Vrijgezellenfeest Friesland

Vrijgezellenfeest Friesland

Je hoeft niet met je handen in het haar te zitten. De Postwagen heeft de allerbeste oplossingen voor een vrijgezellenfeest in Friesland. Bij onze uitjeslocatie kun je allerlei unieke activiteiten doen. Onze medewerkers maken in goed overleg een compleet programma voor je. Geef je wensen maar door en we regelen het. Benieuwd naar de activiteiten? Daar gaan we!

Vrijgezellenfeest in Friesland organiseren

Ben je op zoek naar een locatie voor een leuk vrijgezellenfeest in de omgeving van Friesland? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! De Postwagen in Tolbert ligt aan de A7 en vlakbij de grens tussen Groningen en Friesland. Goed te bereiken dus! 

Populaire activiteiten voor een vrijgezellenuitje
Hoe organiseer je een vrijgezellenfeest?
Vrijgezellenfeest voor heren
Vrijgezellenfeest voor dames
Vrijgezellenfeest in Friesland: Tips voor een geslaagde dag
Wat kost een vrijgezellenfeest ongeveer?
 

Populaire activiteiten voor een vrijgezellenuitje

Een belangrijk onderdeel van het vrijgezellenfeest is de activiteit of het uitje. Bij Posta7 zijn jullie aan het juiste adres. We hebben veel ervaring met het organiseren van vrijgezellenfeesten en helpen je graag op weg.

Stap op de E-Cruiser voor een ontspannend ritje in de omgeving. Of ga voor het Lasergamen. Dit zijn vijf 'klassieke' activiteiten:

 • WC-pottenrace
 • Bowlen
 • Escaperoom
 • Glow in the Dark Midgetgolf
 • Curling
Dit zijn de klassiekers onder de vrijgezellenfeesten

Er zijn meer activiteiten waar jullie uit kunnen kiezen. Met bovenstaande activiteiten zitten jullie altijd goed. Bowlen en Glow in the Dark Midgetgolf is vaak wel bekend.

Ook Curling, de WC-pottenrace en Escaperoom zijn klassiekers die het goed doen voor een vrijgezellenfeest. Meer informatie? Bekijk eens onze pagina met activiteiten voor vrijgezellenuitjes.

 

Hoe organiseer je een vrijgezellenfeest?

Met uitjeslocatie De Postwagen zijn jullie verzekerd van een onvergetelijk vrijgezellenfeest. We hebben een prachtige locatie op de rand van de provincie, in het grensgebied met Groningen en Drenthe.

De centrale ligging, de vrije natuur en het schitterende pand nemen jullie mee in een sfeervolle setting vol plezier. Bekijk alle vrijgezellenuitjes om geen enkel idee te missen voor het vrijgezellenfeest in Friesland. 

Wanneer een famillielid of vriend(in) gaat trouwen, is dat natuurlijk een hele happening. Het kan zijn dat het nu jouw beurt is om het vrijgezellenfeest te organiseren. Maar hoe pak je zoiets aan? We geven ze zo veel mogelijk tips mee om rekening mee te houden. Hierdoor wordt het een onvergetelijk vrijgezellen-uitje.

Kies eerst een geschikte datum. De vrijgezel mag natuurlijk niks door hebben. Bepaal het type programma wat jullie in gedachten hebben. Wordt het een dagprogramma of avondprogramma? Vervolgens kunnen jullie de inhoud van het programma uitwerken. Houden jullie rekening met een maaltijd of is een borrel al voldoende? 

Vrijgezellenfeest Friesland WC-pot race

Actief vrijgezellenfeest voor heren

Je vriend, broer, neef, kennis of collega gaat trouwen. Hoe pak je dit aan voor de aanstaande bruidegom? Het is natuurlijk hilarisch om de vrijgezel 's ochtends van zijn bed te lichten of te 'ontvoeren'. Hij weet niet wat hem overkomt... Jullie nemen hem mee naar een voor hem onbekende locatie.

Misschien moet hij zich onderweg nog omkleden in een bizar kostuum. Geef een lijst met opdrachten mee en stuur hem op pad. Dit maakt de dag natuurlijk compleet. 

Vervolgens kunnen jullie bij ons terecht voor een leuke activiteit. Dit kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met een borrel. Heerlijke hapjes en drankjes doen het altijd goed op zo'n dag. Ook voor het eten zijn jullie ook bij ons aan het juiste adres. Ruik je het vlees van de barbecue al? Of is het de heerlijke geur van de Ovensteen?

Eten is een feest bij De Postwagen, waar we een uitje met geluksmomentjes serveren. Waar ook ruimte is voor vegetarische gerechten en een glutenvrij menu. Verder maakt de Bourgondische Lunch een goede indruk. Eet smakelijk!

Ook voor het eten zijn jullie ook bij ons aan het juiste adres

Maar welke activiteit kies je? Hier vinden jullie activiteiten die geschikt zijn voor een actief vrijgezellenfeest voor mannen:

De Formule-1 ervaring 

Beleef het uitzicht van een echte Formule-1 coureur. Neem plaats in de racestoel. De realiteit verandert in een racecircuit.

