massaal een balletje in eigentijdse hallen. Oetze: "De voortekenen zijn positief. De reserveringen bevestigen het verwachte beeld: retro is hot!"

Buikschuivers in boxershorts

Medewerkers van het eerste uur memoreren aan de wilde kroegjaren van voorheen. Het was een andere tijd, dat is een feit. Een bekende anekdote van Renée Kooistra is het buikschuiversverhaal. Jolige kroeggasten kwamen spontaan op het idee om over de tafels te gaan glijden. Dat liep echter letterlijk en figuurlijk niet zo gesmeerd. Het dienstdoende personeel aanschouwde het tafereel en besloot 'in te grijpen' door groene zeep aan te bieden. Dat ging al beter, maar het kon nog gekker natuurlijk. Voordat iedereen het doorhad, vlogen er kledingstukken door het café. Daarop volgden de vurig verlangde buikschuivers (in boxershorts). Wat ze allemaal even vergeten waren: de tafels waren eerder die dag nog gelakt. Oeps...

Complete beleving  

Alleen een café was voor overleving niet genoeg. Cafébaas Louwe Mulder lokte extra gasten uit de regio door nieuwe ideeën als het Country & Western feest, een thematisch partydorp. Daarmee bood hij een complete beleving, ruimschoots voordat beleving een belangrijk begrip werd. Het aanbieden van dit soort activiteiten bleek de sleutel tot een breder bestaansrecht. Dat vroeg vervolgens weer om passende horecavoorzieningen. Zo ontstond geleidelijk de combinatie van een restaurant en een partycentrum, met een positieve spiraal als gevolg. De Postwagen werd een merk. 

Vooruitstrevendheid  

Er kwamen steeds meer mensen en steeds meer wensen. Na de overname ging zoon Oetze fanatiek door met het fundament van zijn vader: vooruitstrevendheid als absolute succesvoorwaarde. De grootschalige Activiteitenarena symboliseert die gedachte en is de kroon op het werk. "We zitten niet in een hoofdstad met talloze voorbijgangers. Verbeteringsdrang en vooruitstrevendheid zijn nodig om op deze locatie bovenregionaal aantrekkelijk en relevant te zijn én te blijven. Juist in het kleine Tolbert volstaat het enkel om continu maar weer groots te denken. En dus gaan we door. We willen leidend zijn in Noord-Nederland. Zodat we het nog vaak horen: En dat nog wel in Tolbert."

Activiteitenarena Tolbert:

 • 5 curlingbanen
 • 6 bowlingbanen 
 • 5 werpbanen 
 • 18 holes minigolf
 • 4 virtual reality escape rooms

Onderdeel Retro Games:

 • 3 Jeu de Boules-banen
 • 5 flipperkasten
 • 2 airhockeytafels
 • 1 XXL-tafelvoetbaltafel (12 spelers) 
 • 5 dartbanen

Activiteitenarena Tolbert

Vorige Volgende

De Postwagen
Plaza Posta
De grootste in uitjes van Noord-Nederland, met bar en lounge

Uitjes, bar en lounge: Plaza Posta is een gezellige uitjeslocatie, centraal in Noord-Nederland. Hier doe je allerlei leuke activiteiten. Daarnaast is er een groot terras, zowel indoor als outdoor. Ook zijn er regelmatig evenementen. Breng net als vele anderen een bezoek aan het mooiste uitgaanscentrum van het Noorden.

 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)
 • Mooiste uitgaanscentrum