Bijzonder personeelsfeest

Bijzonder personeelsfeest

Is het ditmaal jouw taak om een bijzonder personeelsfeest te organiseren? We kunnen ons voorstellen dat dit een taak is die je graag op de beste manier wilt volbrengen. Die kans bieden we je vandaag. Vandaag kun je kiezen voor een dagje of avond lekker relaxen met je collega's in een informele sfeer. Kiezen voor het leren kennen van mensen van andere afdelingen en gezellig een praatje maken. Kiezen voor een topdag. Dat kan bij De Postwagen.

Locatie Posta7

Wanneer jullie kiezen voor De Postwagen is het personeelsfeest gegarandeerd een succes. Met onze centrale ligging tussen Groningen, Frieland en Drenthe in zijn we goed bereikbaar in Noord Nederland. Onze voorzieningen zijn onder andere een ruime gratis parkeergelegenheid, een bushalte op loopafstand en de gunstige ligging aan de snelweg A7.

Alle faciliteiten zijn bij ons aanwezig om een geslaagd bedrijfsuitje te organiseren. Voor de verschillende indoor activiteiten of een gezellige borrel kunnen jullie terecht bij Posta7. De sfeervolle activiteitenarena ligt achter uitjeslocatie De Postwagen. We helpen je graag op weg bij het organiseren van een personeelsfeest.

Hoe organiseer je een personeelsuitje?
Vijf tips voor een bijzonder bedrijfsuitje
Wat zijn leuke indoor activiteiten met collega's?
Sportieve uitjes voor een personeelsfeest
Personeelsfeest op maat bij De Postwagen
Waar moet je op letten bij het organiseren van een bedrijfsfeest?
Combineer meerdere activiteiten

Hoe organiseer je een personeelsuitje?

Het is zo ver: jij hebt de taak gekregen om een personeelsuitje te organiseren. Maar waar begin je dan? Geen zorgen. Wij helpen je graag verder om deze dag onvergetelijk te maken voor jou en je collega's. 

Ten eerste is het van belang om een geschikte datum te kiezen. Stem dit vooraf goed af met je collega's en maak eventueel een datumprikker aan. Dit kan je bijvoorbeeld delen in de groepsapp, per mail of door middel van een papier in de kantine. Het laatste klinkt misschien wat ouderwets, maar is minstens zo effectief. Dit is ten slotte en plek waar iedereen wel één keer per dag komt...

Zorg er voor dat iedereen heeft aangegeven of ze wel of niet mee kunnen gaan. Het blijft lastig om een datum te prikken met een groep. Je kan er ook vaak niet onderuit dat niet iedereen aanwezig zal zijn.

Je kan er ook vaak niet onderuit dat niet iedereen aanwezig zal zijn

Wanneer de datum is vastgelegd kan je verder met de volgende stap. Het bespreken van het budget. Vaak heb je te maken met een budget wat  vanuit het bedrijf beschikbaar wordt gesteld. Vraag bij de financiële afdeling of de penningmeester van de personeelsvereniging na wat jullie mogen besteden voor het personeelsfeest.

Zodra het budget bekend is kan de voorpret al beginnen. Jullie kunnen nu verder met het invullen van het programma. Bedenk goed of jullie een ochtend-, dag-, middag-, of avondprogramma willen invullen. Er zijn veel opties mogelijk. Hier helpen we jullie graag bij.

Een ochtendprogramma kan bijvoorbeeld ook gecombineerd worden met koffie/thee en gebak bij het ontvangst. Terwijl een dag- of middagprogramma met een lunch of borrel gecombineerd kan worden. In de avond zijn er mogelijkheden voor een etentje en ook na het eten zijn er borrelmogelijkheden. 

Bijzonder personeelsfeest bowlen

Bij een personeelsuitje horen natuurlijk ook activiteiten. Op dit gebied zijn combinaties mogelijk en er is veel keuze. Denk aan Bowlen, Curlen, Lasergamen of een Escaperoom. Bedenk goed wat bij jullie groep past. Kijk bijvoorbeeld naar de leeftijd. Zijn je collega's actief? Of houden ze juist van een rustig programma waar socializen centraal staat? Dit kunnen jullie zelf het beste inschatten.

Tot slot kunnen jullie natuurlijk de uitnodiging versturen. De datum, het budget en het programma zijn bekend. Vraag aan je collega's of ze de datum nog steeds beschikbaar zijn. De rest kunnen jullie aan ons over laten. Wij zorgen voor een gezellig en verzorgd personeelsfeest. 

