Familiedag Drenthe

Familiedag Drenthe

Vier jullie familiedag in Drenthe en maak het speciaal. Voor jong en oud zijn er mooie mogelijkheden voor een onvergetelijke dag. Er is genoeg keuze uit verschillende activiteiten, dus de hele dag valt er veel te beleven. Je kunt altijd bij ons terecht voor uitjes en lekker eten, wat de gelegenheid ook is. We regelen het met plezier voor je. Een familiefeest om nooit te vergeten, dat is zeker. Zelfs overnachten is mog

Activiteiten voor een familiefeest in Drenthe: 5 tips
Wat zijn geschikte uitjes in Drenthe voor jong en oud?
Volledig verzorgd familieuitje bij De Postwagen
Drie populaire ideeën voor een uitje met familie
Hoe regel je een familiedag met eten en drinken?
Familieweekend in Drenthe met overnachting

Activiteiten voor een familiefeest in Drenthe: 5 tips

Wanneer het tijd is om een familiefeest te organiseren wil je natuurlijk een origineel programma presenteren aan de familie. Verras de familieleden en combineer je familiefeest in Drenthe met verschillende activiteiten. We verwelkomen regelmatig families van diverse groepsgroottes. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de geschikte activiteiten voor een familiefeest. We richten de spotlights op deze vijf toppers

1. Escape room
2. Lasergamen
3. VETbike tocht
4. Ik hou van Holland-quiz
5. Fun Curling

De bovenstaande voorbeelden laten zien hoe divers de mogelijkheden zijn. Zo zijn er spelshows zoals Ik hou van Holland en rondritten als de VETbike tocht. Daarnaast is er de Race to Escape, een escape room. Fun Curling zorgt intussen voor een vrolijk spektakel wat het teamgevoel versterkt, terwijl het Lasergamen (in Science Fiction thema) een goede fanatieke sfeer brengt. Combineer je familiefeest in Drenthe met diverse activiteiten.

Hebben jullie een leuk programma samengesteld? Bekijk eens bij de opties om het familiefeest te combineren met eten bij de Postwagen. Voor elke groepsgrootte is er een mogelijkheid. Ook bestaat de keuze voor een lunch of bijvoorbeeld avondeten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie familie? Neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren jullie graag bij het organiseren van een familiefeest.
 

Wat zijn geschikte uitjes in Drenthe voor jong en oud?

Voor grote en kleine families kan De Postwagen veel betekenen. Ook met een groep waarvan de leeftijden ver uit elkaar liggen kunnen jullie bij ons terecht. Want wat is nou leuker dan een uitje met de hele familie? Diverse activiteiten in ons aanbod zijn geschikt voor jong een oud. Denk aan een GPS-tocht met fotospel, Alles Mag Vandaag, Fun Curling, Glow in the dark Midgetgolf en Bowlen in stijl. De jongste, maar ook de oudste familieleden kunnen mee doen aan deze uitjes.

De complete familie is aanwezig tijdens dé familiedag der familiedagen. Het programma telt meerdere onderdelen, waarbij de leuke uitjes opvallen. Ik hou van Holland is bijvoorbeeld een hilarische activiteit. Dat is nog niet alles. Er zijn veel activiteiten beschikbaar voor diverse leeftijdscategorieën. Hierbij een aantal populaire uitjes voor een familiefeest:

 • De GPS-tocht met fotospel en The Blacklist Citygame vormen ook kanshebbers voor de familiedag in Drenthe. Die GPS-tocht daagt familieleden uit: welk team is het beste in de opdrachten? Wie vindt als eerste de weg terug? Een 'citygame' is een moderne speurtocht in het dorp, met een tablet voor hints en aanwijzingen. 
 • De gekste taferelen ontstaan bij een activiteit als Alles mag vandaag, oprecht een ontzettend grappig spel. Andere aanraders voor de familiedag? Fun Curling en Glow in the dark Midgetgolf, absoluut. 
 • Verder is Bowlen in stijl natuurlijk altijd goed. Dit is een activiteit waar alle familieleden aan mee kunnen doen. Voor de kleinsten zijn er goothekjes en werphellingen beschikbaar. De overige familieleden kunnen natuurlijk de competitie met elkaar aan gaan.
Een ontzettend grappig spel

Kortom: Jullie kunnen bij ons terecht met een groep waarvan de leeftijden uit elkaar liggen. Voor elke familie zijn er geschikte uitjes. Enkele voorbeelden zijn Fun Curling, Bowlen in stijl, een GPS-tocht of de spelshow Alles Mag Vandaag. Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Er zijn meerdere opties en combineren is mogelijk. Voor leuke familieuitjes voor de hele familie zijn jullie bij De Postwagen aan het juiste adres.

 

Volledig verzorgd familieuitje bij De Postwagen

Drenthe is een prachtige omgeving die je op diverse manieren kunt ontdekken. Op de rand van de provincie zit het ideale vertrekpunt voor elk familieuitje. Uitjeslocatie De Postwagen biedt in Tolbert allerlei mooie activiteiten aan. Met veel ervaring in het organiseren van familieuitjes wordt dit een geslaagde dag. Laat jullie volledig verzorgen door het kundige personeel van De Postwagen. 

