Familiedag ideeën

Familiedag ideeën

Binnenkort komt de familie gezellig bij elkaar voor de familiedag. Dit is bijvoorbeeld voor opa en/of oma een groot feest. De kinderen hebben er zin in, terwijl de ouders ook uitkijken naar de ontmoetingen. Voordat het zover is, moet er nog wel wat gebeuren. De ideeën vliegen over de tafel, maar wat gaan we doen en wie gaat het organiseren? Welke activiteit is leuk voor jong en oud?

Onze top 5 ideeën voor een geslaagde familiedag
Wat is leuk om te doen op een familiedag?
Familiedag ideeën met gezellige afsluiting
Nog veel meer familiedag ideeën

Verzameling van de beste tips

Wij helpen een handje door het verzamelen van de beste familiedag ideeën. Bijkomend voordeel: al deze ideeën kunnen wij daadwerkelijk voor jullie organiseren en faciliteren. Zo weet je dat alles goed geregeld wordt. Wel zo prettig, als de familie komt! Dankzij talloze activiteiten is Posta Plaza een smeltkoes van uitjes geworden. We delen hier de beste familiedag ideeën.

Dankzij talloze activiteiten is Posta Plaza een smeltkoes van uitjes geworden

Onze top 5 ideeën voor een geslaagde familiedag

1. Glow in the Dark Midgetgolfen in junglethema

Minigolf is een spel van alle tijden en een gezellig uitje voor meerdere generaties. De glow-in-the-dark-effecten en het junglethema maken deze activiteit extra spectaculair. Verras jong en oud met deze moderne versie van midgetgolf. Dit is echt een leuk familie uitje.

2. Fun Curling

Organiseren jullie liever een familiedag binnen? Dat is geen probleem! Met Fun Curling hebben jullie een origineel familie uitje dat de familieleden (vaak) nog niet eerder hebben gedaan. Wedden dat jij de volgende familiedag weer mag organiseren?

3. Outdoor Family Games

In de zomer is onze populairste familieactiviteit de Family Games. Dit zijn verschillende mini-games die buiten worden georganiseerd. Iedereen mag meedoen en samenwerken is een belangrijk onderdeel van deze activiteit. Lol is gegarandeerd met deze actieve familiedag.

4. Grappige en gezellige GPS-tocht

Gezellig wandelen doet het goed bij families, vooral als er een grappig element wordt toegevoegd. Dat is zeker het geval bij de GPS-Tocht met Fotospel. Dat wordt gegarandeerd lachen. Twijfel je nog? Na de eerste opdracht niet meer. Wat een houding...

5. Familiedag met Bowlen

Wat is een activiteit die geschikt is voor alle leeftijden en die iedereen altijd leuk vindt? Juist ja: Bowlen! Met Bowlen wordt de familiedag een gegarandeerd succes. Voor de kleinste familieleden zijn er goothekjes en rol-schansen beschikbaar. Speel onder het genot van een hapje en drankje. Wie gooit de meeste strikes?

Wat is leuk om te doen op een familiedag?

Stiekem hebben we één topactiviteit nog niet belicht. Terwijl deze topper absoluut de spotlights verdient:

 • De Jail Challenge bevat 17 cellen met net zoveel spellen. Dat zijn dus 17 familiedag ideeën in één overkoepelende activiteit. 

De Jail Challenge is dan ook superleuk om te doen op een familiedag. Het komt immers niet vaak voor dat je zo'n gevarieerd spellenprogramma hebt. Posta Plaza maakt het mogelijk met deze vrolijke en vlotte activiteit voor alle leeftijden. Jullie krijgen een spel-sleutel, of 'speel-sleutel', om de cellen te openen. 

Dankzij de verschillende opzet komen er diverse vaardigheden aan bod. De ene keer gaat het om inzicht, de andere keer om snelheid. Hier vullen jong en oud elkaar goed aan.

Jullie kunnen zelf kiezen welke spellen jullie gaan doen. Je kunt een cel/spel ook vaker doen. Het kan een keus zijn om een enkele cel over te slaan. Bijna elke cel is geschikt voor iedereen, enkel 'de vloer is lava' kan fysiek (te) uitdagend zijn. Maar vrijwel elke cel levert humor op met de leeftijden in de mix!

Verder zijn er 3 originele activiteiten die iets meer leeftijdsafhankelijk zijn:

Zelf Formule 1 rijden

Tot nu toe hebben we vooral activiteiten voor alle leeftijden behandeld. Die zijn in de praktijk uitstekend geschikt voor de familiedag. Posta Plaza biedt eveneens een activiteit voor volwassenen. Omdat zo goed als alles in hetzelfde gebouw zit, kun je dit misschien combineren.

