Restaurant met invalidentoilet

Restaurant met invalidentoilet

Het rolstoelvriendelijke restaurant De Postwagen zet rolstoelgebruikers op één, omdat zij in Nederland (en wereldwijd) vaak op twee staan. De Postwagen pleit voor een rolstoelvriendelijke samenleving, waar op z'n minst alle restaurants toegankelijk zijn voor rolstoelen! Daarom heeft het restaurant een ruim invalidentoilet en is er letterlijk en figuurlijk sprake van een laagdrempelig karakter. Kom binnen! 

Heerlijk en eerlijk uit eten: toegankelijk voor rolstoelen

De Postwagen in Tolbert (centraal tussen Groningen, Friesland en Drenthe) heeft toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers hoog in het vaandel staan. Wij vinden het niet normaal dat onze medemensen in een rolstoel soms niet terecht kunnen in een restaurant. Dat is niet eerlijk. Iedereen moet kunnen genieten van lekker eten in een speciale omgeving, waar sfeer en gezelligheid domineren. Heerlijk uit eten: dat wil toch iedereen? 

Lekker eten in een speciale omgeving, waar sfeer en gezelligheid domineren

Prettig personeel

Mindervaliden komen graag naar De Postwagen om optimaal te genieten van een zalig etentje. Gebouwen zijn van steen en doen het niet alleen. Een restaurant met invalidentoilet is mooi, maar naast toegankelijke gebouwen is het noodzakelijk dat het personeel van het restaurant óók toegankelijk is. Dat het personeel prettig is voor alle gasten, of zij nou wel of geen beperking hebben. Iedereen is gelijk en even waardevol. Niemand is zielig. Wij zijn mensen en menselijk. Mindervaliden stellen deze mindset van De Postwagen op prijs en waarderen het dat zij niet als last worden beschouwd. Rolstoelgebruikers zijn meer dan welkom. Altijd.

Online tafel reserveren in het rolstoelvriendelijke restaurant 

Wil je online een tafel reserveren in het rolstoelvriendelijke restaurant? In het gemakkelijke reserveringssysteem komt in de laatste stap een 'Opmerking'-veld voorbij. Hier kun je aangeven of en met hoeveel rolstoelgebruikers je komt. Zo kunnen wij vooraf - extra - zorgdragen voor een gunstige indeling in het restaurant die jullie bevalt. Ook kun je bij dit invoerveld aangeven of er personen zijn met bepaalde allergieën, zodat onze koks daar rekening mee houden (glutenvrij!). We doen graag ons best om het jullie zo aangenaam mogelijk te maken. 

Waar is het invalidentoilet?

Onze toiletten en het invalidentoilet bevinden zich in de lange hal naar de prachtige eetzaal aan de voorkant van het gebouw. 'De gang door', is dan ook het steevaste antwoord op de vraag waar het invalidentoilet is. De hal en de eetzaal zijn beide moeiteloos te bereiken met een rolstoel. Is er desondanks tóch nog iets niet in orde, schroom dan niet om het personeel hierop aan te spreken. We gaan er vanuit dat dit niet nodig zal zijn. 

Heb je nog vragen? 

Het kan zijn dat je nog vragen hebt over de toegankelijkheid voor rolstoelen of over een ander onderwerp. Ons team staat voor je klaar om alle vragen te beantwoorden. Je kunt contact met ons opnemen via het formulier op de website of door één van onze medewerkers te bellen. Reserveren kan desgewenst ook via de telefoon, maar online is net zo eenvoudig en je ziet dan zelf direct welke dagen en tijdstippen nog vrij zijn. Succes!

  • Bel Oetze, 0594-515999 Bel Oetze, 0594-515999 Bel Oetze, 0594-515999
  • Bel Renée, 0594-515999 Bel Renée, 0594-515999 Bel Renée, 0594-515999
  • Bel Denise, 0594-515999 Bel Denise, 0594-515999 Bel Denise, 0594-515999

Neem contact op: 0594-515999

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant, trouwlocatie en vergaderlocatie

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De authentieke ‘Trots van Tolbert’ laat je relaxed genieten in het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. Een historisch restaurant als oogstrelende parel: Diner & Buffet in uiterst karaktervolle zalen. Gezellig eten of vergaderen met een hoogwaardig interieur en een laagdrempelige entree.

  • Historisch restaurant (Diner & Buffet)
  • Stijlvol trouwen: samen zielsgelukkig worden
  • Fraaie vergaderlocatie