escape room noorden

Meest gekozen Race to Escape: Het Wilde Noorden

Een race tegen de klok!

Tik, tak, tik, tak... De seconden tikken weg en jullie hebben maar één uur de tijd om te ontsnappen. Dit mag niet mislukken! Leer je familie, vrienden en collega’s nóg beter kennen tijdens de Race to Escape.

 • +25.000 personen hebben een escape room geboekt bij De Postwagen!
 • Sinds januari 2017 een compleet nieuwe escape room. Race to Escape: Het Wilde Noorden!
 • Ook uitstekend geschikt voor grote groepen

Race to Escape: Het Wilde Noorden

     Wees er snel bij, want het gaat hard. Heel hard. Met trots mogen we zeggen dat we enkel positieve reacties hebben ontvangen van de ruim 25.000 personen die al een escape room bij De Postwagen speelden.

Ontsnap jij binnen 60 minuten uit de Escape Room?

Ga die pure confrontatie aan. Met jezelf. Met je groep. Raadsels, opdrachten, out of the box denken... jullie moeten elkaar helpen om de oplossing te vinden binnen de strenge tijdslimiet van één uur. De vijf (identieke) Escape Rooms van De Postwagen kennen geen genade. Je kunt dit leuke spel spelen met 25 personen per uur (2 tot maximaal 5 personen per kamer). Zo kun je met groepen onderling de strijd aangaan. Welk team is het snelst? Voel je de spanning stijgen?

Ga die pure confrontatie aan

Terug in de tijd

Als deelnemer van de escape room Het Wilde Noorden reis je terug in de tijd, waarbij je een grote verantwoordelijkheid krijgt én uit de handen moeten blijven van een vreselijke sheriff, die tot over het bot corrupt is... Jullie team bepaalt hoe de toekomst van Tolbert er uit zal zien...

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in Tolbert, 1913. De Nederlandse Tram Maatschappij heeft dit jaar een nieuwe spoorlijn aangelegd, dwars door Tolbert. De lijn is bedoeld om passagiers te vervoeren, maar er gebeurt iets anders: criminele cowboys smokkelen via de trams kostbare bodemschatten en dure drank uit Groningen naar steden in het Westen! De bikkelharde sheriff Dirty Derk en enkele van zijn corrupte collega's werken hier vrolijk aan mee, in ruil voor een deel van het smokkelwaar.

Next level escape room

De indiaan Patser Ponto wil de smokkelaars stoppen en schakelt jullie hulp in voor een riskante missie, waar we niks over mogen verklappen. Ponto zal jullie namelijk zelf een persoonlijk bericht sturen met zijn geheime plan. Een plan dat niet zonder gevaar is. Er gaat niets boven Groningen is een bekende slogan, maar de nieuwste escape rooms zijn echt wel next level! Dankzij boeiende thematisering en storytelling word je samen met je collega's, vrienden of familie meegesleurd in een spannend en legendarisch verhaal: Het Wilde Noorden. Jullie vormen zelf een belangrijk hoofdstuk!

Ware helden?

Meer dan ooit wordt jullie samenwerking bij deze escape room op de proef gesteld. Kunnen jullie omgaan met de harde feiten die op jullie weg komen? Zijn jullie in staat om snel te opereren? Gaan jullie de geschiedenis in als ware helden? Of kwijnen jullie weg als rotte appels in de oh zo trotse historie van het Noorden? Jullie hebben het zelf in de hand.

Zenuwslopende escape room

In zestig zenuwslopende minuten hebben jullie te dealen met nieuwe spelonderdelen. Deze ontzettend gave escape room in de buurt van Groningen brengt jullie dicht(er) bij elkaar. Zoals bovenaan benoemd is er ruimte voor 2 tot 5 personen per kamer. We hebben vijf kamers, dus desgewenst is het mogelijk om met 25 spelers tegelijkertijd Het Wilde Noorden te betreden! Zo kun je onderling de strijd aangaan om de beste teamprestatie.

