kinderen stuisvogels voeren

Schooluitje Struisvogels en huifkar

Geliefd door scholen: boeiende excursie • fijne ontvangst • leuke ervaring

Leuk, educatief en ideaal voor scholen: het Schooluitje Struisvogels. Jullie gaan met de huifkar naar de struisvogelboerderij. Er is een leerzame (korte) presentatie. Hierna kunnen leerlingen struisvogels voeren en aaien.

  • Ritje met de huifkar
  • Struisvogels voeren en aaien
  • Leuke en educatieve excursie

Schooluitje Struisvogels en huifkar

Een bezoek aan de struisvogelboerderij past perfect als onderdeel van een schoolkamp, schooluitje en excursie. Het start met een ritje in de huifkar (optioneel), wat op zichzelf al een feestje is. Bij de boerderij volgt een korte presentatie over het gedrag van struisvogels en de mooie producten die ze voortbrengen (struisvogeleierkoeken). 

Het ritje in de huifkar is op zichzelf al een feestje

Lekker naar buiten

Dan is het tijd om lekker naar buiten te gaan. Leerlingen en leraren krijgen de unieke kans om struisvogels, emoes en nandoes te voeren. Ook is het mogelijk om hun bijzondere veren te aaien. Een onvergetelijke ontmoeting met struisvogels als origineel schooluitje in Groningen. Overigens liggen Friesland en Drenthe pal naast de boerderij, dus vanuit heel Noord-Nederland is dit een aanrader. 

Het is mogelijk om hun bijzondere veren te aaien

Verse struisvogeleierkoeken

Het Struisvogels Schooluitje duurt ongeveer twee uur. Met name voor groepen, klassen en scholen is dit een leuke invulling van de dag. Bij de boerderij staan er verse struisvogeleierkoeken voor jullie klaar. Er is koffie en thee. Completeer de dag met een aanvullende activiteit (bijvoorbeeld Bowlen, Glow Midgetgolf of Curling) bij De Postwagen. We kijken uit naar jullie komst. 

Overzicht opties

8,75 p.p. (bezoek struisvogelboerderij, vanaf 10 kinderen)

Tijdsduur
+-2 uur

Mogelijke toevoegingen

> Vervoer huifkar heen en terug
87,50 

     Enkel van april t/m oktober

Schoolkamp organiseren

We gaven al even wat voorbeelden van aanvullende activiteiten. Er zijn nog meer schooluitjes mogelijk. Denk hierbij aan waterspektakel (ook met huifkar) en Archery Tag. Verder is Topdoks Kidsspecial een optie. Tot slot wijzen we met plezier naar de speciale groepsaccommodatie voor scholen. Deze accommodatie is ideaal voor het organiseren van een schoolkamp.

Vlot te bereiken

De Postwagen zit aan de Hoofdstraat (53) in Tolbert. Dit buurdorp van Leek ligt centraal in Noord-Nederland. Via de A7 ben je er vrij snel. Neem afrit 33 als je uit de richting van Drachten/Heerenveen komt. Kies voor afrit 34 vanuit Hoogkerk/Groningen. Busreizigers kunnen uitstappen bij bushalte Rotonde Tolbert, op loopafstand van De Postwagen.

kinderen stuisvogels voeren

Contact opnemen over Schooluitje Struisvogels en huifkar

Grijp deze kans en ontvang snel reactie

Vragen? 0594-515999

Er zijn nog geen recensies geplaatst

Uw recensie is geplaatst!

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

  • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
  • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
  • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's