Militair ziekenhuis De Postwagen gaat wellicht naar Oekraïne

Militair ziekenhuis De Postwagen gaat wellicht naar Oekraïne

Militair ziekenhuis De Postwagen gaat wellicht naar Oekraïne

Tolbert  – Het militair ziekenhuis dat De Postwagen had aangeschaft als attractie, kan een rol in Oekraïne krijgen. Medewerkers van de uitjeslocatie herstelden de elektriciteit bij het hospitaal.

2 maart 2022

Attractie voor groepsuitjes
Het mobiele (modulaire) ‘pop-up ziekenhuis’ stond vorig jaar ineens op Tolbertse grond. Het grote publiek dacht aan militaire oefeningen, een priklocatie of een grap. Het ging echter om groepsuitjes.

Vergunning niet verleend
Eigenaar Oetze Mulder overwoog het noodziekenhuis in te zetten voor nieuwe activiteiten. Gemeente Westerkwartier gaf echter geen vergunning af: vroeg of laat moest het ziekenhuis wijken.

Oorlog in Oekraïne
Mulder werd benaderd door een partij die de koppelbare units ‘verzamelt’ als hulpoptie voor oorlogsgebieden. De inzet is om het ziekenhuis in oorspronkelijke staat naar Oekraïne te sturen.

Het kan even duren voordat het ziekenhuis over de grens gaat, vanwege het (verder) gebruiksklaar maken. Zaken als de luchtdrukregeling en de watervoorziening dienen optimaal te functioneren.

Oekraïne wordt hard aangevallen door Rusland, waarbij veel burgerslachtoffers vallen. De Russische president Putin deinst voorlopig nog niet terug, ondanks harde veroordelingen en sancties uit de EU.

Vorige Volgende

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant, trouwlocatie en vergaderlocatie

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De authentieke ‘Trots van Tolbert’ laat je relaxed genieten in het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. Een historisch restaurant als oogstrelende parel: Diner & Buffet in uiterst karaktervolle zalen. Gezellig eten of vergaderen met een hoogwaardig interieur en een laagdrempelige entree.

  • Historisch restaurant (Diner & Buffet)
  • Stijlvol trouwen: samen zielsgelukkig worden
  • Fraaie vergaderlocatie