Familiefeest organiseren

Familiefeest organiseren

Neefjes hier, nichtjes daar. De ooms en tantes staan klaar. De rest van de familie ook. Het familiefeest gaat beginnen. Een traditie die nog jaren mag duren. Zeker als je een familiefeest bij De Postwagen gewend bent. Ditmaal ben jij misschien wel aan de beurt om het familiefeest te organiseren. Wij gaan je helpen er een succes van te maken.

Familiedag organiseren: 10 originele spel ideeën
Hoe kan je het beste familiefeest organiseren?
Tips bij het plannen van een familie-uitje
Wat zijn leuke activiteiten voor alle leeftijden op een familiefeest?
Familieweekend organiseren met overnachting in Tolbert

Familiedag organiseren: 10 originele spel ideeën

Je wilt natuurlijk dat het familiefeest onvergetelijk wordt. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de invulling van het programma. De Postwagen biedt allerlei activiteiten voor binnen en buiten. Je kunt een actief of een ontspannen familiefeest organiseren. Een combinatie is uiteraard ook mogelijk. We geven 10 originele tips voor je familiefeest.

Leuke activiteiten: 10 tips

Onderstaande activiteiten zijn geschikt voor een originele familiedag. Kies voor een combinatie van meerdere onderdelen of splits de groep op in kleinere groepjes. Dit zorgt voor de perfecte verdeling van jong en oud.

 1. Lasergamen
 2. Familiy Games
 3. Bowlen
 4. Fun Curling
 5. Glow in the dark Midgetgolf
 6. Ik Hou Van Holland
 7. Secret Jail Challenge
 8. Wc-pottenrace
 9. VETbike tocht
 10. Alles Mag Vandaag

We hebben daarnaast nog veel meer uitjes voor het organiseren van een geslaagd familiefeest. Onder andere de Escaperoom is een goede aanvulling in het programma. Vergeet ook de GPS-tocht niet. Voor ieder gezelschap is er een passende activiteit.

Werkwijze

Zodra jullie een datum hebben geprikt en het aantal personen bekend is, kan het organiseren beginnen. Selecteer één of een aantal mogelijke activiteit(en) voor het familiefeest en denk na over eten en drinken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de Bulgaarse Ovensteen of een High Tea. Denk ook aan een Warm en Koud buffet of indoor BBQ, speciaal voor groepen met meer dan 20 personen.

Vervolgens kunnen jullie via het reserveringssysteem op de website je eigen arrangement samenstellen. Of neem contact op met één van onze medewerkers en ontvang een offerte voor het familiefeest.

Hoe kan je het beste familiefeest organiseren?

Bij een leuk familiefeest horen natuurlijk originele activiteiten. Kies uit één of meerdere activiteiten om toe te voegen aan jullie programma. Denk bijvoorbeeld eens aan een Escaperoom of sportieve toertocht op de VETbike. Misschien lijkt de WC-pottenrace jullie wel wat. Dit hebben jullie familieleden vast nog niet eerder gedaan... Ook voor de jongere familieleden zijn er leuke activiteiten zoals Bowlen of Glow in the dark Midgetgolf in een junglewereld. Voor ieder war wils!

Het familiefeest combineren met eten en drinken

Naast leuke activiteiten kunnen jullie bij De Postwagen het familiefeest combineren met eten en drinken. Hier zijn diverse mogelijkheden voor. Denk bij drankjes aan de optie voor een drankenarrangement, consumptiemunten of de drankjes op nacalculatie. De twee eerste opties zorgen er voor dat de begroting vooraf duidelijk is. Wanneer de consumpties op nacalculatie worden genoteerd, dan worden de drankjes op rekening bijgehouden. Voor elk gezelschap is er een geschikte optie.

Ook voor het eten bieden we verschillende opties aan op basis van het aantal personen. Denk aan gezellig tafelen met de Bulgaarse Ovensteen of geniet van een uitgebreid Warm en Koud Buffet. Met actieve familieleden kunnen jullie kiezen voor een Indoor BBQ of Bourgondisch Lunchbuffet. Echt de tijd nemen voor elkaar? Ga dan voor een High Tea. We adviseren jullie graag over de diverse mogelijkheden wat het eten en drinken betreft.

