Horecadier Jan Jaap: zakelijk én het fuifje

Horecadier Jan Jaap: zakelijk én het fuifje

Het charismatische horecadier Jan Jaap de Boer (27) zet de trend van terugkerende medewerkers voort. Hij werkte met plezier als eventmanager voor Olivier Entertaining (tegenwoordig Olivier Events) en daarna als accountmanager voor Bierkasteel, de modernste brouwerij van Europa. Nu is hij terug bij de ‘Trots van Tolbert’: een man met karakter, waarbij altijd alles soepel ging. Hoewel, bijna altijd. "Op mijn tweede dag viel ik met 5 liter soep van de trap."

Geen dag hetzelfde

Jan Jaap geniet van zijn werk bij De Postwagen. De belangrijkste reden achter zijn werkgeluk is de diversiteit in de werkzaamheden. Daarin volgt hij zijn collega Nanet, die eerder al stelde dat elke dag anders is. "Er is inderdaad geen dag hetzelfde. Het ene moment sta ik in het restaurant koffie te maken in de vroege ochtend, voor gasten die zich vergist hebben in de openingstijden (vanaf 11.00 uur open, red.) en vervolgens vervang ik een lampje in de mobiel loges, de groepsaccommodatie. Hierna draai ik een lunchbuffet, om even later een catering weg te brengen. Oh ja, als dan ineens de dakgoten overstromen, dan maken we die ook direct even schoon. Het liefst in nette kleren, oeps…"

Linke soep

Jan Jaap maakt in 2012 al kennis met De Postwagen, waar hij ("als broekie") wordt aangenomen door de compagnon van Oetze. Eerste indruk? "Wat is het hier groot." Dag één komt hij nog goed door. Dag twee pakt anders uit. "Ik mocht meteen al mijn eigen partij lopen. Dat vond ik superleuk en ik had er heel veel zin in. Alleen moesten we in het oude pand langs een kleine trap naar boven. Daar ging het mis. In al mijn enthousiasme viel ik met 5 liter soep van de trap. Binnen tien minuten stond ik weer in de keuken voor de herkansing. Gelukkig was dat de enige keer dat het in de soep liep." 

Het is toch hartstikke mooi dat dat kan in Tolbert

In die tijd groeit de veelzijdige schakel binnen De Postwagen. Hij helpt mee aan het bouwen van de eerste escape rooms in de regio. Een hoogtepunt. "Dat was echt wel een heel ding. Je moet je voorstellen dat we die kamers helemaal zelf in elkaar gesleuteld hebben. En dan zijn er zo ontzettend veel mensen die hier gebruik van hebben gemaakt. Tienduizenden mensen." Intussen is de escape room door meer dan 50.000 personen geboekt en de teller loopt nog steeds hard op. "Het is toch hartstikke mooi dat dat kan in Tolbert." 

Warmste 4 Mijl met spijkerbroek en nette werkschoenen 

Eigenaar Oetze prijst zich gelukkig met Jan Jaap aan boord. "Hij is fanatiek en zorgt dat de dingen gedaan en geregeld worden. Hij loopt harder wanneer het moet, maar óók wanneer het niet per se hoeft. Hij gaat ervoor." Over hardlopen gesproken, de deelname aan de 4 Mijl van Groningen (2018) is exemplarisch. Door omstandigheden heeft hij van tevoren slechts één uur geslapen. Toch moet en zal hij meelopen, terwijl zijn outfit uit een bij elkaar geraapt zooitje bestaat. Van boven naar beneden: een Tiroler Alpenhoedje, een shirtje van Café Olivier, een spijkerbroek en nette werkschoenen. Na ruim 41 minuten ligt hij languit en gesloopt op de gele steentjes in de Groninger binnenstad, snakkend naar adem. Maar mét medaille: de warmste 4 Mijl ooit, voltooid!

Jan Jaap ligt languit en gesloopt op de gele steentjes in de Groninger binnenstad

Zeilen, evenementen en een knus huis 

Dat Jan Jaap zowel zakelijk als het fuifje is, mag duidelijk zijn. Wat weten we nog niet? "Ik ben gek op zeilen, varen met het binnenvaartschip van onze vereniging. En sinds kort organiseer ik mede Sunday at the Park, een laagdrempelig evenement bij openluchtpodium Nienoord." Terwijl de oprechte koffiefan zijn verhaal doet, wordt er druk gewerkt aan de bouw van de ‘activiteitenarena’. De Postwagen wordt nog groter. Jan Jaap gelooft dat de gewaardeerde sfeer behouden blijft. "Na de brand keerde De Postwagen groter terug. En toch voelt het haast als een knus huis, waar je in elke zaal een andere kamer kunt zien." 

Uitdaging

De vlotte en welbespraakte Jan Jaap mikt intussen op het accountmanagerschap. Daar wil hij de uitdaging aangaan en dat is dan ook iets dat mogelijk een groter aandeel krijgt in zijn evoluerende functie. "Natuurlijk gaan we volgend jaar ontzettend veel leuke dingen doen met de nieuwe ‘activiteitenarena’. Ik ga veel tijd en plezier steken in het aantrekken van bedrijven, die hier dan hun uitjes en feestjes beleven. Daarom ga ik straks daadwerkelijk langs bij bedrijven, om te laten zien wat we hier te bieden hebben. We bieden een gezellig dagje uit voor elke gelegenheid. Het wordt mijn missie om bij te dragen aan de merkbelofte van De Postwagen, het creëren van een uitje met geluksmomentjes." 

Jan Jaap bij de activiteitenarena

Op 13 oktober 2019 zal Jan Jaap weer meedoen aan de 4 Mijl. "Ditmaal toch maar in sportkleding." Hopelijk óók met wat meer slaap vooraf. Niet te stoppen. Op naar een toptijd. 

Vorige Volgende

De Postwagen
Plaza Posta
De grootste in uitjes van Noord-Nederland, met bar en lounge

Uitjes, bar en lounge: Plaza Posta is een gezellige uitjeslocatie, centraal in Noord-Nederland. Hier doe je allerlei leuke activiteiten. Daarnaast is er een groot terras, zowel indoor als outdoor. Ook zijn er regelmatig evenementen. Breng net als vele anderen een bezoek aan het mooiste uitgaanscentrum van het Noorden.

  • Centraal in Noord-Nederland
  • Groot terras (indoor & outdoor)
  • Mooiste uitgaanscentrum