Familieuitje in Groningen

Familieuitje in Groningen

Is het alweer bijna tijd voor de jaarlijkse familiedag? Jullie zoeken ongetwijfeld iets dat leuk is voor de hele familie. Uiteraard ga je in dat geval voor een vermakelijk en toegankelijk programma, waar iedereen van kan genieten. Bij De Postwagen in Groningen zijn jullie sowieso verzekerd van een onvergetelijke familiedag voor iedereen. Een uitje met geluksmomentjes voor jong en oud. Hieronder delen we een aantal ideeën voor een familiedag met volwassenen, tieners en kinderen.

Genieten in Groningen: indoor familieuitjes
Wat zijn leuke activiteiten voor een familiedag met kinderen?
Drie superleuke familiefeest ideeën
Complete familiedag in Groningen bij De Postwagen
Wat is een origineel idee voor een familiefeest in Groningen?
Met de familie uit eten in Groningen
Wat is er in Groningen te doen wanneer het regent?

Genieten in Groningen: indoor familieuitjes

Het is altijd moeilijk om activiteiten te verzinnen die geschikt zijn voor de hele familie. De kinderen vinden bijvoorbeeld andere dingen leuk dan de volwassenen en de één houdt meer van een sportieve activiteit, terwijl de ander de voorkeur geeft aan iets dat zorgt voor ontspanning. Bij De Postwagen Groningen zijn mogelijkheden genoeg: van E-Cruiser tocht tot Pubquiz. 's Avonds kun je dan gezellig met z'n allen eten. 

De leukste activiteiten voor een familieweekend in Groningen (5 tips):

1. Glow in the dark midgetgolf: Hole in one! Zorg er voor dat je zo min mogelijk punten behaalt in deze betoverende jungle-wereld.
2. Ik hou van Holland: Een echte oer-Hollandse quiz geschikt voor de hele familie. Verschillende rondes testen jullie algemene kennis over Nederland.
3. Alles mag vandaag: Deze hilarische spelshow zal op jullie lachspieren werken. De ervaren spelleider krijgt de hele groep mee met de diverse opdrachten.
4. Escaperoom: Dit is voor de echte puzzelfanaten. Los de opdrachtenreeks op en zorg er voor dat jouw team als eerste weer buiten staat.
5. Lasergamen: Tijdens het Lasergamen wordt iedereen fanatiek. Behaal de meeste punten met je team en raak elkaar door middel van laserstralen.

Bij De Postwagen maak je jullie familieweekend helemaal compleet met eten en drinken in een omgeving vol stijl, sfeer en smaak. Dat kan met een High Tea, maar de Bulgaarse Ovensteen of het Bourgondische Lunchbuffet klinken vast ook niet verkeerd. We verwelkomen je graag.

Origineel overnachten

Vergeet de traditionele kampeerboerderij of soortgelijke groepsaccommodaties en kies een overnachtingslocatie met een verhaal. We geven je gelegenheid om te blijven slapen in legerwagons. Deze bijzondere voertuigen zijn intern gekoppeld aan een grote gemeenschappelijke ruimte, waardoor er een en al gezelligheid ontstaat. Nodig je familieleden uit voor een familiefeest mét overnachting.

Vergeet de traditionele kampeerboerderij

De groepsaccommodatie beschikt onder andere over een eigen keuken, bar met tapinstallatie, voldoende sanitaire voorzieningen en een ruim buitenterras. Alle ingrediënten voor een geslaagd familieweekend. De kinderen kunnen zich vermaken op het speelveld met beachvolleybal veld terwijl de rest van de familie zich vermaakt op het terras.

Familieuitje in Groningen Escaperoom

Wat zijn leuke activiteiten voor een familiedag met kinderen?