14,75 p.p. (vanaf 5 personen)
16,75 p.p. (4 personen)
19,75 p.p. (3 personen)
24,75 p.p. (2 personen)

   Voorkom teleurstelling, reserveer op tijd! 

Algemene aandachtspunten

 • Alle Escape Rooms zijn gevestigd in het Groningse Tolbert (vlakbij Friesland en Drenthe!).
 • Alle Escape rooms bevinden zich op de eerste verdieping van het bijgebouw, daar is geen lift aanwezig.
 • Ook groepen boven de 25 personen kunnen terecht bij de Escape Rooms. Er zijn verschillende mogelijkheden hiervoor (bijvoorbeeld een programma van 2 uur). Neem contact op om de beste opties te bespreken.
 • Combineer deze activiteit met een maaltijd en ontvang €2,50 korting per persoon
escape room noorden
familie jelsma

zaterdag 4 maart zijn we in De postwagen geweest. Eerst ontvangst met koffie en zelfgemaakte appeltaart erbij. Was heerlijk. Daarna in de escape room geweest. Een geweldige ervaring. Een aanrader. Daarna heerlijk gegeten. We hebben ontzettend genoten. Medewerkers zeer vriendelijk. Nogmaals ontzettend bedankt.

Janneke

De escape room was erg leuk en zat goed in elkaar. Aanrader!

Klaske Adema. Aldtsjerk

Escape super . Diner heerlijk . Hebben een fijne avond bij jullie gehad . Ieder een was dik tevreden

Mar

Was super de escape room! Echt een aanrader!

B.Spandauw-Kruijer

We hebben het " ik hou van Holland" spel gedaan met de familie . Het was heel erg leuk, we hebben ons prima vermaakt mede namens de spelleiding. Daarna lekker gegeten,ook voor een schappelijke prijs. Eerder ook al de escape room gedaan, is ook een aanrader!

Autocentrum Leek

Autocentrum Leek Zeer geslaagd personeelsfeest gehad bij de Postwagen. Begonnen met de Escape rooms en vervolgens heerlijk gegeten.Voor herhaling vatbaar!

L.Franck

Met het volleybalteam de escaperoom bezocht. Een strijd wie het eerste de kamer uit zou komen nadat we in 2 teams waren gedeeld. Een leuk concept om via puzzels je route naar buiten te moeten zoeken. Samenwerken wordt hierbij heel belangrijk en is daarom een goede manier om aan teambuilding te doen. Ik kom zeker terug om de escaperoom nogmaals te proberen omdat ons team er niet uitgekomen is ;-)

Familie Speelman

Met 8 man hebben we een tijdje terug de Escape Rooms in twee groepjes ervaren. Dit was een verrassend leuke ervaring en voor herhaling vatbaar, voor iedereen die van puzzelen houdt. Nog bedankt voor de leuke dag.

Dorcas

Met een groep collega's genoten van de nieuwe Escaperooms. Zeker een aanrader

Esther

Met een groep collega's hebben we een heerlijk stamppot buffet gehad in het Steakhouse, dit is een gezellige ruimte voor kleine groepen. Daarna zijn we verdeeld in groepen om te starten met de Escape room, Het Wilde Noorden. Er is veel tijd en energie in deze (nieuwe) rooms gestoken om er iets leuks van te maken door het personeel. Heel erg leuk hoe dit uitgedacht is. De combinatie van stamppot buffet, escape room en na afloop nog een borrel was een goed concept. Zeker een aanrader. Personeel van De Postwagen, het was een geslaagde avond, hartelijk dank!