Voor een volledig verzorgd familieuitje zijn jullie bij De Postwagen aan het juiste adres. We adviseren jullie graag bij het samenstellen van een activiteitenprogramma. Het familieuitje kan zo uitgebreid worden als jullie zelf willen. Wordt het een borrel met activiteiten en een etentje? Of gaan jullie voor een heerlijke lunch met een spelshow onder het genot van koffie met gebak? Alle combinaties en opties zijn mogelijk.

Voor een volledig verzorgd familieuitje zijn jullie bij De Postwagen aan het juiste adres

Na een dag vol met activiteiten is er even tijd om bij te komen tijdens een lekker etentje. Bij De Postwagen geniet je van een gezellige Indoor Barbecue. Of kiezen jullie toch voor een Warm en Koud Buffet? Altijd goed. Ook kleinere gezelschappen kunnen bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld aan een Lunchbuffet, High Tea of Bulgaarse Ovensteen. Proef de overheerlijke specialiteiten: dat wordt smullen voor de hele familie. Beleef een gezellig familieuitje.

 

Drie populaire ideeën voor een uitje met familie

Kijk dus goed naar de samenstelling van je groep en welke activiteiten geschikt zijn. Een pubquiz (superleuk overigens) is bijvoorbeeld een totaal andere activiteit dan de escape room. En de WC-pot-Race (echt waar) wijkt weer af van de VETbike - wat een gave dingen. Waar je ook voor kiest: het wordt een heerlijke dag. Misschien weet je nog niet wat je wilt. We kunnen je alvast een beetje op weg helpen met 3 populaire ideeën voor een uitje met de familie:

> We trappen af met Ik hou van Holland, een geniaal gezelschapsspel. Je kunt het spel doen met je familieleden. Zeker weten dat het een vrolijke bedoening wordt.
> Een ander idee is het verkennen van de fraaie omgeving. Vanuit Tolbert ga je op pad met de VETbikes en scheur je door het platteland.
> Wat ook een uniek idee is, dat is Fun Curling. Deze activiteit heeft een automatisch score- en terugveegsysteem. Geschikt voor alle leeftijden.

Zeker weten dat het een vrolijke bedoening wordt

Enkele populaire ideeën zijn de spelshow Ik hou van Holland, Fun Curling en een toertocht op de VETbikes. Dit zijn slechts ideeën ter inspiratie voor een familieuitje. Er zijn nog veel meer activiteiten te doen bij ons. De activiteiten kunnen gecombineerd worden met eten, drinken en hapjes. Onze tip: reserveer je programma vooraf. Zo ben je verzekerd van een plekje.

 

Hoe regel je een familiedag met eten en drinken?

Voor ieder wat wils. Dat is het motto van uitjeslocatie De Postwagen. Wij zorgen ervoor dat jullie familiedag volledig verzorgd is. Daarbij mikken we eindeloos op geluksmomentjes. We doen dat door een prettige ontvangst, leuke activiteiten en een aangename verrassing voor de smaakpapillen. Dit vindt plaats in een sfeervolle en aantrekkelijke omgeving. Onze faciliteiten lenen zich uitstekend voor een gezellige familiedag. 

Eten met familie

Het hele jaar kan je barbecueën bij De Postwagen. Het gaat dan om de Indoor Barbecue. Naast het barbecueën zijn er andere opties voor het eten met de familie. Sowieso loont het om de buffetten te overwegen, altijd geslaagd. Naast de barbecue en buffetten bieden we ook de Bulgaarse Ovensteen aan. Overdag kunnen jullie bij ons terecht voor een High Tea of Lunchbuffet.

Het een absolute aanrader om bij ons te eten met je familie. Wat je verder nog in overweging kunt nemen is een ander buffet in de zalen. De Postwagen staat bekend om de beste buffetten van de regio. Voor de kinderen zijn er voldoende alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een patatje met een snack. Het is ook nog een optie om de kinderen tegen gereduceerd tarief mee te laten eten bij het buffet.

Voor de drankjes bieden we ook diverse opties. Kies de mogelijkheid die het beste bij jullie groep past. Ga bijvoorbeeld voor consumptiemunten of een drankenarrangement. Bij deze opties is het bedrag voor de consumpties ook vooraf bekend. Een andere keuze is om de drankjes op nacalculatie te noteren. We houden bij wat iedereen bestelt. Dit wordt na afloop op de rekening getoond.

