Escape room Drenthe

Escape room Drenthe

Zoek je een leuke escape room voor groepen in Drenthe? Zoek niet verder, want De Postwagen biedt misschien wel de allerleukste van de provincie! Onze escape room is een echte aanrader als uitje voor vrienden, familie of bijvoorbeeld collega's. Een bezoekje aan onze escape room voor groepen in Drenthe is echt superspannend. Dit spel heeft een uitgewerkt thema en een bijzonder verhaal. Out of the box denken, rekenen en logisch nadenken: kunnen jullie het aan? Deze escape room voor groepen is bloedstollend, jullie vaardigheden en intelligentie worden flink op de proef gesteld. Ontsnap zo snel mogelijk uit de escape room en laat zien wat je waard bent! 

Opbouw van de Escape room
Hoe lang duurt de Escaperoom?
Verhaallijn en thema van de Escape room
Voor welke doelgroep is de Escape room geschikt?
Escaperoom combineren met eten en drinken

 

Opbouw van de Escape room

Hoe gaat dat nu in zijn werk, zo'n escape room? Boek de escape room Drenthe en stap het avontuur in. Jullie beginnen bij de receptie van activiteitenarena Posta7. Vervolgens wordt de groep opgedeeld in groepjes van maximaal 5 personen.  In elke escape room (ze zijn identiek) passen maximaal 5 personen. Er zijn 5 kamers. Het kan ook zo zijn dat jullie zelf van te voren de groepjes hebben samengesteld. Jullie starten met het ontvangstspel. Per groepje ontvang je een geheim kistje. Wanneer deze is geopend vullen jullie de teamnaam op het teamformulier in. Nu kan het spel beginnen... Jullie worden opgehaald en vervolgens opgesloten in de kamers.

Opgesloten!

Na het invullen van het teamformulier en een kleine wandeling naar een ander gebouw, begint het avontuur en worden jullie opgesloten in de escape room. De deur valt in het slot en jullie krijgen precies één uur de tijd om te ontsnappen. Hoe dat dan moet? Dat is aan jullie zelf om ontdekken! Eenmaal in de kamer moeten jullie door middel van het oplossen van puzzels en opdrachten steeds verder bij de oplossing komen. De puzzels hebben een logische volgorde en de volgende puzzel kan pas worden opgelost wanneer de vorige uitkomst is 'gekraakt'. 

Stille kracht

Meer zullen we niet verklappen, dat mogen jullie zelf uitvinden. Wie gaat welke rol vervullen? Wie is er goed in hoofdrekenen, wie denkt out of the box en wie is jullie stille kracht? In de escape room Drenthe kom je er vanzelf achter. Lopen jullie vast? Geen probleem, er is altijd de mogelijkheid om een hint te vragen. Maar let op, dit kost jullie wel minuten. Hebben jullie dat er voor over? 

De intelligentie en vaardigheden van alle groepsleden wordt flink getest. Jullie moeten proberen om zo snel mogelijk te ontsnappen, maar dat is moeilijker dan je denkt. Lees hieronder meer over onze escape room voor groepen in Drenthe.

 

Hoe lang duurt de Escaperoom?

Elk team krijgt een eigen kamer en moet daaruit zien te ontsnappen. Doordat elk team dezelfde opdrachten moet uitvoeren, wordt het een eerlijke strijd. Welk team staat als eerste weer buiten? Deze escape room voor groepen is een aanrader als bijvoorbeeld bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest. 

Speciale beleving

  • De deur gaat op slot. Het is aan jullie om binnen zestig zenuwslopende minuten te ontsnappen. Dankzij thematisering, storytelling en muziek wordt het een speciale beleving. Welkom in Het Wilde Noorden, dat het Westen doet verbleken. Een sheriff heeft het gemunt op jullie. Deze 'Dirty Derk' geeft genoeg redenen om in actie te komen en weg te vluchten. 
     
  • Maar hoe werkt dat dan? Opgesloten, wat nu? Ontsnap door allerlei opdrachten en puzzels op te lossen, die allemaal in de setting van het thema passen. Door de factor 'tijd' komt er druk op te staan. Het is interessant om te zien wat dat met een groep doet. Wie ontdekt de volgende stap in het ontsnappingsproces? Wie blijft rustig, wie zit als een malle in de stress? Wie is creatief en wie kan rekenen?

Het ontvangstspel duurt zo'n 15 minuten. Voor het spel van de Escape room staat 60 minuten. In totaal neemt de Escape room dus zo'n 75 minuten in beslag. De meeste groepjes hebben ook echt 60 minuten de tijd nodig om te 'ontsnappen'. Er gelden vaste starttijden voor de Escape room, deze zijn in te zien via het reserveringssysteem op de website.

 

Verhaallijn en thema van de Escape room

Dit is niet zo maar een Escape room, dit is 'Race to Escape: Het Wilde Vervolg'. Het thema van deze Escape room is dan ook kortgezegd 'cowboys & indianen'. Jullie komen terecht in het wilde-westen van het Noord Nederland. De sheriff, Dirty Derk, zal jullie opwachten en uitleggen wat de bedoeling is. Nu maar hopen dat hij in een goeie bui is...

