Solextocht Drenthe

Solextocht Drenthe

In onze top tien van activiteiten staat de solextocht in Drenthe vaak bovenaan. Geen wonder: het is een toegankelijk en vermakelijk groepsuitje voor vrienden, families en bedrijven. We hebben alles in huis om er een heerlijk dagje uit van te maken. Welkom bij partycentrum De Postwagen, leverancier van een uitje met geluksmomentjes

Originele solextocht in Drenthe

Het platteland. Rust en ruimte. En... een stoet solexen. Scheur met dertig kilometer per uur tussen de weilanden en door de dorpjes. Kies uit routes van (ongeveer) 75 of 120 minuten en geniet onderweg van de mooie plekjes. Ga voor de snelste tijd of haal juist het tempo eruit. Voor een pauzemomentje hebben we optioneel een backpack (drinken, belegde broodjes en chips). 

De solex is afwezig tot (naar verwachting) medio 2021, maar we hebben heel populaire alternatieven:

Klik op één van de voertuigen voor meer informatie.

Gouden combinatie met andere activiteiten

Ons partycentrum staat bekend om de vele uitjes in Noord-Nederland. De centrale ligging (tussen Drenthe, Groningen en Friesland) speelt daarin een belangrijke rol. Geliefd is de gouden combinatie met andere activiteiten. Zo ontstaat er een prachtig dagprogramma vol leuke uitjes. Vooral combinaties met de Race to Escape (escape room) zijn populair. 

Kaaskoppen opgelet

Ook wordt de solextocht in Drenthe vaak gecombineerd met Sterrenslag, Levend Tafelvoetbal of The Blacklist Citygame. Voor de kaaskoppen onder ons hebben we onze eigen variant van Ik hou van Holland. Tot slot zijn Ontmasker de Mol, Jongens tegen de meisjes en Alles mag Vandaag aantrekkelijke spelshows voor een breed publiek. 

Ontmasker de MolJongens tegen de meisjes en Alles mag Vandaag zijn aantrekkelijke spelshows

Gezellig met z'n allen eten (tip)

Terug naar de solextocht in Drenthe. Die doe je bij voorkeur in stijl: met passende kleding van vroeger. Lange leren jassen. Gekke helmpjes. Helemaal tof: Nostalgie op de Solex. Na afloop van de activiteiten is het tijd om gezellig met z'n allen te eten. Bekijk de menukaart, probeer de buffetten of ga lekker barbecueën. Verwen jezelf, het eten is heerlijk. 

Solextocht op locatie?

Mogelijk wil je graag in een andere omgeving een solextocht organiseren. In goed overleg kunnen we dat prima voor je regelen. Er zijn meer dan 100 solexen beschikbaar om te huren voor je eigen locatie. We adviseren altijd om de leren jassen en caps ook te huren (wel zo leuk), maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Voor eventuele pechgevallen rijdt er een bezemwagen.

Gezelligheid staat voorop bij de solextocht in Drenthe. Populair bij partycentrum De Postwagen.

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

  • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
  • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
  • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's