Vergaderlocatie Groningen

Vergaderlocatie Groningen

De Postwagen is een uitstekend gewaardeerde vergaderlocatie in Groningen. Het prachtige pand staat centraal in Noord-Nederland en wordt ook gebruikt als congreslocatie. Daarnaast zijn er trainingen, seminars en netwerkborrels in majesteitelijke zalen. 

Hoelang kun je vergaderen?
Vergaderen en eten Groningen
Beurslocatie
Congreslocatie
Cursuslocatie
Vergaderlocatie Groningen: van trainingslocatie tot seminarzaal
Restaurant met vergaderzaal
Zalenverhuur Groningen

Het voelt verfrissend om af en toe buiten je eigen omgeving te vergaderen. Een andere locatie biedt een andere sfeer, waarbij je even los kunt komen. Los van de dagelijkse drukte op de werkvloer. Zo voel je je prettig in een nieuwe setting en kan de focus vol op de onderwerpen. 

De Postwagen wordt goed gevonden door bedrijven, organisaties en instanties. Zij kunnen optimaal vergaderen in een zaal die een unieke sfeer ademt. Tel daar de fijne koffie en andere faciliteiten bij op en dan is het duidelijk: het is hier prima voor elkaar. Dat geeft vertrouwen voor de dag.

Optimaal vergaderen in een zaal die een unieke sfeer ademt

Hoe lang kun je vergaderen?

Je kunt sowieso tot 2 uur lang vergaderen. Dat is de basis. Maar langer kan ook. We bieden onder andere interessante mogelijkheden tot een dagdeel of de hele dag. Er zijn meerdere partijen die een hele dag bij ons blijven en tussendoor kiezen voor een vergaderbreak.

We bieden je een fijn vergaderarrangement bij De Postwagen, met natuurlijk koffie, thee en water. Daarnaast ontvangen jullie chocolade- en vanillemuffins. Vanzelfsprekend is er wifi. Het vergaderarrangement is inclusief zaalhuur. Dat maakt het al met al aantrekkelijk en voordelig. 

Wat zijn de faciliteiten?

Uiteraard zijn er (extra) faciliteiten. Denk aan beamers, schermen en flip-overs en aan microfoons, geluidinstallaties en spreekgestoeltes. Onze vergaderlocatie in Groningen biedt alle mogelijke voorzieningen. Extra headsets, extra versterking of iets anders nodig? Geef het gerust aan. 

In overleg zijn er namelijk altijd veel mogelijkheden beschikbaar. Wat we tot nu opgenoemd hebben is op basis van het meest gekozen vergaderarrangement. Maar iets anders kan evengoed. Geniet bijvoorbeeld van drankjes en assortimenten van taartpunten of zoetigheden. 

Vergaderlocatie Groningen combineren met leuke vergaderbreaks

Onze vergaderlocatie Groningen biedt je méér dan uitstekende factoren om prima te kunnen vergaderen. Je kunt hier terecht voor leuke en ontspannende vergaderbreaks. De perfecte mix van zakelijk en ontspanning. Doe een groepsactiviteit ter afwisseling van het programma.

Wij bieden onder andere een wereld aan uitjes in Posta7, een bar/lounge met overdekte activiteiten. Een bolwerk van gezelligheid, pal achter de vergaderlocatie. Zo 'rol' je van de schitterende zalen in een keer door naar een uiterst charmante uitjeslocatie. Dat is top!

De perfecte mix van zakelijk en ontspanning

Vergaderen en eten Groningen

De Postwagen bestaat al sinds 1780 en heeft zich in al die eeuwen ontwikkeld tot een toplocatie. Ooit een herberg, uiteindelijk een restaurant met vergaderzalen, voorzien van een fraai interieur: lunch en vergaderen met grandeur. Een diner kan ook natuurlijk, ervaar zelf de Postwagen Klassiekers.

Mogelijk kies je voor een Lunch Buffet in een eigen zaal vanaf 20 personen. Of je komt met je groep in het mooie restaurant bij het Bourgondisch Lunchbuffet (zaterdag/zondag). Een Warm en Koud buffet of Indoor Barbecue behoren tot de andere opties, evenals het stamppotbuffet. 

Waar je keuze maar op valt, het is sowieso een verstandige. Want de horeca heeft hier een leidende rol. Het zorgt voor vriendelijke medewerkers, attentheid en alertheid. En in alle gevallen geldt een laagdrempelig karakter. Daardoor voelt iedereen zich snel thuis in Tolbert (Groningen).

Vergaderen en eten: ervaar zelf De Postwagen Klassiekers

Beurslocatie

Een beurs organiseren in Noord-Nederland: je komt dan gauw uit bij ons stijlvolle zalencentrum. Geschikt voor grote en kleine beurzen dankzij diverse zaalgroottes, zaalopstellingen en zaalsamenstellingen. We kunnen hier en daar wanden weghalen en extra zaalruimte toevoegen. 