Dezelfde escape rooms, een gelijke strijd

Een groep tot bijvoorbeeld 25 personen wordt opgedeeld in kleine teams van ongeveer vijf personen. Voor elk team is een eigen kamer beschikbaar. De verschillende teams moeten dus dezelfde opdrachten oplossen en zo is het een gelijke strijd. Welk team vindt het eerst dé oplossing? Onze escape room voor groepen Drenthe is ideaal voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, teambuildingsuitje of familie-uitje. Er zijn echt mogelijkheden genoeg! 

De Escape room levert een spannende ervaring

De spellen en puzzels binnen de Escape room zijn ook volledig in thema. De Escape room levert een spannende ervaring. Jullie komen terecht in een cellencomplex met Dirty Derk als gevangenisbewaarder. Denk aan cowboyhoeden, goudstaven en een compleet Wildwest thema. Zorg nu maar eens dat je terug komt naar de realiteit...

 

Voor welke doelgroep is de Escape room geschikt?

De Escape room is geschikt voor bedrijfsfeesten, vrijgezellenfeesten, familie-uitjes en vriendenuitjes. Vanwege de complexiteit van de opdrachten is de Escape room niet geschikt als kinderfeestje of voor kinderen onder de 9 jaar. Kinderen en volwassenen vullen elkaar goed aan bij bijvoorbeeld een familieuitje. 

Boeiend groepsuitje

Geen paniek als jullie even helemaal vastlopen, het is altijd nog mogelijk om hints te ontvangen. Deze hints zijn wel kostbaar, want elke hint kost extra tijd. Dat vraagt om keuzes: even verder denken of toch die hint inschakelen? De Escape room is al met al een vermakelijk, uitdagend en boeiend groepsuitje voor vrienden, families en bedrijven. 

Een aanrader als bijvoorbeeld bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest

De Escape room bevind zich op de eerste etage. Hier is geen lift aanwezig. Hierdoor is de activiteit niet toegankelijk voor mindervaliden. De capaciteit is 25 personen per uur. Komen jullie met een grotere groep? Geen probleem, de groep kan opgesplitst worden en er kunnen eventueel extra activiteiten worden toegevoegd aan het programma. Op deze manier kan iedereen mee doen aan de Escape room.

Escaperoom combineren met eten en drinken

Een echte aanrader, zo mag de Escape room Drenthe wel genoemd worden. Het is een ideaal uitje voor bijvoorbeeld een leuk dagje uit met vrienden, een teambuildingsuitje of voor een familiedag. Maar ook op een avond met een paar vrienden zullen jullie deze escape room in Drenthe niet snel weer vergeten! Het is mogelijk om je eigen programma samen te stellen in combinatie met de Escape room.

Een echte aanrader, zo mag de escape room Drenthe wel genoemd worden

De Escape room kan ook goed gecombineerd worden met eten en drinken. Denk aan een Warm Koud buffet, Indoor BBQ, Stamppotbuffet of geniet van de Bulgaarse Ovensteen. Liever overdag bij ons eten? Kijk dan eens bij het Bourgondische Lunchbuffet of de High Tea. Afhankelijk van de groepsgrootte zijn er meerdere mogelijkheden. Tevens is het mogelijk om vooraf te starten met bijvoorbeeld koffie/thee en gebak. Na afloop nazitten is net zo gezellig. Bespreek de uitslag en de puzzels van de Escape room onder het genot van een hapje en drankje.

Fantastisch uitje voor groepen

De Escape room levert een spannende ervaring. Het is een echte aanrader voor een bedrijfsuitje of familiefeestje, maar ook met z'n tweeën of drieën belooft het een onvergetelijke ervaring. Of je nou met 5 of 50 personen bent, kom langs. Het begint in de ontvangstruimte, Posta7. Na een heldere uitleg van het spel, gaat het ineens gebeuren: jullie worden opgesloten...

Veelgestelde vragen

Het ontvangstspel duurt zo'n 15 minuten. Voor het spel van de Escape room staat 60 minuten. In totaal neemt de Escape room dus zo'n 75 minuten in beslag. Er gelden vaste starttijden voor de Escape room, deze zijn in te zien via het reserveringssysteem op de website.

De Escape room is geschikt voor bedrijfsfeesten, vrijgezellenfeesten, familie-uitjes en vriendenuitjes. Vanwege de complexiteit van de opdrachten is de Escape room niet geschikt als kinderfeestje of voor kinderen onder de 9 jaar. Kinderen en volwassenen vullen elkaar goed aan bij bijvoorbeeld een familieuitje. 

De Postwagen
Posta7
De noordelijke hotspot

Lounge, fun en events. Posta7 bij de A7 is dé hotspot van Noord-Nederland voor een geslaagd dagje uit.

  • Mooiste activiteitencentrum
  • Centraal in Noord-Nederland
  • Groot terras (indoor & outdoor)