Concluderend kunnen jullie het volgende lijstje bij langs gaan om een personeelsuitje te organiseren:

 • Kies vooraf een geschikte datum
 • Bespreek het budget
 • Kijk naar het type programma: gaan jullie voor een ochtend-, dag-, middag-, of avondprogramma?
 • Wordt het bedrijfsuitje gecombineerd met een etentje of volstaat een borrel?
 • Welke activiteiten worden aan het programma toegevoegd? 
 • Verstuur de uitnodiging en laat de rest aan ons over. Wij zorgen voor een geslaagd personeelsfeest.

 

Vijf tips voor een bijzonder bedrijfsuitje

Uitjeslocatie De Postwagen heeft allerlei activiteiten. Ook activiteiten die gewoon even helemaal niets met werk te maken hebben. Plezier. Lol. Feest. Lekker losjes. Een aantal van die activiteiten hebben we hieronder voor je uitgelicht.

Zit er niets voor je tussen? Geen paniek, we hebben meer dan genoeg uitjes. Ook voor grote groepen! Neem ook eens een kijkje bij ons volledige activiteitenoverzicht.

Tip 1: Ik hou van Holland

Dé quiz om in teams de kennis van je collega's te vergelijken, dat is Ik hou van Holland. Laat zien wie de slimste is! Neem het als collega's tegen elkaar op in verschillende Holland-gerelateerde spellen en opdrachten. Creativiteit, plezier en teambuilding domineren deze heerlijke activiteit voor een bijzonder personeelsfeest.

Tip 2: Fun Curling

Curlen is helemaal in. Kom bij ons Fun Curlen met je collega's. Curlen doen wij niet op ijs, maar op speciale banen met een automatisch score- en terugveegsysteem. Zodra jullie het spelletje door hebben wordt iedereen fanatiek. Speel de stenen van je collega's weg en zorg er voor dat jouw team het dichtste bij het 'huis' komt. Welk team wint?

Tip 3: Escaperoom

Opgesloten worden met je collega's is niet het eerste waar je aan denkt bij een personeelsfeest. Bij ons is dit mogelijk in de uitdagende Escaperooms. Deze activiteit is goed voor de onderlinge teambuilding. Los de puzzels op en zorg er voor dat jullie team als eerste ontsnapt. Een race tegen de klok.

Bijzonder personeelsfeest Escaperoom

Tip 4: Alles Mag Vandaag

Bij deze spelshow staat lachen centraal. De ervaren spelleider laat jullie allerlei opdrachten uitvoeren. Af en toe wordt je uit je comfortzone gehaald. Dit maakt het juist hilarisch. Je ziet je collega's op een andere manier en samenwerken is een belangrijk element. Tijdens de spelshow worden foto's gemaakt die op het einde worden getoond. Humor gegarandeerd, 

Tip 5: De WC-pottenrace

Dit is zeker een unieke activiteit waar iedereen over na zal praten. Jullie worden in teams verdeeld en gaan de strijd met elkaar aan. Neem plaats op een geautomatiseerde toiletpot. In je linker hand hou je een Wc-borstel vast, terwijl je met rechts gas geeft. Klaar voor de start? Af! Onze scheidsrechter houdt de rondetijden bij en telt de punten. Wie verzamelt de meeste Wc-rolletjes? 

Deze vijf tips kunnen jullie op weg helpen bij het organiseren van een origineel bedrijfsuitje. Zowel de WC-pottenrace en Alles Mag Vandaag zullen zorgen voor een lachkick. Bij de Escaperoom en de Fun Curling is samenwerken belangrijk.

Dit gaat het onderlinge teamgevoel versterken. Ook bij Ik Hou van Holland zal het teamgevoel worden gevoed. Deze spelshow is goed vergelijkbaar met het bekende Tv-programma. Wat jullie ook kiezen, het gaat gegarandeerd een succes worden bij De Postwagen.

 

Wat zijn leuke indoor activiteiten met collega's?

Bij De Postwagen ben je aan het juiste adres voor een leuk bedrijfsfeest. Jullie kunnen in elk seizoen bij ons terecht. Een groot deel van onze activiteiten is namelijk indoor. Regen of wind, dat  maakt niet uit. In onze overdekte activiteitenarena Posta7 zitten jullie altijd goed.

