Waarom staat er een militair hospitaal in Tolbert?

Waarom staat er een militair hospitaal in Tolbert?

Op het parkeerterrein bij zalencentrum De Postwagen in Tolbert staat sinds enige tijd een militair noodziekenhuis. Waarom het hospitaal daar staat is niet bekend, maar het maakt in elk geval de tongen in Tolbert en omgeving los.

Het 'militaire hospitaal' in Tolbert

Het 'militaire hospitaal' in Tolbert. Foto: Patrick Smilda

25 maart 2021, 17:03

Verschillende mensen uit Tolbert zagen het ziekenhuis op de parkeerplaats en tipten RTV Noord. Navraag bij Oetze Mulder, eigenaar van De Postwagen en het parkeerterrein, levert geen duidelijk antwoord op. 'Ik zit er inderdaad achter, maar ik hou nog even geheim wat het precies is. Er werd me al gevraagd of het een coronapriklocatie is, maar dat is het zeker niet. Wat het wel is, horen jullie later wel.'

Wanneer Mulder het geheim onthult, wil hij ook nog niet kwijt: 'Je zult nog even geduld moeten hebben. Ik stuur je wel alvast een paar foto's.'

Veilingsite

Onlangs bood het Groninger veilinghuis Onlineveilingmeester.nl wel een 13-delig militair hospitaal te koop aan. Het laatst bekende bod is 44.540 euro, maar het is onduidelijk of Mulder de koper is. Het lijkt wel om hetzelfde noodziekenhuis te gaan.

Vorige Volgende

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant, trouwlocatie en vergaderlocatie

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De authentieke ‘Trots van Tolbert’ laat je relaxed genieten in het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. Een historisch restaurant als oogstrelende parel: Diner & Buffet in uiterst karaktervolle zalen. Gezellig eten of vergaderen met een hoogwaardig interieur en een laagdrempelige entree.

  • Historisch restaurant (Diner & Buffet)
  • Stijlvol trouwen: samen zielsgelukkig worden
  • Fraaie vergaderlocatie