De Postwagen is een vertrouwd adres voor allerlei uitjes. Ook voor families met kinderen zijn er diverse mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld met de hele familie een wandeling door het Westerkwartier en neem het GPS-fotospel mee. De moderne speurtocht geeft een hele nieuwe uitdaging aan de tocht. Of denk aan gezellig Bowlen met de hele familie. Met goothekjes en een werphelling is dit ook zeer geschikt voor kinderen. Drie andere ideeën:

  • Glow in the dark midgetgolf > Alleen het decor van deze activiteit is al een beleving op zich. Waan je in een jungle wereld met glow in the dark-effecten. Ga samen het parcours met 18 holes af en behaal zo mín mogelijk punten. Pas op voor de tijger!
  • Secret Jail Challenge > Een uitdagende activiteit met 17 verschillende cellen. Elke cel heeft een eigen minigame welke zo snel mogelijk uitgevoerd moet worden. De punten worden bijgehouden op tags. Verbeter de score van jullie team en zet de snelste tijden neer.
  • Fun Curling > Nee, dit is niet op ijs. Deze activiteit is volledig opnieuw uitgevonden. De kunststof banen en curlingstenen met wieltjes zorgen voor een moderne versie van het Curlen. Met een terugveegsysteem een automatische puntentelling is deze activiteit voor iedereen 'kinderspel'. 

Bij een groep met variatie in de leeftijden is het natuurlijk belangrijk om voor iedereen een geschikte activiteit te kiezen. Bovenstaande activiteiten zijn geschikt voor een familiedag mét kinderen. Iedereen kan mee doen en plezier voor de hele groep staat voorop.

 

Drie superleuke familiefeest ideeën

Stap op de E-Cruiser. Beleef heel veel lol op de dag dat alles mag bij de passende spelshow 'Alles mag vandaag'. Zo'n naam zegt dus alles. Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk ook het volledige overzicht van de activiteiten voor een familiedag met kinderen. Daar vind je onder andere de Glow in the dark midgetgolf en de Retro Games, beide prima kandidaten voor jullie programma. Uiteraard willen we nog wijzen naar Ik hou van Holland en Jongens tegen de meisjes, twee andere toppers van De Postwagen.

Spelshow

De bekende spelshow 'Ik hou van Holland' heeft Tolbert bereikt! Een vlotte en vermakelijke show onder begeleiding van een spelleider die de groep mee krijgt met alle opdrachten. Test jullie algemene kennis over Nederland. Met onder andere muziekrondes, quizvragen, inschattingsvragen en een spellingsronde is deze spelshow goed te vergelijken met het bekende Tv programma. Ook het rad van fortuin en het verjaardagsspel mogen uiteraard niet ontbreken. Een geschikte activiteit voor alle leeftijden en familiesamenstellingen. 

Familieuitje in Groningen E-Cruiser

Uniek voertuig

We gaan allemaal aan de E-Cruiser, een machtig mooi voertuig. Deze volledig elektrische step heeft dikke banden wat zorgt voor een sportieve rondrit. Bereik snelheden tot wel 30 kilometer per uur. De step heeft een klembordje op het stuur met foto's van de door ons uitgezette route. Op deze manier navigeren jullie door het Westerkwartier. Geniet van de omgeving en praat bij terugkomst na over jullie toertocht. Hou er rekening mee dat deze activiteit geschikt is voor deelnemers vanaf 16 jaar. Voor de jongste familieleden kunnen jullie een andere activiteit uit ons aanbod kiezen. 

Heel origineel

Doe nou eens even écht origineel en ga op de pot, met de WC-pot-Race. Dat levert gewoon een goed verhaal op en 't is nog leuk ook. Lekker op pad met de familie, veel plezier is gegarandeerd. Deze activiteit wordt gepresenteerd door onze scheidsrechter. De scheidsrechter houdt de rondetijden en puntentelling bij. Het is de bedoeling dat je eigen team zo veel mogelijk Wc-rollen (punten) verzamelt. Moedig elkaar aan terwijl je teamgenoten en gekleurde badjas dragen in jullie teamkleur. In de zomer is er naast de binnenbaan, ook een buitenbaan beschikbaar.

Complete familiedag in Groningen bij De Postwagen

De Postwagen is er voor elke gelegenheid. De aanleiding voor het organiseren van een familiefeest kan verschillen. Misschien zijn opa en oma 50 jaar getrouwd, of is oma 100 jaar geworden. Papa en mama zijn 25 jaar getrouwd, of het familiefeest is 'gewoon' een jaarlijkse traditie. Wat de aanleiding ook is, De Postwagen is dé plek om er een onvergetelijk feest van te maken. 