Hier kan je terecht voor een borrel voor of na afloop van het personeelsfeest. Ook koffie of thee drinken met iets lekkers erbij is een optie. Dit is afhankelijk van het gewenste programma. Dit is een greep uit onze leukste indoor-uitjes:

- Glow in the Dark Minigolf > Een mooi decor van de jungle-wereld zorgen voor een sprookjesachtige omschrijving. Glow in the Dark Minigolf is geschikt voor alle leeftijden. Het is een leuke activiteit wat zorgt voor verbinding.

Lasergamen > Bij Lasergamen is een wat hoger uithoudingsvermogen geen overbodige luxe. Dit is een activiteit waarbij je hartslag omhoog zal gaan. Jullie spelen in teams en richten op elkaar door middel van laserstralen.

- Fun Curling > Met het unieke score- en terugveegsysteem is dit een gave activiteit voor jou en je collega's. Wie heeft de beste curl? Hapjes en drankjes kunnen jullie tijdens deze activiteit bestellen.

Bijzonder personeelsfeest Curlen

- Bowlen > De sfeer en inrichting in Posta7 zorgen voor een relaxte stemming tijdens het Bowlen. De Chesterfield banken lenen zich voor een gezellig potje Bowlen. Ook hier is het mogelijk om onder het genot van een hapje en drankje de activiteit te spelen.

- Wc-pottenrace > Dit is een leuke activiteit waarbij onze eigen scheidsrechter de stemming er in brengt. Werk samen in teamverband en race over het parcours. Verzamel zo veel mogelijk Wc-rolletjes en strijd tegen de andere teams.

Een greep uit onze leukste indoor uitjes zijn bijvoorbeeld het Lasergamen, Bowlen, Curlen, de Wc-pottenrace en Glow in the dark Minigolf. Ongeacht in welk seizoen jullie bedrijfsuitje plaatsvindt, bij Posta7 kunnen jullie altijd terecht.

Vul het bedrijfsuitje aan met een borrel, ontvangstmoment of een maaltijd voor een compleet plaatje.

 

Sportieve uitjes voor een personeelsfeest

Bij De Postwagen kunnen jullie terecht voor onder andere een sportief personeelsfeest. We hebben een aantal voorbeelden van sportieve activiteiten voor een personeelsuitje.

Haal het maximale uit jullie personeelsfeest en verbeter de teambuilding. Onderstaand een aantal ideeën voor sportieve uitjes:

> Bowlen: Wie kent het niet? Gooi een strike en behaal de hoogste score.

> VET-bike: Een sportieve toertocht door de regio. Behaal hoge snelheden en geniet van het uitzicht onderweg.

> Teambuilding Tournament: Dit is een uitdagend spellentoernooi waar de nadruk ligt op samenwerking. 

> Lasergamen: Een goed uithoudingsvermogen is een pré. Ren achter elkaar aan en schiet met laserstralen jullie tegenstanders af.

> GPS-dropping: Jullie worden afgezet op een onbekende locatie. Zorg er voor dat jullie tijdens deze tocht de weg samen terug vinden.

Wanneer je collega's hebt die heel actief zijn is het leuk om een bedrijfsuitje te organiseren met bijpassende activiteiten. Bovenstaande uitjes geven jullie inspiratie voor een sportief personeelsfeest.

 

Personeelsfeest op maat bij De Postwagen

Bij De Postwagen leveren we maatwerk voor onze gasten. Op basis van de wensen en behoeften van een groep stellen we een vrijblijvende offerte op. Mochten jullie al zeker weten wat het programma wordt, dan maken we een reservering voor jullie aan.

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden vinden jullie hier onder. Wil je je personeelsfeest extra bijzonder maken, dan maak je de dag natuurlijk compleet met een gezellig etentje of zelfs een overnachting met de hele groep. Enkele mogelijkheden zijn:

 • Een Indoor barbecue of Warm Koud buffet (vanaf 20 personen)
 • Overnachting in de bijzondere groepsaccommodatie
 • De Bulgaarse Ovensteen
 • Een Themafeest
 • Combinatie van diverse indoor activiteiten

Zoals bovenstaande opties aangeven kunnen jullie de invulling volledig zelf bepalen. Van een activiteit tot overnachting en van themafeest tot een maaltijd. Er zijn meeredere mogelijkheden bij De Postwagen.

Willen jullie graag op weg worden geholpen? Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding. We laten jullie de mogelijkheden zien en geven graag advies.

Bijzonder personeelsfeest buffet

Waar moet je op letten bij het organiseren van een bedrijfsfeest?