Rini Mol

Deze week een personeelsuitje gehad in de Postwagen. Eerst ontvangst met koffie / cake, daarna Escape Room, gevolgd door een Borrel en een Stamppot buffet. Genoten met mijn collega's van een heerlijke middag

Oene Bakker

Mijn 40-jarig bedrijfsjubileum gevierd met collega's. Allereerst het spel Escape Room gespeeld met de nodige hilariteit. Daarnaast heerlijk in de opkamer gegeten. Mooi afgesloten ruimte voor dit soort gelegenheden waarbij er de mogelijkheid is om toespraken te doen zonder dat andere bezoekers restaurant daarvan hinder ondervinden. DIK VOOR ELKAAR!

J&T Koeriers

Zaterdagavond met al het personeel geweest. was super. Eten en drinken was perfect. mooie zalen en de escape room was geweldig.

Woltinge

Ter gelegenheid van in zoons verjaardag een escaperoom gedaan. Erg leuk, de jongeren hebben genoten!

Karin Berends

Niets anders dan lof voor jullie ...... Escape room, een super leuk spel en daarna HEERLIJK gegeten van het te vele eten. wij hebben een leuke avond gehad en zijn zeer tevreden. Echt een aanrader!!!

Drost

afgelopen zaterdag avond zijn wij van personeel LPF Condalkin Grootegast bij jullie geweest het eten/drinken was geweldig en ook de mooie grootezaal was supper en dan de escape was ook geweldig een compliment is wel op zijn plaats.

Trio

Escape room 1 was leuk om te doen

zigterman

igterman Wij hebben genoten van de zaterdagavond die we bij de postwagen hebben door gebracht, eerst genoten van de escape room, daarna heerlijk gegeten in het restaurant. Met een lekker bockbiertje op de tap was de avond super.

Yvonne

We vonden het erg leuk in de escape-room. Vriendelijke bediening en goede uitleg van het spel. De aankleding/ inrichting van de gangen en het restaurant vond ik prachtig.

Karin Berends

Niets anders dan lof voor jullie ...... Escape room, een super leuk spel en daarna HEERLIJK gegeten van het te vele eten. wij hebben een leuke avond gehad en zijn zeer tevreden. Echt een aanrader!!!

W.E. Kiers-de Roode

Zeer geslaagde avond met de escape room en het heerlijke eten, moeilijk kiezen uit zoveel lekkers voor herhaling vatbaar.

Openbaar Onderwijs De Kubus en Emmermeer uit Emmen

Een geweldige teamdag gehad in de Postwagen. Heerlijke koffie, met gebak. Vervolgens met z'n allen de escape-rooms in, een groot succes! Na een heerlijke lunch weer met de bus naar Emmen. We komen graag nog een keer terug voor deel 2.

Matsch Werving en Selectie

De Escape Room was erg leuk om te doen. Daarna lekker gegeten. Met andere woorden we hebben een hele gezellige en leuk teamuitje gehad en komen vast nog een keer terug om Escape Room 2 te doen.

Sable

I'm out of league here. Too much brain power on diaylsp!

Trio

Escape room 1 was leuk om te doen

Pien

De escape rooms en smulsteen arrangement waren echt geslaagd. Super avond gehad met de familie!

Cathy

Wij hebben gister met ons personeelsuitje de Postwagen bezocht. Eerst zijn wij in 3 teams ontsnapt uit de escape rooms, en daarna hebben we genoten van een heerlijk 3- gangendiner. Super gezellige avond gehad!

Openbaar Onderwijs De Kubus en Emmermeer uit Emmen

Een geweldige teamdag gehad in de Postwagen. Heerlijke koffie, met gebak. Vervolgens met z'n allen de escape-rooms in, een groot succes! Na een heerlijke lunch weer met de bus naar Emmen. We komen graag nog een keer terug voor deel 2.

Coby

Eind september hadden we een afd. Uitje waar we Escape room deden. Prachtig , spannend en hoe bedenken ze de opdrachten. Zeer gesllagd. En dan het buffet. Heerlijk, mooi opgediend en niet te weinig. Groot compliment.

Gonda Aalfs

Met het team een dag bij jullie geweest. Goede verzorging en race to escape kan ik zeker aanbevelen.