Compleet familiefeest in Groningen

Het is tijd om een programma samen te stellen. Dit kan een eenvoudig programma zijn met een enkele activiteit en wat eten of een volledig dagprogramma. Bekijk alle activiteiten om een goede afweging te maken. We kunnen je best al wat tips geven. Zo zijn onder andere de WC-pot-Race, E-Cruiser-tocht en Ik hou van Holland leuke uitjes voor een familiefeest in Groningen.

Talloze activiteiten voor jullie familiedag

Bij De Postwagen Groningen kunnen jullie terecht voor tientallen verschillende activiteiten. Hoe verschillend ze ook zijn, het kenmerkende aspect is altijd aanwezig: plezier. De GPS-wandeling door onze omgeving is uitstekend geschikt voor een familiedag in Groningen. Vooral als we de wandeling extra speciaal maken door er een fotospel aan toe te voegen. Dacht je dat dit het was? Er valt veel meer te kiezen. Bekijk hier een handig overzicht van alle uitjes

Familieuitje in Groningen WC-pot race

Buffet, barbecue of ovensteen

Blijft het bij één activiteit of pakken jullie uit met een volledig programma? Er gaat niets boven een smakelijk diner. We houden daarbij rekening met vegetarische familieleden (vegetarische gerechten). Ook het neefje of nichtje met een glutenallergie kan gerust uit eten bij De Postwagen. 

Origineel overnachten

Onze evenementenlocatie bevindt zich in Tolbert, bij de rand van Groningen, Drenthe en Friesland. Die centrale ligging is gunstig voor de bereikbaarheid in het Noorden. Vanuit het Zuiden kan het wel een aardige reis zijn, al helpen de snelwegen je goed op weg. Voor wie van ver komt hebben we een prettig aanbod: een bijzonder originele groepsovernachting in legerwagons.

Die centrale ligging is gunstig voor de bereikbaarheid in het Noorden

Familiedag naar wens

Heb je zelf nog specifieke wensen of leuke ideeën? Neem contact op en laat het ons weten: bijna alles valt wel te regelen. Jullie familiedag is geslaagd als iedereen plezier heeft gehad. Daar doen we het voor. Kunnen jullie niet kiezen uit bepaalde activiteiten? Kom dan volgend jaar gewoon lekker terug! 

 

Wat is een origineel idee voor een familiefeest in Groningen?

Wat écht origineel is dat is natuurlijk een familiefeest met overnachting. Ooit gehoord van een overnachting in legerwagons? Maak van het familiefeest een familieweekend. Vergeet daarbij de zoveelste herberg of kampeerboerderij. Bij ons is het mogelijk om origineel te overnachten in Groningen.

Het mag echt wel een keer iets origineler dan die standaard groepsaccommodaties (knipoog). Over origineel gesproken: ga logeren in legerwagons uit, opgesteld rondom een gezamenlijke zaal (intern verbonden). Dé kans om het familiefeest legendarisch af te sluiten. 

Dé kans om het familiefeest legendarisch af te sluiten

De groepsaccommodatie beschikt over 60 slaapplekken. Genoeg ruimte dus voor de hele familie. De eigen keuken, het ruime buitenterras en bar met tapinstallatie zorgen voor veel vrijheid. Er zijn voldoende sanitaire voorzieningen en er is een beachvolleybal veld. 

Met de familie uit eten in Groningen

Het is zover, aan tafel. Van al dat vermaak krijgen jullie vast trek. Het is altijd gezellig om met de hele familie uit eten te gaan. Laat jullie verwennen door de buffetten of ga barbecueën. Bekijk bijvoorbeeld de Ovensteen. Liever barbecueën? Dat kan het hele jaar door. Met de hele familie uit eten geeft het uitje extra glans. Zeker als je het Bourgondische Lunchbuffet of de andere buffetten uitprobeert. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor de High Tea gaan. Niets mis mee. Sterker nog, goede keus!

Familieuitje in Groningen High Tea

Uit eten met kinderen

Ook voor kinderen bieden we voldoende opties. Zo kunnen jullie denken aan een kindermenu of een gereduceerd tarief bij een buffet voor kinderen. Op deze manier kunnen de kinderen ook mee doen met het buffet. Wel zo leuk. De optie voor patat met een snack is een populaire keuze bij kinderen. Dit is altijd mogelijk. Onze collega's denken graag met jullie jongste familieleden mee. Alle opties bekijken voor het eten? Volg dan deze link: eten bij De Postwagen.

