Oog voor echt geluk

Oog voor echt geluk

Sinds 2015 is de bediening van De Postwagen opgefleurd met de aanwezigheid van de spontane en behulpzame Nanet ter Veld (23) uit Roden. Deze levensgenieter kan niet stilzitten en bekijkt alles altijd graag van de zonnige kant. Daarnaast houdt ze van humor en is ze een ‘tikkeltje’ eigenwijs. "Dat heb ik toch wel van mijn lieve vader meegekregen." Haar positieve houding is behoorlijk aanstekelijk, maar waar komt dat eindeloze enthousiasme vandaan?

Levenslustige festivalfanaat

Houd je van festivals? Dan is de kans best groot dat je onbewust Nanet tegen het lijf loopt. De horecamedewerker gaat graag met haar vrienden naar festivals, vooral in het zomerseizoen. Naast festivals is ze dol op reizen. "Ik ben bezig met de rest van de wereld zien!" De levenslust spat er vanaf. Nanet doet aan hardlopen en vindt kickboksen ‘een hele mooie sport’. "Daar kan ik echt een kick van krijgen! Mijn vriend kickbokst zelf ook. We wonen nu een half jaar samen en het gaat goed." 

Tante Nanet 

Ook geniet Nanet volop van haar familie. Zo werd ze tante van haar nichtjes Evi (3) en Sara (acht maanden oud). "Tante zijn is zo leuk. Evi begint nu echte gesprekken te voeren. Soms hoor je jezelf er ook in terug. Van mij mag ze altijd net iets meer natuurlijk", lacht Nanet.

Elke dag anders

Naast festivals, reizen, sport en familie besteedt ze veel tijd aan haar studie facility management en haar werk bij De Postwagen. "De Postwagen is een heel goed leerbedrijf, ik geniet als ik aan het werk ben. Het leukste vind ik de verschillende soorten feestjes, mensen aan het lachen maken en ze een mooie tijd bezorgen. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden bij De Postwagen. Dat vind ik zo leuk. Zo is er elke dag wat anders te doen: bruiloften, vergaderingen, tafelgrillen (de persoonlijke favoriet van Nanet om te doen, red.), bedrijfsuitjes, activiteiten en grote feesten (jaren 80). We proberen aan de behoeftes van iedereen te voldoen."

Inspiratiebron

Nanet was nog maar net een puber, toen haar oma binnen drie week kwam te overlijden door een nare ziekte. "Het ging zo abrupt. We hebben haar 70e verjaardag nog mee mogen mee maken. Voor haar overlijden heeft ze nog gezegd dat ze er vrede mee had en dat we niet moesten huilen, maar van het leven moeten genieten. Dat draag ik altijd bij me. Geniet van het leven." Ouders en oma vormen een inspiratiebron. 

Geniet van het leven

"Van mijn papa en mama heb ik meegekregen dat het niet gaat om de bestemming, maar om de weg er naar toe. Vaak is iedereen te druk bezig met het streven naar de bestemming, dat je vergeet te leven op de weg er naar toe!" Daarmee hebben we geen oog voor wat daadwerkelijk geluk brengt. "Wie zegt dat je gelukkig bent met jezelf als je alles hebt bereikt? Wees trots op wat je doet, op de fouten die je maakt en hoe je groeit. Geniet van elk moment. Soms vergeet je gewoon de echt belangrijke dingen om je heen."

Wees trots op wat je doet

Superblij

Nu straalt Nanet volop als ze haar werk doet. "Het contact met de gasten vind ik erg fijn. Wat mijn werk plezierig maakt, is dat ik gasten zie genieten - en dat maakt mij trots. Ik doe altijd mijn best om het de gasten zo goed mogelijk naar wens te maken. Als zij genieten, kan ik met ze mee genieten. De band met de collega’s is daarnaast heel hecht! Je krijgt feedback op een positieve manier, zo kan ik mezelf blijven ontwikkelen. Als we hebben gewerkt, zitten we ook even gezellig na. Je voelt je erg op je gemak bij De Postwagen en ik ben superblij dat ik hier mag werken!"

"Renée, Oetze en José lopen vaak even de hele Postwagen rond om te kijken hoe het overal gaat en ze geven je een gevoel dat je er mag zijn. Ik kan wel zeggen, dat ik na jaren eindelijk iets gevonden heb waarbij ik het gevoel heb dat ik goed op mijn plek zit. En ik ben nog even enthousiast als op de eerste dag!"

Inmiddels loopt Nanet ook stage op het kantoor van De Postwagen. "Ik vind het leuk om mijn kennis te verbreden, nieuwe dingen te leren en te ontdekken wat er allemaal voor werk verricht wordt, binnen een mooi bedrijf zoals De Postwagen."

Vorige Volgende

De Postwagen
Plaza Posta
De grootste in uitjes van Noord-Nederland, met bar en lounge

Uitjes, bar en lounge: Plaza Posta is een gezellige uitjeslocatie, centraal in Noord-Nederland. Hier doe je allerlei leuke activiteiten. Daarnaast is er een groot terras, zowel indoor als outdoor. Ook zijn er regelmatig evenementen. Breng net als vele anderen een bezoek aan het mooiste uitgaanscentrum van het Noorden.

  • Centraal in Noord-Nederland
  • Groot terras (indoor & outdoor)
  • Mooiste uitgaanscentrum