Groepsaccommodatie Groningen

Groepsaccommodatie Groningen

Oost-Europese legerwagons als Groepsaccommodatie Groningen. Wat? Precies! Achter restaurant De Postwagen en uitjeslocatie Posta Plaza bieden we een bijzondere groepsaccommodatie aan, uniek in Nederland. Tien legerwagons met zes slaapplaatsen per wagon. 

Bijzondere groepsaccommodatie

De betiteling 'bijzondere' is gerechtvaardigd: hoe vaak slaap je nu in een wagon? Centraal in Noord-Nederland kan het gewoon. De wagons zijn ooit uit Oost-Europa gehaald en vormen nu gezamenlijk een gave locatie om te overnachten in Groningen.

Overnachten in Groningen
Groepsaccommodatie Groningen: uitje met overnachting
Groepsaccommodatie voor scholen 
Bedrijfsuitje met overnachting
Groepsaccommodatie voor bedrijven
Wanneer huur ik een groepsaccommodatie?
Met hoeveel personen kan ik een groepsaccommodatie huren?
Waarom overnachten in Groningen?
Vergaderen en overnachten

 

Overnachten in Groningen 

Onze Groepsaccommodatie Groningen heet ook wel Dwor Valery mobiel loges. De wagons staan opgesteld in een rondje om een sfeervolle zaal. De achterdeuren van de wagon staan in rechtstreekse verbinding met die zaal. Daardoor heb je een mooie centrale ruimte met directe toegang. Je hoeft dus niet eerst weer naar buiten. In de zaal kun je 's avonds gezellig zitten. In de ochtend is het een ideale ontbijtruimte. 

Groepen zien Dwor Valery als een aantrekkelijke keuze om te overnachten in Groningen. Allereerst natuurlijk omdat het zo'n bijzondere groepsaccommodatie betreft. Maar er is meer. Ook het financiële plaatje telt mee. Hierin valt op dat een groepsovernachting in Groningen nog relatief goedkoop kan. En dan heb je plek voor 60 personen. Vervolgens tref je allerlei handige faciliteiten aan die goed van pas komen. 

Eventueel kunnen jullie reserveren voor een buffet bij De Postwagen. Dat is ons restaurant op behapbare loopafstand. 

 • Heb je zin om zelf te kokerellen? Je mag je eigen eten en drinken meebrengen. Uiteraard is er een keuken aanwezig in de accommodatie.
 • De keuken beschikt over een fornuis, een koelkast en een vriezer. Daarnaast beschikt de ruimte over borden, bestek, enzovoort. Ook is er een waterkoker. 
 • Geen trek om zelf iets te doen aan je trek? Kies dan toch voor de aantrekkelijke opties van restaurant De Postwagen (sinds 1780). Bekijk bijvoorbeeld ons Diner & Buffet

Voor het overnachten in Groningen ga je naar de mobiel loges. De hoeslakens en kussens zijn al aanwezig. Je dient zelf nog een slaapzak of deken en kussensloop mee te brengen. Het terrein is ruim opgezet. Zo hebben we een beachvolleybalveld en een groot terras. Vanzelfsprekend zijn er goede sanitaire voorzieningen. De legerwagons zijn leuk en gezellig om iets te vieren met vrienden, familie of collega's. 

De legerwagons zijn leuk en gezellig om iets te vieren met vrienden, familie of collega's. 

Groepsaccommodatie Groningen: uitje met overnachting

De legerwagons zijn perfect voor een uitje met overnachting. Deze mobiel loges zijn namelijk gepositioneerd achter uitjeslocatie Posta Plaza. Hier zijn de beste uitjes in het Westerkwartier, de regio tussen Friesland, Groningen en Drenthe. Van bowlen tot lasergame en van dé Formule 1-ervaring tot Glow in the Dark Midgetgolf: er zijn heel veel activiteiten. Opgelet: als de hotspot van Noord-Nederland is het vaak volgeboekt. 

