Solex rijden Drenthe

Solex rijden Drenthe

Caps op. Lange leren jassen aan. Start de solex. Solex rijden in Drenthe begint bij de Solexkoning van Noord-Nederland: partycentrum De Postwagen. Met genoeg solexen voor elk gezelschap en elke gelegenheid. Een mijlpaal in de relatie vieren met z'n tweeën? Check. Personeelsuitje of vrijgezellenfeest met 50 man? Akkoord. 

De solex is afwezig tot (naar verwachting) medio 2021, maar we hebben heel populaire alternatieven:

Klik op één van de voertuigen voor meer informatie.

Solexen door Drenthe 

Maak kennis met de provincie en het platteland. Dorpjes en natuur, rust en ruimte... De rust wordt echter bruut verstoord door de enthousiaste stoet van solexen die passeert. Dat komt omdat solex rijden in Drenthe ontzettend veel lol en gezelligheid met zich meebrengt. Organiseer onderling een wedstrijdje of doe het lekker rustig aan en neem een korte pauze onderweg. 

De rust wordt bruut verstoord door de enthousiaste stoet van solexen die passeert

Ode aan het verleden

Een solextocht is niet alleen ontzettend leuk, het is ook nog eens een ode aan het verleden. Normaal gesproken zie je een solex bijna niet meer in het straatbeeld. De rijwielen-met-hulpmotor werden na de Tweede Wereldoorlog decennialang geproduceerd door een Frans bedrijf, genaamd Vélosolex. Nu is de bijzondere bromfiets terug: Nostalgie op de Solex!

Meer activiteiten in Drenthe

Het solex rijden in Drenthe is zeker niet de enige activiteit bij De Postwagen. Combineer het solexuitje met andere uitjes. Enkele voorbeelden: 

Combineer het solexuitje met andere uitjes

Volledig solex-arrangement

Van barbecue tot buffet en van Bulgaarse Smulsteen tot Toffe Tafelgrill: er zijn nogal wat aantrekkelijke opties om je smaaksensoren te verleiden. Ga voor een volledig solex-arrangement met lekker eten en drinken. Kijk op de menukaart van het restaurant en verken de verrukkelijke gerechten. Voor vegetariërs is er een extra menu met uitsluitend vegetarische gerechten.
 
Solex rijden in Drenthe doe je bij de nummer één solexverhuurder van Noord-Nederland: De Postwagen. 

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

  • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
  • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
  • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's