Jeugdherberg Friesland

Jeugdherberg Friesland

Vrienden, families en verenigingen kloppen massaal aan bij een bepaalde jeugdherberg in Friesland. Dat komt omdat die jeugdherberg anders is dan je zou verwachten. De Postwagen biedt met Russische legerwagons een extra element qua beleving. Een originele en onvergetelijke overnachting. 

Gezellige jeugdherberg Friesland

Lekker ongewoon: ooit deden ze dienst als radioverbindingswagens voor het leger van de Russen, nu fungeren ze als slaapverblijf. De tien(!) legerwagons staan in een rondje om een leuke feestzaal. Alles is met elkaar verbonden, dus je hoeft niet naar buiten toe. Elke wagon heeft bedden voor zes personen. In totaal kunnen er dus wel 60 personen overnachten. 

Inclusief bar en keuken

Deze bijzondere setting zorgt voor volop gezelligheid. Dat woord past dan ook het beste bij onze jeugdherberg in Friesland. De bar en de tapinstallatie maken het plaatje af, zeker als je kijkt naar de keuken (met fornuis, koelkast en keukengerei) en het terras (met speelvelden en kampvuurplaats). Tot slot is er goed sanitair. Van alle gemakken voorzien dus, de faciliteiten zijn er.

De legerwagons staan in een rondje om een leuke feestzaal

Originele activiteiten

Overnachten in Friesland is pas compleet met leuke activiteiten op de dag voor of na de overnachting (gebruikelijk: voor). Je slaapt extra lekker als je terug kunt kijken op een hilarische dag. Spelshows als Ik hou van Holland, Ontmasker de Mol en Alles mag Vandaag zorgen voor spektakel. Ook uitjes als Nostalgie op de Solex en Beleef de Moonwalker zijn geliefd bij gasten. 

Uitslapen en brunch

Na een fantastische dag vol vermaak is het tijd om te gaan slapen. De volgende dag schuiven jullie optioneel aan voor een uitgebreide en volledige brunch. Dat mag laat in de ochtend of vroeg in de middag. Ons uitstekend gewaardeerde restaurant is geopend om 11:00 uur. Reken maar dat jullie goed gevuld huiswaarts keren! 

Zelf ervaren hoe bijzonder het overnachten bij De Postwagen is? Reserveer dan snel onze jeugdherberg in Friesland.

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

  • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
  • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
  • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's