Avond: tijd voor een feestje

Het eten is gezakt, het volume van de muziek gaat omhoog en iedereen wordt beweeglijk. Van het Tropische Strandfeestje tot de Après Ski Party, De Postwagen pakt uit met de beste themafeestjes. Het kan allemaal. Geef je familiedag een extra dimensie met een legendarisch feestje.

Een legendarisch feestje

Neem contact met ons op om de aanvraag voor een themafeestje door te nemen. We adviseren graag over de mogelijkheden. Naast jullie keuze voor het type themafeest, kunnen we ook informatie bieden over drankenarrangementen en hapjesassortimenten voor tijdens het feest. Een feestje is pas echt compleet met heerlijke hapjes en drankjes.

Uitstekend bereikbaar

Uitjeslocatie De Postwagen is gevestigd in Tolbert, op de rand van Groningen (nabij Drenthe en Friesland). Onze zalen en het evenemententerrein ernaast zijn uitstekend bereikbaar. Via de A7 (afrit 33/34) ben je er zo. Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed te bereiken. De bushalte is om de hoek en Tolbert ligt vlak bij de stad Groningen. 

 

Wat is er in Groningen te doen wanneer het regent?

Niks is vervelender dan een regenachtige dag. De outdoor uitjes vallen af. Gelukkig heeft De Postwagen met uitjescentrum Posta7 voldoende indoor alternatieven. Hierdoor is het niet eens meer zo erg dat het regent. Er is voldoende keus en voor alle leeftijden zijn er voldoende opties. Kom je met familie, vrienden of collega's? Geen probleem! We bieden activiteiten en diner opties aan voor diverse groepssamenstellingen. 

Prachtige indoor accommodatie

De Postwagen heeft een schitterende accommodatie in het hart van Friesland, Drenthe en Groningen. Voor een familieuitje zijn er verrassend veel mooie activiteiten. Jong en oud beleeft de hele dag (desnoods tot in de late uurtjes) plezier. Met de nieuwe activiteitenarena Posta7 zitten jullie goed onder elke weersomstandigheid. De activiteiten zitten hier onder één dak, met een gezellige zitgelegenheid en een centrale indoor bar. 

Familieuitje in Groningen Posta7

Actieve en ontspannende uitjes

Ga relaxed Bowlen in een sfeervolle omgeving met lekkere hapjes en drankjes. Ontsnap uit penibele situaties bij de Race to Escape. De Postwagen heeft actieve en ontspannende uitjes beschikbaar. Een combinatie is ook goed mogelijk. Met een gevarieerd programma vermaakt iedereen zich bij het familieuitje. Denk onder andere aan Bowlen, Curlen, Glow in the dark Minigolf, Lasergamen of de Wc-pottenrace. Er is voldoende keuze voor alle leeftijden en groepssamenstellingen

Iedereen vermaakt zich bij het familieuitje

Is het slecht weer in Groningen? Dat is geen probleem bij De Postwagen. In activiteitenarena Posta7, achter De Postwagen, is er voldoende keuze uit indoor activiteiten wanneer het regent. Denk onder andere aan Bowlen, Curlen, Glow in the dark Minigolf, Lasergamen of de Wc-pottenrace. Er is voldoende keuze voor alle leeftijden en groepssamenstellingen. Tot snel!

Veelgestelde vragen

Bij een groep met variatie in de leeftijden is het natuurlijk belangrijk om voor iedereen een geschikte activiteit te kiezen. Denk dan aan Glow in the dark midgetgolf, Fun Curling of de Secret Jail Challenge. Iedereen kan mee doen, zowel kinderen als volwassenen en plezier voor de hele groep staat voorop.

Wat écht origineel is dat is natuurlijk een familiefeest met overnachting. Ooit gehoord van een overnachting in legerwagons? Maak van het familiefeest een familieweekend. Vergeet daarbij de zoveelste herberg of kampeerboerderij. Bij ons is het mogelijk om origineel te overnachten in Groningen.

De Postwagen
Posta7
De noordelijke hotspot

Lounge, fun en events. Posta7 bij de A7 is dé hotspot van Noord-Nederland voor een geslaagd dagje uit.

  • Mooiste activiteitencentrum
  • Centraal in Noord-Nederland
  • Groot terras (indoor & outdoor)