L. Kregel

Met 7 collega's de "Race to Escape" gedaan, gevolgd door een diner. Bijzonder leuke avond gehad en heerlijk gegeten. Echt een aanrader!

Van Wijnen Groningen B.V.

Op 13-11-15 hebben we met onze PV een mooi feest gehad in De Postwagen. De Race to Escape was erg geslaagd en het BBQ buffet was goed verzorgd. Ook een compliment voor de begeleiding (ontvangst en groepsindeling maken). Dank voor de geslaagde avond.

timmehaircreations

race to escape en lekker eten. sfeer en eten prima! Hier komen we vaker

AMO Groningen - afdeling QA

Op 19 nov 2015 hebben we met onze afdeling een leuke avond gehad in De Postwagen. De Race to Escape was erg leuk en vooraf het eten was zeer goed verzorgd. Groep van 17 personen en we kregen tegelijk ons eten, niemand hoefde te wachten. Goed verzorgd. Leuk personeel, leuke locatie. Top avond gehad.

Jannie

Mijn 60e verjaardag heb ik met mijn familie gevierd. Het hele programma was perfect op elkaar afgestemd incl. de activiteit "race to escape" ... super gewoon. De bediening was top en het eten heerlijk. Een gezellige locatie! Tja... gewoon top!

fam.de Haan

Om ons 25 jarig huwelijk te vieren hebben we, met ons gezin geluncht, bediening prima en de race to escape gedaan. Was super, tip top in orde. Aardige jongens!! !!!

NV

Hele leuke avond gehad met collega's, waarbij we begonnen met de 'Race to Escape' waarbij het competitieve bij iedereen bovenkwam. Vervolgens het Smulsteen-menu. Het vleesmenu was prima, het vegetarische viel tegen (is me verteld). Verder erg behulpzame bediening, ook toen alles uitliep ivm onvoorziene omstandigheden. Gezellige avond gehad!

E.J.Mous inzet.nl

Een combinatie van vergaderen, Race to Escape en ene drie gangen keuze menu. Wij hebben genoten, het eten was prima en in overvloed. De activiteit is ook een absolute aanrader. Wij hebben genoten van deze keurig verzorgde accomodatie.

Mirjam

In het kader van een bedrijfsuitje hebben we hier het spel 'race to escape' gespeeld met voorafgaand een barbecue-arrangement. Het eten is van goede kwaliteit en het is gezellig om met elkaar om de barbecue te staan. Het escape spel is een spannend spel tegen de klok en is de moeite waard. Een aanrader!

Hieke Lijklema

Leuke race to escape, op naar deel 2.

Geert

Leuke race to escape, spannedn ook.Op naar deel 2.

Carla en 8 anderen

Hele geslaagde avond, eten goed en een spannende race to escape. Op naar deel 2.

Erica Reinders

Afgelopen za 9 april een fantastisch vrijgezellenfeest gehad met Race to Escape en Ready To Marry. Super goed gegeten en hele goede service. Michel deed Ready To Marry geweldig! Grote aanrader om hier je vrijgezellenfeest te organiseren!

R. Maat

Zaterdag 21 mei j.l. hebben wij, het overblijfteam (18 personen) van een basisschool in Roden,een groot deel van de dag doorgebracht in de Postwagen. We zijn gestart met een high-tea, vervolgens een Solexrit gemaakt, daarna geborreld, een race to escape gedaan en tot slot genoten van een tafelbarbecue. We hebben een geweldige dag gehad. Iedereen was erg positief. Met name de high-tea kreeg een dikke 10!! Het gebodene en de service waren uitstekend. Een echte aanrader. Wij komen zeker nog eens terug!

Uw recensie is geplaatst!

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

 • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
 • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
 • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's
Online tafel reserveren
1 Wil je appen met De Postwagen? Voeg mij toe aan je contacten! 0644071172