Praat met je teamgenoten via de boordradio. Onze Formule-1 Marshal luistert mee en voorziet iedereen van uitleg. Wie komt als snelste over de finish? De vrijgezel hoeft natuurlijk niet te winnen.

Lasergamen

Trek je vest aan en pak je lasergun vast. Jullie kunnen los! De groep wordt in twee of meerdere teams verdeeld. Het doel van het spel is om elkaar door middel van de lasergun te raken op de speciale uitrusting.

Het thema van de Lasergame-arena is sciencefiction, inclusief rook- en lichteffecten.  Wanneer de speeltijd in gaat hebben jullie 12 minuten te tijd om zo veel mogelijk punten te halen. Niet tevreden met de uitslag? Er is ook een mogelijkheid voor een tweede revanche-ronde!

Toertocht op de E-Cruiser

De E-Cruiser is een toffe elektrische step die een goede snelheid van 30 kilometer per uur behaalt. Maak een rondrit door de regio door middel van een door ons uitgezette route. Elke step is uitgerust met een klembordje met fotoroute voorop.

De tocht duurt zo'n 75 minuten. Bij terugkomst is er natuurlijk ruimte voor een hapje en drankje. En wat is nou leuker om de vrijgezel verkleed op de E-Cruiser op pad te sturen?

Voldoende activiteiten om uit te kiezen dus. Komen jullie er niet uit? Er is nog meer inspiratie te vinden op onze website.

Vrijgezellenfeest Friesland E-Cruiser

Actief vrijgezellenfeest voor dames

Ze gaat trouwen, wat een feest! Jij hebt de eer om een vrijgezellenfeest te organiseren voor je vriendin. Roep alle meiden bij elkaar. Dat gaat een gezellige dag worden. Laat de bruid grappige opdrachten uitvoeren en maak onvergetelijke herinneringen. Bedenk een gezamenlijk thema en werk met kostuums, T-shirts met opdruk en asseccoires.

Genoeg gekkigheid te bedenken om deze dag al hilarisch te laten starten. Bedenk ook hoe je de bruid gaat ophalen. Kiezen jullie voor een party-bus of juist een limousine? De creativiteit ligt in jullie handen.

Nu moet de dag nog worden ingevuld. Ga voor een High Tea of Bourgondische lunch en combineer dit met één van onze populaire activiteiten. De WC-Pottenrace en Alles Mag Vandaag zijn andere klassiekers onder de vrijgezellenfeesten voor dames.

Vinden jullie het niet erg om het laat te maken? Kijk dan eens naar de Ovensteen gecombineerd met de Karaokeroom of Alles Mag Vandaag. Een borreluurtje toevoegen aan het programma is ook mogelijk.

Privé Karaokeroom

Wie kent het niet? Het is tijd voor karaoke! Dit is een eigen Karaokecafé waar jullie de sterren van de hemel kunnen zingen. Niemand zal jullie horen door de geluidswerende muren. De bruid kan natuurlijk als eerste een nummer uitkiezen. Geef ongegeneerd optredens en kies uit verschillende nummers. Hapjes en drankjes worden in de Karaokeroom gebracht. 

WC-pottenrace

Deze activiteit is al hilarisch op zichzelf. Laat de bruid nu in de badjas op de WC pot en het is helemaal compleet. Onze scheidsrechter begeleid jullie tijdens deze activiteit door de verschillende rondes. In de ene hand heb je een WC-borstel, met de andere hand geef je gas.

Klaar voor de start? Af! Verzamel zo veel mogelijk WC-rollen in de aangegeven rondetijd. Het team met de meeste rolletjes wint.

Glow in the Dark Midgetgolf

Midgetgolf is altijd goed. Zeker wanneer het in een donkere jungle-wereld plaatsvindt. Met de Glow in the Dark effecten en jungledieren wordt het een geslaagde middag. Het parcours telt 18 holes.

De Midgetgolf baan is overdekt in Posta7, dus het weer speelt geen rol. Dit is een activiteit waarbij je juist zo min mogelijk punten moet behalen. Laat de bruid de leiding nemen door de jungle!

Ultimate Wedding Citygame

Daarnaast is The Ultimate Wedding Citygame een idee. Gewapend met een virtuele plattegrond doorkruizen jullie de 'city', op zoek naar aanwijzingen. Geen escape room, maar een compleet dorp als speelveld. Geheel in thema voor de aanstaande bruid voeren jullie opdrachten uit in de omgeving van De Postwagen.

Onderweg zijn er foto-opdrachten om deze activiteit vast te leggen. Na afloop krijgen jullie deze foto's opgestuurd. Dat is natuurlijk geweldig om te laten zien op de bruiloft.

Alles Mag Vandaag

Dit is een hilarische spelshow waarbij allerlei opdrachten worden georganiseerd. De ervaren spelleider organiseert diverse opdrachten waarbij iedereen uit de comfort-zone wordt gehaald. Perfect voor een vrijgezellenfeest met een meidengroep.