De beste activiteiten voor je familieweekend in Drenthe

De Postwagen staat bekend om de talloze unieke activiteiten die je hier in Drenthe kunt boeken. Met de ligging net aan de rand van de provincie zijn we vanuit het hele land prima bereikbaar. Verzamel alle familieleden en organiseer een spectaculair familieweekend. Denk aan leuke en originele activiteiten. Erg leuk voor een familieweekend zijn bijvoorbeeld de VETbike tochten en het Ik Hou Van Holland-spel. Andere ideeën:

 • WC-pot-Race: Ga de strijd met elkaar aan op een gemotoriseerde Wc-pot. Je draagt een badjas en Wc-borstel in je hand. Hilarisch toch?
 • Bowlen in stijl: Onze klassieke activiteit, maar dan in stijl. Neem plaats op de heerlijke banken nadat je hebt gegooid.
 • Glow in the dark midgetgolf: Speel dit bekende spel in een jungle-wereld. Glow in the dark effecten maken dit een spectaculaire activiteit.
 • De Race to Escape: Een escape room met een thema. Dankzij meerdere kamers kunnen zowel kleine als grote groepen meedoen. 
 • Family Games: De naam zegt het al. Deze diverse outdoor-activiteiten zijn zeer geschikt voor families. 

Het is mogelijk om meerdere activiteiten met elkaar te combineren. Stel een programma samen op basis van jullie wensen. We denken graag met jullie mee. Denk vooral goed na over de samenstelling van jullie groep. Ook de gemiddelde leeftijd speelt een rol bij het organiseren van een familieweekend. Hou hier bijvoorbeeld rekening met de kortere spanningsboog van de jongste familieleden. Ook kunnen de wensen van tieners en kids anders zijn dan bij volwassenen. 

 

Familieweekend in Drenthe met overnachting

Een familieuitje wordt pas een familieweekend als er een overnachting bij zit. De unieke groepsaccommodatie in Tolbert, vlak bij Drenthe, bestaat uit een gemeenschappelijke ruimte met daaromheen tien legerwagons. Je mag één keer raden waar je gaat slapen. Juist ja, in de legerwagons. Dat is toch weer een mooi verhaal voor in de familie. Weet je nog, dat familieweekend met die legerwagons?

Slapen in legerwagons

De groepsaccommodatie beschikt over 60 slaapplekken, een eigen keuken, een bar met tapinstallatie, goede sanitaire voorzieningen, een terras met beachvolleybalveld en een ruime gemeenschappelijke zaal. Jullie regelen zelf eten en drinken. Dat maakt het familieweekend extra flexibel. Hier kun je met de hele familie napraten en blijven slapen. Wanneer het weer het toe laat is het ook mogelijk om lekker met elkaar buiten te zitten.

Naast het overnachten met een groep, zijn er diverse mogelijkheden voor activiteiten. Er is voor ieder wat wils en ons aanbod is geschikt voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan Bowlen, Curlen of Glowgolfen. De perfecte combinatie voor een familieweekend. De groepsaccommodatie en Posta7, onze activiteitenarena, liggen op loopafstand van elkaar. Genoeg mogelijkheden om jullie goed te vermaken bij De Postwagen.

Bereikbaarheid

Uitjeslocatie De Postwagen en Posta7 zijn uitstekend bereikbaar. Het gebouwencomplex ligt op enkele minuten rijden van de snelweg (A7, afrit 33 of 34) en ook via openbaar vervoer ben je er zo. Er is een bushalte op een paar minuten lopen van het prachtige pand. Voor de automobilisten: parkeren is gratis en de plekken zijn groot genoeg. We zorgen ervoor dat het uitje met de familie helemaal compleet is en dat het een onvergetelijke dag wordt.

Parkeren is gratis en de plekken zijn groot genoeg

Wil je nog eens rustig de mogelijkheden doornemen? Bekijk hier alle uitjes voor een volledig overzicht. Doen hoor: je treft er onder andere nog WC pot race en Glow in the Dark Midgetgolf, twee kroonjuweeltjes onder de uitjes. Ook is het een slim idee om eventuele vragen of opmerkingen gewoon even voor te leggen aan één van onze medewerkers. Neem gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Voor grote en kleine families kan De Postwagen veel betekenen. Ook met een groep waarvan de leeftijden ver uit elkaar liggen kunnen jullie bij ons terecht. Denk aan een GPS-tocht met fotospel, Alles Mag Vandaag, Fun Curling, Glow in the dark Midgetgolf en Bowlen in stijl. De jongste, maar ook de oudste familieleden kunnen mee doen aan deze uitjes. 

Het een absolute aanrader om bij ons te eten met je familie. Het hele jaar kan je barbecueën bij De Postwagen. Naast de barbecue en buffetten bieden we ook de Bulgaarse Ovensteen aan. Overdag kunnen jullie bij ons terecht voor een High Tea of Lunchbuffet. Voor de kinderen zijn er voldoende alternatieven. 

Voor de drankjes bieden we diverse opties. Ga bijvoorbeeld voor consumptiemunten of een drankenarrangement.  

De Postwagen
Posta7
De grootste in uitjes van Noord-Nederland, met bar en lounge

Uitjes, bar en lounge: Posta7 is een gezellige uitjeslocatie, centraal in Noord-Nederland. Hier doe je allerlei leuke activiteiten. Daarnaast is er een groot terras, zowel indoor als outdoor. Ook zijn er regelmatig evenementen. Breng net als vele anderen een bezoek aan het mooiste uitgaanscentrum van het Noorden.

 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)
 • Mooiste uitgaanscentrum