Naast de overdekte uitjeslocatie kun je ook eropuit. Posta Plaza heeft ludiek voertuigverhuur in de vorm van milieuvriendelijke VETbikes. Met het Leekstermeer in de buurt belooft dat een mooie toertocht te worden. Je pakt helemaal goed uit wanneer je een dagprogramma samenstelt. In dat geval bezoek je zowel De Postwagen als Posta Plaza: uit eten en een uitje met overnachting. Dit maakt de dag compleet. Een uitje met geluksmomentjes.

Er zijn genoeg leuke uitjes bij Posta Plaza. Ze variëren qua inspanning en ontspanning. Ook zijn er activiteiten voor verschillende leeftijden en doelgroepen. Zo vind je altijd iets dat past bij jullie groep. Het kan bijvoorbeeld gaan om een personeelsfeestje, vrijgezellenfeest of een familiedag. Voor dit soort speciale gelegenheden kunnen we een gepast programma samenstellen.

Activiteiten voor verschillende leeftijden en doelgroepen

Na de activiteiten krijg je al snel trek. De Postwagen heeft een goed gewaardeerd restaurant met fijne buffetten. 

Groepsaccommodatie voor scholen

Dwor Valery wordt onder andere geboekt als groepsaccommodatie voor scholen. Het mooiste schoolkamp begint uiteraard bij de mobiel loges, met een zaal voor de bonte avond. Met zestig slaapplaatsen kiezen aardig wat scholen en schoolklassen voor deze accommodatie. 

Posta Plaza biedt in het aanbod activiteiten evengoed diverse schooluitjes aan. Zo vermaken de leerlingen zich met allerlei indoor of outdoor activiteiten. Om die reden hoeft regen geen enkel probleem te vormen. Dat is het voordeel van een grootschalige, overdekte uitjeslocatie. 

Scholen hebben een goede relatie met het team van Posta Plaza en De Postwagen (één overkoepelend team). Bijna altijd leidt een eerste bezoek tot herhaalbezoek. Oftewel, de groepsaccommodatie voor scholen valt in de smaak. En het aanbod schooluitjes is raak.

Dankzij het grasveld en beachvolleybalveld hebben scholen letterlijk en figuurlijk de ruimte voor eigen activiteiten. De keuze voor schooluitjes in combinatie met Posta Plaza is dan ook geheel vrijwillig. De centrale zaal tussen de wagons leent zich eveneens voor een eigen inbreng. 

 

Bedrijfsuitje met overnachting

Onze Groepsaccommodatie Groningen presenteert zich als de gedroomde kandidaat voor een bedrijfsuitje met overnachting. Eerst borrelen en loungen bij Posta Plaza, daarna een diner en tot slot jullie eigen avond in de accommodatie. We heten jullie van harte welkom bij de 'Trots van Tolbert'. 

De Trots van Tolbert is de bijnaam van De Postwagen, naamgever van de horecafuncties sinds 1780. Eens een herberg en uiteindelijk een volwaardig restaurant in een prachtig pand. Door een bezoek aan De Postwagen krijgt je bedrijfsuitje extra glans. Een bijzonder bedrijfsuitje met overnachting. 

Groepsaccommodatie voor bedrijven

De wagons werden in een andere tijd gebruikt door een Oost-Europese legereenheid als radioverbindingswagens. Ze dienden daarmee een communicatiedoel. Nu dienen ze ook een communicatiedoel, ditmaal een stuk vrediger. De centrale ruimte leent zich voor een avond gezelligheid. 

De accommodatie bevat een bar en tapinstallatie. Ideaal voor een biertje na en bijkletsen met jullie eigen groep over de ervaringen van de dag. Let op dat de deuren van de accommodatie dicht horen te te blijven als er muziek is. Eventuele meegebrachte luidsprekers staan dus ook binnen. Er is geen geluidsinstallatie van ons aanwezig. 

Wanneer huur ik een groepsaccommodatie?