Zo is er ook voor elke groepsgrootte een passend programma. Het beste familiefeest organiseer je door de wensen en behoeftes van familieleden op elkaar af te stemmen. Hou rekening met de verschillende leeftijden en kies originele activiteiten uit. Verras je familieleden met een gaaf programma. Voeg eten en drinken toe en verzamel je familie voor een leuk familiefeest bij De Postwagen.

 

Tips bij het plannen van een familie-uitje

Er komt enige voorbereiding kijken bij het plannen van een familie-uitje. Bij De Postwagen zijn jullie aan het juist adres voor een gezellige dag vol vermaak. We hebben een aantal tips waar je rekening mee kan houden bij het plannen van een familie-uitje. Het ligt er aan in welk stadium jullie zijn met het organiseren. Wat ons betreft zijn dit de meest relevante tips voor de organisatie van een familiedag: 

- Oriënteer je vooraf op een programma: Bespreek met het organisatiecomité wat voor soort programma jullie willen aanhouden. Er zijn veel mogelijkheden zoals een dagprogramma gecombineerd met een lunch, of juist een avondprogramma met diner of borrel.

- Maak een inschatting voor het aantal deelnemers: Wanneer jullie een deelnemerslijst maken is het ook handig om de leeftijden te noteren. Voor kinderen gelden soms andere tarieven dan voor volwassenen. Geef vooraf eerst een inschatting van het maximum aantal deelnemers door. 

- Bepaal het budget en de datum: Waarschijnlijk hebben jullie al vaker een familiedag georganiseerd. Soms zit hier een bepaalde datum of periode in het jaar aan vast. Overleg met de familie wat een geschikte datum is. Ook is het van belang om een budget te bepalen. Is er een gedeelde rekening of zal er per gezin afgerekend worden?

- Stel je programma samen: Zodra bovenstaande bekend is, kan het programma worden samengesteld. Kies uit de leukste activiteiten, voeg eventueel eten en drinken toe en bepaal het tijdspad van jullie famillie-uitje. Het is ook mogelijk om eerst een offerte aan te vragen om inzicht te krijgen naar de verschillende opties.

- Stuur de uitnodigingen: Nu kan iedereen de datum vastzetten in de agenda. Stuur de uitnodigingen rond en spreek af hoe laat jullie gaan verzamelen. Ook eventuele afspraken over het vervoer kunnen nu vastgesteld worden.

- De laatste wijzigingen: Zijn er nog wijzigingen? Het kan natuurlijk voorkomen dat er een af- of aanmelding is. Geef dit tijdig door. Ook (medische) dieetwensen dienen vooraf doorgegeven te worden.

- Voorpret! Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk de voorpret. Zodra de datum vast staat gaat de tijd sneller dan je denkt. Verheug jullie op deze leuke dag vol gezelligheid en lol met elkaar. We kijken er naar uit om jullie te ontvangen bij De Postwagen.

Kortom is het van belang om je vooraf goed te oriënteren op een programma. Bedenk vooraf wat voor soort programma jullie willen hanteren voor de familiedag. Wordt het een dag-, avond- of middagprogramma? Geef een inschatting door van het maximum aantal deelnemers en noteer de leeftijden. Bespreek samen wat de beste datum is en welk budget jullie aanhouden. Stel het definitieve programma samen en stuur de uitnodiging naar de familieleden. Geef de laatste wijzigingen door en de voorpret kan beginnen!

Wat zijn leuke activiteiten voor alle leeftijden op een familiefeest?

Bij een familiefeest is het van belang om rekening te houden met verschillende leeftijden en behoeftes van de deelnemers. Zo kan het voorkomen dat een aantal familieleden het op prijs zullen stellen dat het programma minder actieve onderdelen bevat. Terwijl sommige deelnemers de voorkeur geven aan een actief programma. Zorg ervoor dat dit vooraf bekend is bij de organisatie. 

Ook is het goed om bij het maken van de tijdsindeling rekening te houden met de verschillende leeftijden. De oudere en jongste deelnemers hebben over het algemeen de voorkeur voor een programma dat wat eerder is afgelopen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een dag-, avond- of middagprogramma. Dit kan vooraf besproken worden met de familieleden. 

Het invullen van het programma gebeurt op basis van het beschikbare budget, het aantal personen en gewenste tijdsduur van het programma. Bij de Postwagen is er keuze uit diverse activiteiten voor jong en oud. 