Als beurslocatie profiteert De Postwagen van het centrale karakter. Het pand staat weliswaar in Groningen, maar wordt ook geboekt als Beurslocatie Drenthe en Friesland. Dat komt omdat we ons in het centrale grensgebied begeven. Het pand raakt bijna de rand van Drenthe en Friesland. 

Om die reden ben je er vanuit alle richtingen vrij vlot. Neem nu Heerenveen (Friesland), Assen (Drenthe) en zelfs Zwolle (Overijssel). Via snelwegen als de A32/A7 of A28/A7 rij je zomaar naar Tolbert. Vanuit de richting Drachten sla je af bij afrit 33, vanuit Groningen neem je afrit 34.

In beide gevallen staat De Postwagen aangegeven op bruine, toeristische bewegwijzering. Wie navigeert op Hoofdstraat 53 Tolbert, treft een grote gratis parkeerplaats. Een ideale, centrale beurslocatie voor iedereen uit Noord-Nederland. En Midden-Nederland is nog goed te doen. 

Een ideale, centrale beurslocatie voor iedereen uit Noord-Nederland 

Congreslocatie

Congressen organiseren in Groningen begint natuurlijk bij het kroonjuweel van de Ommelanden: De Postwagen. Groningen wordt wel aangeduid als Stad en Ommeland: de stad en de gebieden die buiten de stad liggen. Tolbert behoort tot die gebieden buiten de stad. En dat heeft wat.

Op het eerste gezicht zou je misschien neigen naar Stad, alsof dat makkelijker bereikbaar is. Het tegenovergestelde is aan de orde. Het centrum flirt met een auto-werende aanpak, de ringwegen lopen vaak vol. De Postwagen ligt op hooguit enkele minuutjes van de A7: vlot doorrijden dus. 

Dat maakt deze congreslocatie een gewilde plek voor organisatoren. Ter plaatse zijn er tal van voorzieningen, waaronder uitmuntende horeca. Alles is op één locatie. Daarmee komt een volledig dagprogramma binnen handbereik. Met een groot evenemententerrein kan alles wat je wenst. 

Ons parkeerterrein biedt makkelijk ruimte aan 1.500 auto's en meer. Je verwacht dan misschien megagrote zalen ter plekke, maar de zalen verschillen van grootte en functie. Er zijn kleine en grote congreszalen. Elke zaal waarborgt een warme sfeer met klasse en uitstraling. 

Een volledig dagprogramma binnen handbereik, kleine en grote congreszalen

Cursuslocatie

Cursus hier, cursus daar, overal. Je kijkt naar links, je kijkt naar rechts en in elke zaal is een cursus. Een gezellige en soepel georganiseerde verzameling van groepjes die cursussen volgen bij onze cursuslocatie Groningen. Zoek jij een originele cursuslocatie? Welkom bij de Trots van Tolbert. 

Er was een tijd dat mensen hier in de tram stapten. Eerder stopte de postwagen er, met paard en al. Later de motorische postwagen: Tolbert fungeerde als logistiek kruispunt tussen Groningen en Friesland. De vrachtwagens verdwenen en touringcars verschenen: De Postwagen is een geliefde cursuslocatie geworden. 

De redenen laten zich raden. Post is grotendeels gedigitaliseerd, terwijl fysieke bijeenkomsten weer aan populariteit winnen. Er kan weinig op tegen echte ontmoetingen. De Postwagen faciliteert die ontmoetingen met representatieve zalen vol historische referenties en knipogen. 

Zo draagt één van de grootste zalen van de cursuslocatie 't Koetshuis als naam. De koppelbare zaal ernaast heet De Doorrit. Verder zijn er zalen als de Tuigenkamer en de Wissel. Stuk voor stuk namen die verwijzen naar het roemrijke paardenverleden met De Postwagen als belangrijkste herberg. 

(Vergis je niet: het mag een historische locatie zijn, de voorzieningen en faciliteiten zijn ultramodern. Met het innovatieve Posta7 is De Postwagen de grootste in uitjes van Noord-Nederland. De hippe bar en lounge met overdekte activiteiten trekt duizenden bezoekers.)

Een gezellige en soepel georganiseerde verzameling van groepjes die cursussen volgen bij onze cursuslocatie Groningen 

Vergaderlocatie Groningen: van trainingslocatie tot seminarzaal 

Het gebouwencomplex aan de Hoofdstraat 53 – dé vergaderlocatie van Groningen – leent zich voor alles van trainingslocatie tot seminarzaal. Het team van De Postwagen staat klaar en is uitstekend benaderbaar. Met de vriendelijkheid en de nuchterheid van het Noorden. 

