Solexrit Groningen

Solexrit Groningen

Trommel je collega's, vrienden of familie op. Tijd om Solexrit Groningen uit te proberen bij De Postwagen. Dit leuke uitje neemt elk jaar toe in populariteit. Niet zo gek, want het is een beleving: aparte kleding, een aparte bromfiets en natuurlijk een apart gezelschap (daar gaan we maar even vanuit). 

Oude tijden herleven

Kort na de Tweede Wereldoorlog kwam er een bijzondere bromfiets op de markt: meer dan 40 jaar produceerde het Franse bedrijf Vélosolex de 'rijwielen-met-hulpmotor'. In Nederland hielden we het kort: Solex. Met dertig kilometer per uur toeren door het landschap. In die tijd een sensatie. 

Leren jas en cap op 

Intussen gingen de ontwikkelingen en innovaties door. Allerlei nieuwe voertuigen veroverden het verlangen van de Nederlander en uiteindelijk verdween de Solex uit het straatbeeld. De Postwagen laat oude tijden herleven: Nostalgie op de Solex. Trek een lange leren jas aan, zet de cap op (niet verplicht, wel tof) en scheur door Groningen. 

Trek een lange leren jas aan, zet de cap op en scheur door Groningen

Solex rijden

De Solexrit Groningen is een leuk groepsuitje voor bijvoorbeeld een personeelsdag, een familiefeest of een verenigingsweekend. We hebben werkelijk tientallen originele Solexen, dus iedereen kan mee. Toch iets anders proberen dan de Solex? Dan hebben we nog de machtig mooie Moonwalker voor je. Of de VETbike

Er zijn meerdere routes beschikbaar met een verschillende tijdsduur. De twee traditionele toppers zijn de Westerkwartierroute (+-75 minuten) en de Leekstermeerroute (plusminus 120 minuten). Volg de aanwijzingen en verken het Groningse Westerkwartier. Ideeën voor een eigen route zijn ook bespreekbaar. 

Compleet groepsuitje in Groningen

Zo'n gezellige tocht verdient een gezellig vervolg. Dat kan in de vorm van een lekkere lunchBroodje Postwagen is een klassieker. 's Middags op de Solex en 's avonds eten is een andere optie. De menukaart van het restaurant toont verrukkelijke voorgerechten, heerlijke hoofdgerechten en dito desserts

Broodje Postwagen is een klassieker

Solexrit Groningen is de leukste solextocht van Noord-Nederland. 

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

  • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
  • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
  • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's
1 Appen met De Postwagen? Klik hier om te beginnen +31644071172