Bedenk allereerst goed wat voor groep jullie zijn. Kijk hierbij naar de (gemiddelde) leeftijd van de collega's en wat iedereen aan zal spreken. Het is lastig om aan iedereen zijn wensen te voldoen. Kies daarom voor een programma met gangbare activiteiten.

Als je je collega's heel goed kent dan weet je wat ze wel of niet leuk zullen vinden. Het is dan ook een optie om een activiteit zoals een spelshow te doen. Dit zal het ijs breken, maar ook iedereen wat verder uit de comfort-zone halen.

Bespreek vooraf wat de tijdsduur zal zijn van het bedrijfsfeest. Dan weet iedereen waar ze rekening mee kunnen houden. Communiceer dit vooraf aan je collega's. Zo kunnen zij bijvoorbeeld rekening houden met het vervoer van en naar de locatie.

Misschien vinden jullie het wel leuk om een thema te hanteren. Denk aan een bepaalde kleur, verkleedkleding of bijvoorbeeld een jaartal wat je als thema hanteert. Dit kan natuurlijk vooraf gecommuniceerd worden.

Het zal zorgen voor veel voorpret en op de dag zelf werkt het verbindend. Jullie kunnen dit natuurlijk zo gek maken als jullie zelf willen. Er zal in ieder geval veel over na worden gepraat.

Een thema zal zorgen voor verbinding

Al met al kunnen we zeggen dat jullie als organisatie eerst kijken naar wat voor groep jullie zijn. Let hierbij op de (gemiddelde) leeftijd en hou de wensen van de groep in jullie achterhoofd.

Bespreek de tijdsduur van het feest zodat iedereen hier rekening mee kan houden. Het kan ook leuk zijn om een thema te hanteren. Dit kan vooraf gecommuniceerd worden en zorgt voor verbinding.

 

Combineer meerdere activiteiten

Bij De Postwagen is het mogelijk om meerdere activiteiten te combineren. Op deze manier kan je je eigen arrangement samenstellen. Je kan bijvoorbeeld Bowlen combineren met Glow in the Dark Minigolf. Maar ook Curlen, Lasergamen en de WC-pottenrace zijn gewilde activiteiten voor een bedrijfsfeest. 

Ga vooraf na bij je collega's hoe lang jullie willen dat het programma zal duren. De meeste activiteiten duren een uur. Wanneer je twee activiteiten uitkiest, zal het programma minimaal 2 uur duren. Dit is exclusief een eventuele borrel, maaltijd of ontvangstuurtje. Het is prettig dat de tijdsduur van het programma vooraf bekend is bij iedereen.

Wanneer je het activiteitenprogramma hebt samengesteld kunnen jullie ook eventueel een maaltijd toevoegen. Bekijk zelf alle mogelijkheden onder het kopje eten bij De Postwagen.

Veelgestelde vragen

Jullie kunnen het volgende lijstje bij langs gaan bij het organiseren van een personeelsuitje:

 • Kies vooraf een geschikte datum
 • Bespreek het budget
 • Kijk naar het type programma: gaan jullie voor een ochtend-, dag-, middag-, of avondprogramma?
 • Wordt het bedrijfsuitje gecombineerd met een etentje of volstaat een borrel?
 • Welke activiteiten worden aan het programma toegevoegd? 
 • Verstuur de uitnodiging en laat de rest aan ons over. Wij zorgen voor een geslaagd personeelsfeest.

Een greep uit onze leukste indoor uitjes zijn bijvoorbeeld het Lasergamen, Bowlen, Curlen, de Wc-pottenrace en Glow in the dark Minigolf. Ongeacht in welk seizoen jullie bedrijfsuitje plaatsvindt, bij Plaza Posta kunnen jullie altijd terecht. Vul het bedrijfsuitje aan met een borrel, ontvangstmoment of een maaltijd voor een compleet plaatje.

Al met al kunnen we zeggen dat jullie als organisatie eerst kijken naar wat voor groep jullie zijn. Let hierbij op de (gemiddelde) leeftijd en hou de wensen van de groep in jullie achterhoofd. Bespreek de tijdsduur van het feest zodat iedereen hier rekening mee kan houden. Het kan ook leuk zijn om een thema te hanteren. Dit kan vooraf gecommuniceerd worden en zorgt voor verbinding.

De Postwagen
Posta7
De noordelijke hotspot

Lounge, fun en events. Posta7 bij de A7 is dé hotspot van Noord-Nederland voor een geslaagd dagje uit.

 • Mooiste activiteitencentrum
 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)