Het gaat om een geschikte locatie wanneer je een schoolkamp, bedrijfsuitje of familieweekend wil organiseren. Of denk aan een vriendenweekend of iets van de vereniging. We verhuren onze locatie het hele jaar door. Vaak zien we pieken in weekenden rond feestdagen. Een Paasweekend of Pinksterweekend valt bijvoorbeeld in de smaak. Hemelvaart net zo.

Vaak bestaat uit een groepsaccommodatie uit een verbindende zaal en diverse slaapplaatsen. De ene keer zijn die slaapplekken afgezonderd, de andere keer niet. Een groepsaccommodatie is perfect voor wanneer je graag met een grotere groep wil overnachten. Denk aan tien tot tientallen personen.

In Tolbert spreken we van een bijzondere groepsaccommodatie, vanwege de opzet met legerwagons en de ronde zaal. Er geldt één tarief voor het huren van de accommodatie. Het wordt daarmee goedkoper per persoon wanneer je met meer personen overnacht.

Met hoeveel personen kan ik een groepsaccommodatie huren?

Je kunt met 60 personen de groepsaccommodatie huren. Maar stel dat je een familiedag hebt: 40 mensen blijven slapen en 70 mensen blijven tot de avond. In zo'n specifieke situatie is dat soms nog wel mogelijk. Die 60 personen is immers hoofdzakelijk gebaseerd op hetzelfde aantal slaapplaatsen. Dankzij de centrale zaal mogen er overdag en tot in de avond wel iets meer mensen zijn.

Let op, als er meer dan 60 bezoekers komen, moeten we dat vooraf weten. Het is dus niet toegestaan om 'zomaar' meer mensen in de groepsaccommodatie toe te laten. Ook kan een verzoek tot extra (dag)gasten eenzijdig geweigerd worden, zonder verplichting tot toelichting. Oftewel, we bespreken eerst met hoeveel personen je onze Groepsaccommodatie Groningen kunt afhuren. Tot 60 personen kan altijd.

Waarom overnachten in Groningen?

Er gaat niets boven Groningen, zeggen ze. En gelijk hebben ze! De provincie bevat pracht en praal in 'Stad en Ommeland' met stedelijke gezelligheid en provinciale schoonheid. Ommeland is de oude en vertrouwde naam voor gebieden buiten de stad. Daar valt Tolbert (Westerkwartier) ook onder. 

Tolbert wordt beschouwd als de ideale uitvalsbasis voor een weekendje op de rand tussen Stad en Ommeland. Posta Plaza Tolbert biedt het beste van beide werelden. Dat zit zo:

 • Uitjes, bar en lounge Posta Plaza ligt net buiten Stad, maar heeft wel het bruisende en jonge karakter. Er komen meer dan 100.000 enthousiaste bezoekers per jaar. De bijzondere groepsaccommodatie is op loopafstand. 
 • Eventueel kun je er lekker op uit met de VETbike, een toertocht door het Ommeland. Zo geniet je nu van het weidse karakter, terwijl je net nog in de gezellige drukte zat. Even elektrisch toeren en dan (je lichaam) bijtanken. 
 • De stad zelf werkt soms te benauwend, alleen al qua aanrijroute en parkeren. Naar Tolbert toe is juist gemakkelijk, grotendeels over de snelweg en vervolgens gratis en ruim parkeren. De medewerkers en de gasten zijn vriendelijk. 

Uiteraard kun je alsnog Stad in wanneer je Tolbert hebt gezien. Niet 'de stad', maar gewoon 'Stad'. Want zo noemen we Groningen. 

Wat moet je echt doen in Groningen?

Ga je vóór of na je overnachting naar Stad? Dan moet je echt Forum Groningen bezoeken. Dit is een groot, hoog en buitengewoon indrukwekkend gebouw in het ultieme hart van het centrum. Hier mag je gratis naar binnen, inclusief het gratis uitzichtpunt bovenin. Vanaf het dak van het Forum komt Stad en Ommeland geheel tot z'n recht. Je ziet Groningen tot in de verste verte, de stadscontouren en daarbuiten. 