De kinderen gaan bijvoorbeeld met een deel van de ouders bowlen of curlen. Een ander deel van de ouders kruipt intussen een uurtje achter het stuur bij de 'Formule 1-ervaring'. Deze indoor activiteit bevat een realistische benadering van het rijden in de Formule 1. Dit kunnen volwassenen nu zelf ervaren. 

Race op wc-pot

Van de pitbox door naar de shitbox: één van de gekste familiedag ideeën is de elektrische WC-pot-Race. Bij die activiteit kan de familie tegen elkaar racen op toiletpotten. Waar de Formule 1 een simulator betreft, kom je met de wc's daadwerkelijk vooruit. Absoluut hilarisch en legendarisch, alleen misschien wel wat minder geschikt voor de alleroudsten. 

Race to escape

Een heel ander type 'race' is Race to escape, een escape room voor families met een minimumleeftijd van 9 jaar. Volwassenen en kinderen vullen elkaar goed aan. Samen proberen ze binnen 60 minuten te ontsnappen uit een kamer. Die kamer bevat puzzels, raadsels en uitdagingen om uiteindelijk de deur te openen. Mogelijk minder geschikt voor de alleroudsten. 

Familiedag ideeën met gezellige afsluiting

Uitjeslocatie Posta Plaza beschikt over een fraai en toegankelijk restaurant met historische allure. De Postwagen bestaat al sinds 1780 en wordt beschouwd als 'de trots van Tolbert'. Kies voor eten bij De Postwagen. Je kunt onder andere kiezen uit een buffet in een sfeervolle setting, om de dag mee af te sluiten.

Waar jullie ook voor gaan, er is voor iedereen wel iets. Zo zijn er altijd lekkere opties voor de kinderen. Verder hebben we speelgoed en kleurplaten voor de liefhebbers. Bespreek de ervaringen van jullie gezellige dag tijdens het eten. Wie weet wordt de volgende familiedag al besproken!

Nog veel meer familiedag ideeën

Staat hier nog niets tussen wat je zoekt? Geen probleem, we hebben nog veel meer familiedag ideeën. Bekijk ze allemaal, er zit altijd iets tussen. Zowel voor een familiedag binnen als een familiedag buiten, er is voldoende keuze. Als je daar toch een kijkje neemt, kun je gelijk het eten onder de loep nemen. Een compleet verzorgde familiedag in Groningen: fijn hoor. 

Wat te doen in Nederland met familie?

Samengevat kun je het volgende doen in Nederland met familie:

 • Mooie midgetgolfbaan in de duistere jungle 
 • Curling met volautomatische puntentelling 
 • Family Games (buiten), leuke serie spellen
 • Grappige en gezellige GPS-tocht
 • Familiedag met bowlen
 • Jail Challenge familiedag

En zo zijn er nog meer activiteiten in het gezellige gebouw linksachter 'De Postwagen', Posta Plaza. De uitjeslocatie en het bijbehorende restaurant zitten mooi bij elkaar aan de Hoofdstraat in Tolbert. Het Groningse Tolbert ligt pal naast Leek, dat direct grenst aan Drenthe. Tegelijkertijd strekt het grondgebied tot haast de rand van Friesland. Oftewel: het zit ontzettend centraal in (Noord-)Nederland. 

De fijnste familiedag ideeën tref je hier in het Westerkwartier, zoals de (grens)regio ook wel wordt genoemd. Je komt er makkelijk via de A7, de snelweg tussen Groningen en Drachten/Heerenveen (Friesland). Vanaf Assen neem je eerst de A28, vanuit de richting Meppel/Zwolle volg je de A32 naar Heerenveen. Uit Friese richtingen kies je A7 afrit 33, uit Groningse richtingen pak je A7 afslag 34. Plaza Posta ligt er tussenin.

De beste familiedag ideeën vind je bij uitjescentrum Posta Plaza.

Veelgestelde vragen

De Jail Challenge bevat 17 cellen met net zoveel spellen. Dat zijn dus 17 familiedag ideeën in één overkoepelende activiteit. 

Samengevat kun je het volgende doen in Nederland met familie:

 • Mooie midgetgolfbaan in de duistere jungle 
 • Curling met volautomatische puntentelling 
 • Family Games (buiten), leuke serie spellen
 • Grappige en gezellige GPS-tocht
 • Familiedag met bowlen
 • Jail Challenge familiedag
De Postwagen
Posta Plaza
De grootste in uitjes van Noord-Nederland, met bar en lounge

Uitjes, bar en lounge: Posta Plaza is een gezellige uitjeslocatie, centraal in Noord-Nederland. Hier doe je allerlei leuke activiteiten. Daarnaast is er een groot terras, zowel indoor als outdoor. Ook zijn er regelmatig evenementen. Breng net als vele anderen een bezoek aan het mooiste uitgaanscentrum van het Noorden.

 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)
 • Mooiste uitgaanscentrum