Tijdens het spel krijgen de teams allerlei opdrachten, spelletjes, vragen en komt het ook neer op teamwork. De activiteit wordt door middel van foto's vastgelegd welke jullie na afloop samen gaan bekijken. 

Dit zijn tips. Ook bij de tips voor het vrijgezellenfeest voor heren kunnen jullie natuurlijk inspiratie opdoen.

Vrijgezellenfeest Friesland Alles Mag Vandaag

Vrijgezellenfeest in Friesland: Tips voor een geslaagde dag

Er zijn al talloze vrijgezellenfeesten georganiseerd bij De Postwagen. In de loop van de tijd hebben we een aantal do's en don'ts verzameld wat de vrijgezellenfeesten betreft. Hieronder een aantal praktische tips:

 • Zorg er voor dat de vrijgezel volledig 'ontzorgd' is. Dit is tenslotte zijn/haar dag! 
 • Een thema: wat is nou leuker dan een gezamenlijk thema? Denk aan verkleedkleding, matchende shirts, decoratie of opdrachten die bij het thema horen.
 • Maak foto's! Net als de trouwdag zelf is het vrijgezellenfeest een dag wat vastgelegd moet worden. Kijk samen nog eens met een lach terug op dit festijn. Deze foto's kunnen jullie natuurlijk ook laten zien op de trouwdag. Zo kunnen alle bruiloftsgasten genieten van deze fantastische herinneringen.
 • Hou het geheim. Het is natuurlijk leuker dat deze dag een verrassing blijft voor de vrijgezel.

En verder natuurlijk veel lol hebben met elkaar. Daar gaat het uiteindelijk om!

Wat kost een vrijgezellenfeest ongeveer?

Niet geheel onbelangrijk: de kosten van een vrijgezellenfeest. Traditioneel gezien betaalt de vrijgezel niet voor het eigen feest. De groep neemt deze kosten voor hun rekening.

Het is belangrijk om vooraf duidelijkheid te hebben over het budget. Bespreek met de groep wat iedereen bereid is om uit te geven. Je kan natuurlijk niet bij iemand anders in de portemonnee kijken.

Het is ook handig om een penningmeester aan te wijzen. Zorg er voor dat deze persoon een inventarisatie maakt van alle kosten. Zodra het budget bekend is kunnen jullie gaan plannen. Kies voor één of meerdere activiteiten. Ook dit heeft invloed op de kosten. Het kan bijvoorbeeld al heel leuk zijn om één activiteit te combineren met een borrel in de avond. 

Bespreek met de groep wat iedereen bereid is om uit te geven

Wat ook van belang is zijn de maaltijden. Kiezen jullie voor een lunch of high tea bij het dagprogramma? Of wordt het toch een Buffet, Indoor Barbecue of het Ovensteen-menu voor het avondprogramma?

Kijk voor inspiratie eens bij eten bij De Postwagen. Jullie kunnen het programma zo uitgebreid maken als jullie zelf willen. Naast complete maaltijden zijn er ook mogelijkheden voor hartige hapjes of zoetigheden. 

Vrijgezellenfeest Friesland Lunchbuffet

Ook voor de drankjes bieden wij meerdere opties. Met consumptiemunten is er vooraf meer controle over het budget. Iedereen krijgt een aantal munten, op = op. Het is ook een optie om elke deelnemer (met uitzondering van de vrijgezel zelf) een consumptiekaart te geven. De drankjes zijn voor eigen rekening.

Is er een ruim budget beschikbaar? Denk dan aan een drankenarrangement of de consumpties op nacalculatie.

Bij de eerst genoemde optie is het drinken onbeperkt voor een bepaald aantal uren. Dit is inclusief bier, fris, wijn en binnenlands gedistilleerd. Wanneer het niet van belang is dat de kosten vooraf bekend zijn, kunnen jullie er voor kiezen om de consumpties op nacalculatie te noteren.

Dit houdt in dat de drankjes op rekening worden gezet. Na afloop van het feest ontvangen jullie een overzicht van alle genuttigde consumpties.

Dus kortom: kies een datum, bepaal het type programma en werk de inhoud uit: houden jullie rekening met een maaltijd of is een borrel al voldoende? De kosten voor het vrijgezellenfeest zijn in te delen in diverse categoriën. Je kan denken aan bedragen van €25 - €50, €50 - €75 en €75 - €100 of meer. Dit ligt er aan hoe uitgebreid het programma wordt.

Veelgestelde vragen

Kies een datum, bepaal het type programma en werk de inhoud uit: houden jullie rekening met een maaltijd of is een borrel al voldoende?

Je kan denken aan bedragen van €25 - €50, €50 - €75 en €75 - €100 of meer. Dit ligt er aan hoe uitgebreid het programma wordt.

De Postwagen
Posta7
De noordelijke hotspot

Lounge, fun en events. Posta7 bij de A7 is dé hotspot van Noord-Nederland voor een geslaagd dagje uit.

 • Mooiste activiteitencentrum
 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)