Blonde Elvis

Blonde Elvis

Bad boy Danny Aalders uit Lutjegast kwam als vijftienjarige puber om de hoek kijken in het jaar waarin De Postwagen uit de as herrees. Of hij stage mocht lopen. Nu is 'De Blonde Elvis' (19) niet meer weg te denken uit de familie van De Postwagen. Vanzelfsprekend is het niet. De destijds wispelturige opstandeling ontpopte zich als een regelmatige werkweigeraar. Hoe werd Danny de belangrijke bouwsteen die hij vandaag is?

Is het wel wat?

2013. Op zoek naar een stageplek komt Danny uit bij De Postwagen. Is de horeca wel wat voor hem? Het is één van de vele vragen die zijn puberleven beheersen. Keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Met zoveel dingen die op je af komen, is het maken van verkeerde keuzes niet ondenkbaar. Iedereen die jong is (geweest) zal dat herkennen en wie is dat nou niet?

Lastige leugentjes

Danny maakte het alleen wel heel moeilijk voor zichzelf. Voor elk wissewasje bleef hij thuis. Zogenaamd ziek. Een leugentje om eigen bestwil. Hij moest de draai nog vinden en er was nog zoveel te ontdekken. De dwarse houding bracht hem in een lastig parket. Want: wat als ie écht ziek werd, nadat ie net weer ‘beter’ was? Hij kon zichzelf niet alsmaar afmelden... Dus met een beroerd gevoel aan het werk, om vervolgens weer in het oude patroon te vallen. Met het gevaar om het overgebleven krediet bij zijn collega’s te verspelen.

Ellebogen gebroken

Vroeg of laat zou zijn opstandigheid hem opbreken. Die onvermijdelijke les kwam in de vorm van een brommerincident. Danny was het zat om altijd weer te moeten fietsen, dus besloot hij op een dag om met een brommer naar het werk toe te gaan – terwijl hij geen rijbewijs had. Het ging goed mis, want na ‘een ongelukje’ waren zijn beide ellebogen gebroken. Collega-kok Sietse moest hem vervolgens helpen met aankleden.

Het ging goed mis...

Herwonnen motivatie

Dat dieptepunt was hét teken dat het (radicaal) anders moest. Een geluk bij een letterlijk ongeluk. Het besef landde dat een negatieve houding je nergens brengt. Een positieve houding ook niet per se, maar dat maakt het wel makkelijker. Met herwonnen motivatie meldde Danny zich consequent bij De Postwagen, waar hij zichzelf steeds waardevoller maakte. Een gedreven teamplayer, sterk verbonden met zijn collega’s. Sociaal, oprecht, gepassioneerd en niet te temmen – in positief opzicht.

Gouden glimlach 

Ineens werd duidelijk dat Danny bijzonder veel in zijn mars had. Al het talent kwam bovendrijven. Gecombineerd met een swingende dosis werklust, gouden glimlach en blonde haardos ontstond De Blonde Elvis. Van 'bad boy' naar belangrijke bouwsteen; Danny heeft het geflikt. Dat erkent ook chef-kok Johan: "Danny is niet meer weg te denken uit dit mooie bedrijf. Hij legt zijn collega’s vaak in de watten, niemand komt iets tekort. Hij staat voor ze klaar. De vastberadenheid spat er vanaf. We zien hem graag. Hij is de goedheid zelve. Een vakman in onze familie."   

Zo voelt het ook

We zitten in 2017. In vier jaar tijd zijn Danny én het restaurant groot geworden. Geen toeval. Een team van kleurrijke koks waarborgt de kwaliteit met 100% inzet en wederzijds vertrouwen. De hoofdrolspeler van dit verhaal toont een gulle glimlach, zoals altijd. "De Postwagen is een deel van mijn leven. Johan heeft het over een familie en zo voelt het ook. Een goed en hecht team. We delen veel gebeurtenissen met elkaar, waardoor de verbondenheid van het team groter wordt. Het werk vind ik een positieve uitdaging en ik leer elke dag nog heel veel. Als onze gasten weer tevreden huiswaarts keren, ben ik ook tevreden. Daar doen we het voor."

De Postwagen is een deel van mijn leven

Koken voor pa en ma

Thuis gaat het koken vrolijk verder. Wekelijks kookt Danny voor ouders en vrienden. "Ik probeer dan graag nieuwe gerechten en smaken uit. Koken is mijn passie en mijn hobby. Ik kan er mijn draai in kwijt." Denk trouwens maar niet dat de goedlachse kok een brave huismus is geworden. "Op stap gaan of simpelweg een feestje vieren: ja, daar ben ik voor in! Wie niet? Gezelligheid ga ik niet uit de weg. In een sociale setting met vrienden ben ik helemaal op mijn plaats."

De absolute wil

Koken is niet het enige dat hem bezighoudt. De Blonde Elvis beleeft ook veel plezier aan klussen. Naast een brommer beschikt Danny binnenkort over een eigen bolide. "Nu de puzzelstukjes in elkaar vallen, is het vrijwel elke dag een hoogtepunt. Ik ga steeds met veel plezier naar het werk en straks met een eigen auto!" Ditmaal mét rijbewijs op zak én de ábsolute wil om gasten eindeloos geluksmomentjes te bezorgen.

Vorige Volgende

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

  • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
  • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
  • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's