Ervaar de CazemierBoerderij

Voorkeur om deze redenen: verhalen van vroeger • nostalgisch groepsuitje • echt een beleving

Dit is jullie kans om in een tijdmachine te stappen. Reis terug naar de eeuw hiervoor en ervaar de CazemierBoerderij. Een ontdekkingstocht vol verhalen van vroeger.

De fraaie CazemierBoerderij is een eeuwenoud gebouw op loopafstand van De Postwagen. Binnenin valt er van alles te zien en te beleven. Het pronkstuk is een indrukwekkende maquette van Tolbert anno 1926, met recht het centrum van de expositie. De 20ste eeuw heeft een prominente plek in de verhalen die hier verteld worden.

Ontdekkingstocht

Wonen en werken, de veranderende samenleving, het zijn interessante elementen in de geschiedenis. Via voorwerpen, foto’s en documenten komt die geschiedenis tot leven. De filmpjes maken het af. Het immaterieel erfgoed wordt hier digitaal gepresenteerd, wat leidt tot een ontdekkingstocht naar vroegere bewoners: wie waren dat en hoe leefden ze eigenlijk?

Houten draagconstructies 

Sporen van de geschiedenis zijn in de Cazemier Experience goed zichtbaar. Uit een jaarringonderzoek naar de oudste gebinten (portaalvormige, houten draagconstructies) in de ‘Friese schuur’, bleek dat de eikenbomen voor de staanders in 1607 zijn omgezaagd. De CazemierBoerderij heeft dus al ruim vierhonderd jaar op deze plek gestaan, mede dankzij het zwoegen van vele generaties boeren.

Hoe leefden ze eigenlijk?

Inkijkje 

Ervaar de CazemierBoerderij: de boomgaard met oude fruitrassen is in ere hersteld, het erf is authentiek. Bekijk de stookhut voor een inkijkje in het toenmalige leven van de boer. De geliefde maquette toont De Postwagen van vroeger, met de mooie pilaren ervoor. Waar de manege nu is, was toen iets anders. Maar wat? Meer over deze historie verklappen we niet, beleef het zelf!

Leuk groepsuitje

Een bezoek aan deze boerderij is een leuk groepsuitje voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis, maar ook voor maquettebouwers en mensen die ‘gewoon geïnteresseerd’ zijn in dit 1000-jarige dorp. Extra leuk: bovenop de permanente tentoonstelling is er vaak een tijdelijke expositie met een thema.

Foto fooienpot: Anton Tiktak, Arte del Norte

Ervaar de CazemierBoerderij


Mooie verhalen

Bijzondere maquette

Inkijkje, leuk groepsuitje


+-90 minuten | 3,- p.p. (vanaf 10 personen)


Deze workshop is gewild

Voorkom teleurstelling, reserveer op tijd

 

Delen:
Rondleiding CazemierBoerderij, in de buurt van Friesland

Contact opnemen over Ervaar de CazemierBoerderij

Grijp deze kans en ontvang snel reactie

Dit is een verplicht veld.

Vragen? 0594-515999

Recensies

Er zijn nog geen recensies geplaatst

Uw recensie is geplaatst!

De Postwagen
De Postwagen
Sinds 1780 de 'Trots van Tolbert' als restaurant en evenementencentrum

De Postwagen bestaat al sinds 1780. De ‘Trots van Tolbert’ is niet meer weg te denken uit het hart van Groningen, Friesland en Drenthe. De Postwagen is volgroeid tot een veelzijdig evenementencentrum met het restaurant als oogstrelende parel. Daarnaast zijn er bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor particulieren, scholen en bedrijven.

  • Schoon en goed onderhouden accommodatie met originele uitjes
  • 1001 originele uitjes voor 5 tot 1500 personen, alternatieven bij slecht weer
  • Gerechten bereid met dagverse producten door gastvrije en plezierhebbende collega's