Wanneer je ervoor kiest om het Forum te bezoeken, kom je 'automatisch' de andere bezienswaardigheden tegen. Zowel de Vismarkt als de Grote Markt zijn populaire pleinen, omringd door fijne winkels en horeca. Naast het Forum en bij de Grote Markt staat ook hét symbool van Stad, de Martinitoren. Kom je vanaf het Hoofdstation? Dan tref je het Groninger Museum op je vlotte looproute naar het centrum. 

Onze Groepsaccommodatie Groningen heeft op enkele minuten lopen een bushalte. De bus rijdt regelmatig van en naar Stad. Verder zijn de lokale taxidiensten goed bekend met De Postwagen als standplaats. Al met al kun je een dagje Stad en Ommeland prima combineren vanuit Dwor Valery mobiel loges.

Vergaderen en overnachten

We noemden al even de bedrijfsuitjes in relatie tot de accommodatie, maar ook een andere combinatie behoort tot de opties. Neem nu vergaderen en overnachten. De zalen van De Postwagen vormen een geliefde vergaderlocatie voor alle soorten en maten bedrijven. De ene keer komt er een groep van 1.700 mensen voor een eigen georganiseerd congres. De andere keer boeken 17 personen het vergaderarrangement. 

Vergaderen en overnachten geeft een impuls aan het team. Eerst een formeel karakter waarin onderwerpen aan bod komen. Daarbij zijn de chocolade- en vanillemuffins stiekem best welkom. En het is fijn dat de koffie en thee ruim voorradig zijn. Vervolgens informeel verder kletsen in de zaal van de groepsaccommodatie. Wie weet de volgende dag nog Stad in? Het kan allemaal met Tolbert als die gedroomde uitvalsbasis.

Voor het vergaderen zijn er overigens bijzonder fraaie zalen beschikbaar. Ze leveren een prettige en zelfs schitterende setting voor presentaties. Het fraaie interieur en de hoogwaardige afwerking worden genoemd als voordelen. Ook onderscheidt een enkele zaal zich door magnifieke muurschilderingen. Zo geef je 'cachet' (iets stijlvols) aan je vergadering.

Ontstaan en oorsprong

De legerwagons of 'mobiel loges' van Dwor Valery zijn ooit ontdekt door Louwe Mulder. De eigenaar van het toenmalige dorpscafé De Postwagen kwam ze tegen in Oost-Europa. De functie van radioverbindingswagens bestond niet meer. De wagons hadden op dat moment geen doel. Louwe was op handelsmissie en zag een nieuw leven voor de wagons. Zo kwamen ze terecht op het terrein van De Postwagen. 

De Postwagen zelf was ooit een herberg in 1780. Later werd het een tramhalte, dorpskroeg en uiteindelijk restaurant. In al die eeuwen heeft de gelegenheid altijd geprofiteerd van de centrale ligging in Noord-Nederland. Ook de groepsaccommodatie heeft sinds de opening een constante toestroom. Zorg dat je ver van tevoren reserveert. 

 • Bel Oetze, 0594-515999 Bel Oetze, 0594-515999 Bel Oetze, 0594-515999
 • Bel Renée, 0594-515999 Bel Renée, 0594-515999 Bel Renée, 0594-515999
 • Bel Denise, 0594-515999 Bel Denise, 0594-515999 Bel Denise, 0594-515999

Neem contact op: 0594-515999

De Postwagen
Posta Plaza
De grootste in uitjes van Noord-Nederland, met bar en lounge

Uitjes, bar en lounge: Posta Plaza is een gezellige uitjeslocatie, centraal in Noord-Nederland. Hier doe je allerlei leuke activiteiten. Daarnaast is er een groot terras, zowel indoor als outdoor. Ook zijn er regelmatig evenementen. Breng net als vele anderen een bezoek aan het mooiste uitgaanscentrum van het Noorden.

 • Centraal in Noord-Nederland
 • Groot terras (indoor & outdoor)
 • Mooiste uitgaanscentrum