Bij de Postwagen is er keuze uit diverse activiteiten voor jong en oud

Activiteitencentrum Posta Plaza (schuin achter De Postwagen) leent zich voor geschikte activiteiten voor een leuk familiefeest. Wanneer jullie graag activiteiten willen aanbieden die geschikt zijn voor alle leeftijden. Denk dan bijvoorbeeld aan activiteiten als Bowlen, Curlen, Midgetgolf en de WC-pottenrace als leuke activiteiten voor een familiefeest. Er is voor elke leeftijdscategorie wat te bedenken.

De actieve familieleden kunnen bijvoorbeeld gaan Lasergamen, de VETbike tocht doen of kiezen voor de Family Games. Een actieve spelshow. Verder is Ik Hou Van Holland geschikt voor de hele familie en kan iedereen (eventueel met begeleiding) meedoen aan de Jail Challenge.

 

Familieweekend organiseren met overnachting in Tolbert

De Postwagen is uitstekend bereikbaar en ligt op een paar minuten rijden van de snelweg (A7, afrit 33 en 34). Toch kan de afstand voor familieleden soms nets iets te groot zijn om dezelfde avond nog terug te rijden. Gelukkig heeft De Postwagen een opmerkelijke groepsaccommodatie beschikbaar: tien legerwagons, opgesteld rondom een gemeenschappelijke ruimte. Zo uniek maak je het niet vaak mee. Overnachten in Tolbert maakt het familieweekend compleet.

Een opmerkelijke groepsaccommodatie: tien legerwagons

De groepsaccommodatie beschikt over 60 slaapplekken, een eigen keuken, bar met tapinstallatie, ruime binnen- en buitenruimte en voldoende sanitaire voorzieningen. Dit zorgt voor een ideale locatie voor families. 

Compleet familieweekend met activiteiten

Bij De Postwagen zijn niet alleen overnachtingsmogelijkheden. Met keuze uit tientallen activiteiten maken jullie het familieweekend helemaal compleet. Uitjeslocatie Posta Plaza, schuin achter De Postwagen, huisvest diverse activiteiten onder één dak. Denk voor jullie familieweekend bijvoorbeeld aan Bowlen, Fun Curling of Glow in the dark Midgetgolf. Op loopafstand van de groepsaccommodatie kunnen jullie terecht bij Posta Plaza.

Gaan jullie voor het complete plaatje? Kom dan eten bij De Postwagen en kies voor een heerlijk buffet, de Bulgaarse Ovensteen of een gezellige Indoor Barbecue. Zeker weten dat je indruk maakt op je familieleden met deze uitgebreide familiedag.

Trots van Tolbert

Centraal tussen Groningen, Friesland en Drenthe ligt het rustieke dorpje Tolbert. Het kloppend hart van het dorp wordt gevormd door activiteitencentrum De Postwagen, ook wel de 'Trots van Tolbert' genoemd − een indrukwekkend gebouwencomplex met onder andere een prachtig pand voor het restaurant. In Tolbert komen jaarlijks talloze families het familiefeest vieren. Deze families komen vanuit heel Nederland, mede omdat overnachten mogelijk is.

Veelgestelde vragen

Voor elke groepsgrootte is een passend programma. Het beste familiefeest organiseer je door de wensen en behoeftes van familieleden op elkaar af te stemmen. Hou rekening met de verschillende leeftijden en kies originele activiteiten uit. Verras je familieleden met een gaaf programma. Voeg eten en drinken toe en verzamel je familie voor een leuk familiefeest bij De Postwagen!

Activiteitencentrum Plaza Posta (schuin achter De Postwagen) leent zich voor geschikte activiteiten voor een leuk familiefeest. Wanneer jullie graag activiteiten willen aanbieden die geschikt zijn voor alle leeftijden. Denk dan bijvoorbeeld aan activiteiten als Bowlen, Curlen, Midgetgolf en de WC-pottenrace als leuke activiteiten voor een familiefeest. Er is voor elke leeftijdscategorie wat te bedenken.

De Postwagen
Posta Plaza
De grootste in uitjes van Noord-Nederland, met bar en lounge

Uitjes, bar en lounge: Posta Plaza is een gezellige uitjeslocatie, centraal in Noord-Nederland. Hier doe je allerlei leuke activiteiten. Daarnaast is er een groot terras, zowel indoor als outdoor. Ook zijn er regelmatig evenementen. Breng net als vele anderen een bezoek aan het mooiste uitgaanscentrum van het Noorden.

 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)
 • Mooiste uitgaanscentrum