Door eeuwen ervaring in horeca en evenementen kunnen we behoorlijke trainingen en seminars verwerken. Het enige dat telt is dat je op tijd bij ons aanklopt. Regelmatig zijn onze zalen volledig volgeboekt. Zorg daarom dat je op tijd je slag slaat. Informeer en reserveer via deze website. 

Je kunt kiezen voor een persoonlijke rondleiding door onze medewerkers van Events. Zij nemen de tijd voor je, gaan met je in gesprek en laten je alles zien wat De Postwagen te bieden heeft. Je weet vooraf waar je aan toe bent, wat de mogelijkheden zijn. Een fijn vooruitzicht.

Door eeuwen ervaring in horeca en evenementen kunnen we behoorlijke trainingen en seminars verwerken

Restaurant met vergaderzaal

Als vergaderlocatie Groningen hebben we een fijn restaurant met meerdere vergaderzalen. De vergaderzalen zijn bij het restaurant en erboven. Maar we hebben ook letterlijk een restaurant met vergaderzaal ineen. De Opkamer is een buitengewoon mooie vergaderzaal in het restaurant. 

  • Vergaderen doe je voortaan in een sfeervolle setting. Vergeet stoffige en duffe kantoren met slechte koffie... Vergeet lelijke gebouwen op industrieterreinen en het gevoel dat je helemaal geen zin meer hebt in de vergadering. Bespreek belangrijke zaken in De Opkamer. 
  • En er zijn meer verrukkelijke vergaderzalen die afrekenen met de 'oude' standaard en een ambiance creëren waarin naar elkaar 'moeten' luisteren geen 'straf' meer is. Vergaderzalen die van vergaderen weer een aangename, nuttige en buitengewoon effectieve bezigheid maken.
  • Vergaderen met resultaat, simpelweg omdat iedereen zich prettig voelt. Die vergaderzalen kun je vinden in, rond en boven ons restaurant. Met verschillende vergaderzalen valt er voor overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en overige organisaties en bedrijven genoeg te kiezen.

Dankzij het megagrote parkeerterrein en die centrale ligging in de buurt van de A7 is De Postwagen voor bedrijven een perfecte locatie. Het restaurant maakt het plaatje af.

Een restaurant met vergaderzaal ineen: De Opkamer is een buitengewoon mooie vergaderzaal in het restaurant

Netwerkborrels 

Naast vergaderen en het volgen van cursussen, congressen of seminars wordt De Postwagen ingezet voor netwerkborrels. Die netwerkborrels zijn lang niet altijd in de officiële vergaderzalen. Veel organisatoren kiezen voor een informele insteek met anderen bij bar en lounge Posta7. 

Posta7 biedt een andere beleving aangezien het een activiteitencentrum betreft. Er zijn mensen aan het poolen, bowlen en curlen. Er klinkt muziek op de achtergrond en mensen kletsen volop. Het barst van de gezelligheid. Hier een zone huren voor een netwerkborrel is een aanrader.

Aanrader voor een netwerkborrel 

Zalenverhuur Groningen

Het zijn de parels op onze zakelijke menukaart: de mooie en praktische vergaderzalen. Het aanbod is divers, het is belangrijk om na te denken over de juiste zaal voor jouw gelegenheid. De Postwagen heeft voor elk verlangen een passende zaal ontworpen, inclusief geschikt arrangement.

Zo weet je zeker dat je voor jouw gelegenheid over een prachtige zaal beschikt. Of je nou op zoek bent naar een praktische zaal voor een presentatie of een gezellige zaal voor een personeelsuitje, het kan allemaal. Als het om zalenverhuur gaat, kleurt De Postwagen vijftig tinten goud.

Het zijn de parels op onze zakelijke menukaart: de mooie en praktische vergaderzalen

Vergaderen en overnachten in legerwagons

De Postwagen Groningen heeft een bijzondere invulling voor meerdaagse bijeenkomsten: legerwagons. Je kunt met collega's of zakenrelaties overnachten in een unieke groepsaccommodatie, gevestigd op loopafstand van de vergaderlocatie. 

Deze groepsaccommodatie heeft slaapplekken voor in totaal zestig personen. Een overnachting in de legerwagons is een ideale afsluiter van een zakelijk dagprogramma.

Je kunt met collega's of zakenrelaties overnachten in een unieke groepsaccommodatie
De Postwagen
De Postwagen
De Trots van Tolbert

Restaurant, vergaderlocatie en trouwlocatie. Geluksmomentjes sinds 1780.

  • Historisch restaurant
  • Fraaie vergaderlocatie
  • Stijlvol trouwen